Met mijn achtergrond als Huidtherapeut, interesse in cosmetische ingrediënten en gezonde, groene levensbeschouwing werp ik graag mijn deskundige blik op crèmepjes. Na een persoonlijke selectie had ik inmiddels (eindelijk) een natuurlijk billenzalf gevonden die voldeed aan mijn hoge eisen qua ingrediënten. Desondanks stuurde het nieuwbakken baby cosmetica merk Naïf mij een billencrème om te testen. En juist omdat ik zo kritisch ben, vind ik het extra leuk dat zij de uitdaging aangingen. Want wat is nou een gezonde baby billen crème? Vandaag vertel ik je over hoe ik een baby product beoordeel en ik analyseer de Diaper Cream Naïf.

Ook leuk: “Lijst van goede ingrediënten in cosmetica, waarop letten + huidtherapeutische adviezen”

Diaper Cream Naïf

De Diaper Cream Naïf is een babybillen crème voor pijnlijke of rode billetjes. Het kalmeert de huid, aldus de producent. Ik bekijk het product op basis van de ingrediënten.

De babybillen crème van Naïf test ik op de volgende punten

  1. De claim; doet het wat het moet doen?
  2. De ingrediënten; wat zit erin?
  3. De groenheid; in hoeverre voldoet het aan mijn groene gezichtspunt?

Ik krijg de Naïf producten binnen om te testen

Dat het pakketje aankomt in een – overigens zeer stijlvolle – kartonnen soort schoenendoos doet mijn groene hartje sneller kloppen. Hè, hè, eindelijk een merk dat ook een beetje denkt aan het milieu en niet zestien kansloze plastic verpakkingen gebruikt. Ik pak het uit, tref een persoonlijke note –zeer attent & klantvriendelijk – en draai het doosje direct om, bekijk de ingrediënten. Tja, dat ben ik dan.

Diaper Cream Naïf

Welke ingrediënten zitten in de baby billencrème van Naïf

Aqua/ Water, Zinc Oxide, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Persea Gratissima (Avocado) olie, Glycerin, Gossypium (Cotton Seed) Oil, Methylpropanediol, Sorbitan Isostearate, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Parfum/Fragrance, Bisabolol, Tocopherol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Magnesium Sulfate, Caprylyl Glycol, Phenylpropanol, Lactic Acid, Sodium Hydroxid (klik hier voor alle ingrediënten Naif)

 gezonde baby billen crème

Geen rare stofjes op het eerste oog + een hoog zink percentage

Een 19-tal stofjes en na een vluchtige blik zie ik geen opmerkelijke rariteiten, ik knijp wat zalf op mijn hand. Je merkt al meteen het relatief hoge zinkpercentage en dat is goed. Wat veel mensen namelijk wel weten is dat zink een van de allerbeste stofjes is tegen rode, geïrriteerde baby billen.

Wat veel mensen niet weten, is dat in de meeste populaire billencrèmes – naast een minuscuul beetje zink oxide – een hoop kansloze rotzooi zit. Dat overigens zelfs het overgrote deel van de crème uit sjofele stofjes bestaat, maar dat terzijde. De substantie van deze diapercream is lekker stug, dat komt ook door de zink die erin zit. Tevens knijp je daardoor niet teveel zalf in één keer uit de tube. Zo doe je lekker lang met het product (duurzaaaam) en niet geheel onbelangrijk: geen potjecrème-poepvingerpraktijken. Nice! Hygiënisch ook.

En de claims van de Diaper Cream Naïf? Check!

Tot slot nog even over naar de claims: dermatologisch getest, hypo-allergeen en allergeenvrije parfum. Dat geloof ik allemaal.

PH-huid neutraal, mild en speciaal voor baby’s geformuleerd: check. Geen PEG, SLS/SLES, phenoxyethanol, parabenen en minerale olie of andere schadelijke ingrediënten, een belangrijke! En ook hier check!

Ook leuk: “Ik analyseer de huidcrème van Naïf” (Nurturing cream) en “bekijk de babyshampoo analyse van Naïf” (Nourishing Shampoo)

Kortom, ik ben positief!

Ik wil eigenlijk nog veel meer uitweiden over de ingrediënten, maar dan ben ik bang dat ik de meeste lezers verlies, haha. Ik zeg alleen nog even gauw: een heleboel plussen op dit vlak! Zink oxide bovenaan de ingrediëntenlijst en dat is écht niet bij de grijze potjes, witte tubes en gele frutsels 😉 Ook bovenin de lijst veel plantaardige stofjes, in plaats van verstoppende paraffine liquidum zoals bij de grijze, witte, gele.. je snapt ‘m?

En ja, het werkt ook nog 🙂

Dan het laatste – niet geheel onbelangrijke – puntje. Werkt de billencrème van Naïf ook? Een volmondige ja. Een dagje dunnetjes smeren en de volgende dag een gezonde kontje terug. Nah, wat wil je nog meer?

Welke billencrème gebruik jij voor de kids? Welke ingrediënten staan bovenaan? Klets gezellig mee over baby en kindercrèmes in de reacties!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

4 Reacties

  1. Ik heb de producten van Naïf ook. Ze ruiken ook heerlijk! De billenzalf heb ik ook maar ik kan nog niet zo goed afscheid nemen van mijn vertrouwde pot Sudocrème. Al vind ik die potten ook niet leuk! Ik heb ze nog niet gevonden in tube maar ik weet wel dat ze bestaan…eens googlen 🙂
    …Nathalie schreef als laatst…Center Parks day oneMy Profile

  2. Leuk dat jij dit met ons deelt, ik ken totaal niks van al die stoffen terwijl het toch wel interessant is om ze wat beter te begrijpen, we willen tenslotte ons kindjes het beste geven. Bedankt dus voor de tip(s) ! 🙂
    …Sheena schreef als laatst…Dé beloofde Stofjes GIVE AWAY!My Profile

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.