Zelfs het mannetje, die sinds kort een nieuwe koosnaam voor mij heeft (Mevrouwtje Geitenwollesok!!!) is enthousiast. Ik startte 3 weken geleden met de wasbare luiers, en vroeg hem naar zijn oprechte ervaring. Hij zei: ‘Ja, het is eigenlijk wel makkelijk!’. Overigens heeft Menéértje Geitenwollesok niks te zeggen met zijn: ‘Ik-wil-een-windmolen- op-het-dak’. Tja, ik heb een Doehetzelf’er. En dat begon al met een bouwval kopen, terwijl ik zwanger blijk!

Lees ook: “Starten met wasbare luiers: wat heb je allemaal nodig? (termen + checklist)”

Een tweedehands wasrekje scoren voor de luiers

Zo vol als dat ik erin ga, zoek ik op Marktplaats nog een klein wasrekje voor op het balkon erbij (om de poepvlekken eruit te bleken indien nodig .. dus ..). Ik denk terwijl ik de advertentie lees: ‘hé, dat lijkt wel de naam van het hondje van mijn buurvrouw….’. Toeval! En zo haal ik het wasrek nog dezelfde dag op, twee deuren verder. Handig. Ook verdiep ik me maar meteen in het wassen van de wasbare luier, een hele studie op zich dan wel weer. Toch was ik zelf gewoon met mijn vertrouwde Neutral.

De eerste 3 weken met de wasbare luiers

Dan nu de luiers, ik vind ze super! Vind het zelfs jammer dat ik er niet vanaf de geboorte mee gestart ben. Het is makkelijk, fijn, prettig, goed voor de huid, goed voor het milieu, megacute, leuke printjes.

stapeltje luiers2

Te leuke printjes, toch?

Verslavend. Dat is het dan ook wel weer, want al die printjes zijn zó leuk. Ik heb er nu een stuk of 30 verzameld. Meeste tweedehands. Ik zou ook echt adviseren lekker tweedehands te beginnen want nieuw zijn ze erg duur. Maar goed, wel duurzaam. En over duurzaam gesproken, die luiertjes gaan zo lang mee er kunnen makkelijk meerdere kindjes in! (als er nou vieze vlekken in zaten, maar écht, ze waren allemaal hartstikke wit!)

Ook leuk: “Q&A over luiers wassen & goede babybillencrèmes”

Minpuntjes van de wasbare luier?

Minpuntjes? Een enkel keertje ietsje doorgelekt, maar door ze bij de beentjes een standje strakker te zetten was dat alweer verholpen. Met een dubbele inlegger blijven ze wat langer droog, dat is soms wel handig. Verder, ik had een paar broekjes + overbroekjes. Dat vond ik wel teveel gedoe. Dus pocketluier, it is!

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

7 Comments

  1. wat goed van je! ik heb er in mijn zwangerschap een nano seconde aan gedacht maar toen was ik van overtuigd dat het te veel gedoe en ranzig was. Nu ik ook beetje meer ben gaan nadenken over het milieu en hoe wij dit belasten heb ik er voor gezorgd dat mijn zoontje zo snel mogelijk zindelijk is. voor zijn tweede uit de luiers.. een piepkleine bijdrage
    wat vinden de eventuele oppasoma’s / opa’s ervan?

    • Hi Wolferien, ja, dat is nog mijn volgende doel, om dit bij hun te introduceren 😉 Ze vinden het wel leuk en interessant. Zal er nog eens over schrijven!

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.