Vroeger maakte mijn moeder wel eens wentelteefjes. Dat is lang geleden en precies weet ik het allemaal niet meer, wel blijft er een positieve associatie bij wentelteefjes hangen, grappig is dat. Vanochtend had ik nog een restje amandelmelk, die moest op en *ping* .. Ik kreeg de kolder in mijn kop en ging aan de bak: wentelteefjes IT IS! Oja, omdat ik niet zo’n fan ben van suiker voor die kleine deed ik het zo. Mijn wentelteefjes recept!

Mijn wentelteefjes recept

Nodig

  • amandelmelk
  • 1 ei
  • kaneel (verstopt op de ingrediëntenfoto, haha)
  • kokosolie
  • kokosschaafsel

Doen

Kluts de amandelmelk, ei en kaneel. Doop het brood in het mengsel, lekker papperig. Een beetje kokosolie in de pan. Het natte brood om en om in de pan bakken. Wat kokosschaafsel er overheen strooien. En dan opeten! Jungle mini keurde het met een luide mjam-mjam-mjam goed (en mama Jungle deed hetzelfde). Een goed begin van de dag, al zeg ik het zelf.

wentelteefjes-gezonder

Maken jullie wel eens een wentelteefjes recept?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

2 Comments

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.