Heerlijk, de dag beginnen met een vitamine bommetje. En natuurlijk op mijn makkelijkste smoothie manier. Ik ben normaal gesproken niet zo van de hypes, maar dit is een blijvertje. Lekker gezond ook.

Gezonde smoothie, plastic rietje?

Alleen een klein, dun, langwerpig minpuntje, dat rietje. ‘Hè, niet zo mierenneuken‘, hoor ik je denken. Maar ja, dat rietje, dat is niet zo eco. Goed, ik zal eerlijk zijn. Ik kwam het alternatief tegen ergens in blogland en vond het helemaal-mij. Een herbruikbaar rietje. Ik hoor je lachen. Dat moest ik ook. Maar ik heb het toch besteld. Een tientje voor vier stuks. (update 2019: inmiddels heb je zoveel coole eco rietjes)

Smoothie sfeer recepten

En omdat ik weer helemaal in de smoothie-sfeer ben, zeker met die mooie dagen, én mijn laatste voorraadje smoothieblokjes op is, gaan we weer opnieuw aan de slag met nieuwe recepten.

Mijn mixjes:

1. Wat simpele sla, selderij stronkje, kokosmelk, mint, aardbei en banaan. Alles in de verhouding: proef-en-wijzig

2. Boerenkool, banaan, mint, citroensap, aardbeien, blauwe druifjes en kokosmelk

3. Een basis van avocado en banaan. Simpel, dik en lekker zoet. Ik vries het in ijsblokvormpjes in. Ontdooi en mix het met wat ik maar heb liggen op de fruitschaal.

smoothie2

Oja als allereerste winactie (mijlpaaaal) gaf ik zo’n cool rietje weg. Deze winactie is nu gesloten 😉 En ojaa.. de rabarber en spinazie smoothie zijn ook jum!! Enne deze ijskoffie is zo lekker. Much loveeee!

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

3 Comments

  1. Ayden kan sinds vd week eindelijk uit een rietje drinken, en hij is ook nog eens dol op gezonde smoothies, jammer genoeg is mijn blender niet amazing dus er zitten vaak nog stukjes in.. Zo’n breder rietje is de uitkomst haha! Ik doe mee (en geef je lekker toch een like :p)
    …Roos schreef als laatst…RokenMy Profile

  2. Dat is wel een heel leuk rietje! Dat vind ik altijd lastig want smooties moeten met rietjes vind ik dan he haha. Maar ze zijn te smal voor stukkies die ook moeten vind ik .
    …Sharmayne schreef als laatst…KnuffeltijdMy Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.