Besparen en bezuinigen is voor mij echt een uitdaging. Als je eenmaal in de flow zit, ga je steeds gekkere dingen doen. Ik moest ook zo hard lachen toen ik de extreme bezuinigingen van Anita las. Zij maakt ballonknopen los, om de ballon voor een volgend feestje te gebruiken. And I just love that! Daarom deel ik vandaag met jullie mijn beetje gekke bespaartips. Kunnen jullie ook lachen 😉

Waarom wil je steeds extremer besparen?

Persoonlijk hou ik altijd wel van een uitdaging. Zeker als het een beetje kierewiet is. Dan vind ik het juist extra leuk. Als je de “normale” bespaardingen al doet, zoals afval scheiden. Dan ga je steeds op zoek naar iets nieuws. En als ik dan op een leuk (gek) idee, word gebracht… ga ik inderdaad de ballonnen weer losknopen na mijn verjaardag 😉

Welke gekke bespaartips zijn leuk qua kinderen

 • Kinderknutsels ontleden. Net als Anita haal ik kinderknutsels weer uit elkaar om stokjes of sliertjes te hergebruiken. Zo zonde om weg te gooien.
 • Kleding = verkleedspul. Kleding of tasjes die ik weg doe, bewaar ik in de verkleedkist. Komt altijd wel van pas.
 • Wc rollen hergebruiken. Deze spaar ik altijd op om mee te knutselen. Zo maakte ik er deze coole kindertraktatie van. Als ik veel rollen heb, geef ik ze aan het kinderdagverblijf om mee te knutselen.
 • Een verpakking = leuk speelgoed. Op mijn werk als huidtherapeut komen veel dozen met spullen binnen. Soms neem ik een doosje mee om een kijkdoos van te maken. Ook heb ik wel eens schuimblokken mee genomen om te gebruiken als speelgoed (het werd een trampoline). Thuis hebben we van een grote doos een honden huisje gemaakt. Daar is maanden mee gespeeld. Voor peutergirl haar verjaardag maakte ik van een grote doos en allerlei kleine doosjes een dierentuin met hokken.
 • Broodkontjes en kruimels. Alle kontjes en kruimels van het brood bewaar ik in 1 zak in de vriezer. Eigenlijk voor de eendjes. Maar ik heb er ook wel eens een tosti van gemaakt 😉

Gekke bespaartips: huis & tuin

 • Glazen sapflessen hergebruiken. De glazen sapflessen van de AH zijn ideaal om mijn eigen gemaakte wasmiddel in te bewaren!
 • Planten potjes. Die plastic potjes van het tuincentrum bewaar ik ook altijd. Ideaal voor mijn moestuinbaby’s.
 • Ik ben anti plastic zakjes. Maar van de crèche krijg ik wel eens een zakje met natte kleding. Dit hergebruik ik als prullenbak zakje voor de plastic afvalbak.
 • Plastic bakjes en zakjes bij groenten en fruit hergebruik ik voor stuff uit mijn eigen moestuin!
 • Ik koop pas iets nieuws als het oude kapot is. Zo bleef mijn telefoon het veel te lang doen 😉 Maar nu heb ik eindelijk een nieuwe smartphone! Ook de kookplaat is aan vernieuwing toe, maar met 2 pitten en een hooimadam red ik het eigenlijk al maanden zo!
 • Tot slot heb ik een soort pennen-kleptomanie. Overal waar gratis pennen liggen moet ik er eentje hebben. Al is dat eigenlijk niet besparen, maar gewoon ordinair jatten 😉

Leestip: “7x duurzame tips voor groente en fruit tegen voedselverspilling”

Gekke bespaartips dus

Eigenlijk zijn gekke bespaartips gewoon heel handig en leuk!

Aan welke extreme of gekke bespaartips maak jij je schuldig? Durf je ze te delen, please do 😀

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

4 Comments

 1. De pennenkleptomanie: volledig herkenbaar!
  Voorts hou ik ook als een bezetene plastiek doosjes (bv. van ijscrème) bij om te hergebruiken. Tot grote ergernis van manlief!

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.