Een leuk en persoonlijk fotocadeau reikt tegenwoordig veel verder dan een gave canvas aan de muur, leuke mok voor op het werk of schattig kussensloopje met de kop van je geliefde. Want heb je wel eens gehoord van fotocadeau spelletjes? Dit zijn bekende en onbekende puzzels, bordspellen en kaartspellen die je kan personaliseren met bijvoorbeeld een foto. Op deze manier maak je een cadeau niet alleen persoonlijk, maar hint je ook nog eens naar een gezellig samenzijn. Winwin!

Ook leuk: “Fotocadeau ideetjes met humor! Creatieve canvas/ grappige quotes op mok*

Fotocadeau spelletjes

Er bestaan veel verschillende fotocadeau spelletjes zoals bordspellen, puzzels, kaartspellen en andere spellen. Doe hieronder leuke inspiratie op als je een persoonlijk of origineel cadeau wilt geven voor een verjaardag of bijvoorbeeld voor moederdag of vaderdag.

Lees ook: “De leukste moederdag eco cadeaus”

wanapix

1. Bordspellen fotocadeau

Spellen bedrukken en maken kun je onder andere voor Ganzenbord, Mens-erger-je-niet, Slangen en ladders of Zeeslag. Maar denk ook aan de kleine tussendoor games zoals Kruisje/rondje. Op sommige bordspellen kun je ook tekenen met een uitwisbare stift. Echt super handig! Verder zijn er ook varianten mogelijk op de klassieke bordspellen. Denk daarbij aan een prinsessenuitvoering, of een layout met eenhoorns, raketten of jungle.

2. Puzzels fotocadeau

Houd degene die je wilt verrassen van puzzelen? Dan kun je hier ook alle kanten mee uit! Geef een puzzel met een mooie foto van het gezin of een foto van zijn/haar geliefde. De mogelijkheden zijn eindeloos, want je kunt net zo goed kiezen voor een mooie vakantiefoto, een prachtige natuur foto, een foto van het huisdier of lievelingsdier. Maar ook van een hobby of sport. En voor kinderen kun je bijvoorbeeld hun idool laten afdrukken!

Fotopuzzel cadeau’s zijn er in kleine formaten, middel en grote formaten tot 2000 stukjes. Er bestaan klassieke platte foto puzzels, maar ook bijvoorbeeld gepersonaliseerde blokkenpuzzels. Een leuk ideetje voor bijvoorbeeld een geboortecadeau.

Lees ook: “Eco geboorte cadeaus voor baby, mama, papa, broer/zus en opa/oma (grote ideeënlijst)

3. Kaartspellen fotocadeau

Speelkaarten

Met een pakje speelkaarten kun je zó veel kanten op. De achterkant kun je laten bedrukken met een mooie foto of cool plaatje. Zo maak je het kaartenpak helemaal persoonlijk. Leuk voor familieavondjes of mee op vakantie.

Leuke spelletjes en ideeën met speelkaarten, ken je deze nog?

 • Pesten
 • Liegen / bluffen
 • Ezelen
 • Klaverjassen
 • Hoger/lager

Nummero Uno / kwartet

Naast speelkaarten zijn er ook nog andere kaartspellen die je kunt laten bedrukken. Denk daarbij aan het welbekende Nummero Uno of maak een persoonlijk kwartetspel!

4. Andere spellen die je kunt personaliseren

Ja, je kunt tegenwoordig bijna alles laten bedrukken, zo leuk. Denk daarbij aan het houten doosje, waarin je de klassieke spelletjes en dobbelstenen bewaard. Je kun poker fiches laten bedrukken, stickers om mee te spelen, memorie spellen en natuurlijke leesboekjes waarin je de naam van de hoofdrolspeler persoonlijk maakt.

Andere fotocadeaus & mogelijkheden

Naast fotocadeau spelletjes kun je ook allerlei andere items personaliseren. Ook hierbij zijn er zoveel mogelijkheden! Denk daarbij aan:

 • Canvas en tuinposters (diverse materialen zoals hout, plexiglas, aluminium, kunststof).
 • Kaarten, kalenders, uitnodigingen.
 • Sokken, rompertjes, t-shirts, beddengoed, handdoeken.
 • Glazen, borden, bestek, snijplanken.
 • Sleutelhangers.
 • Kerstversiering.
 • Items voor op school of op kantoor, zoals bamboe ecologische lunchboxen.

Lees ook: “De leukste eco lunchboxen en bekers (voor kids én ouders)

Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden voor een persoonlijk fotocadeau en fotocadeauspelletjes zijn heel erg leuk omdat het een dubbele boodschap heeft: samen zijn en samen spelen.

Welke fotocadeau spelletjes zou jij leuk vinden om te geven?

Afbeeldingen: Pixabay, betreffende webshop

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.