Ik ben gek op het maken van fotoboeken. En zeg nou eerlijk, wie gaat er nou nog door die duizenden foto’s op de pc bladeren? Er zijn heel wat programma’s waarmee je originele fotoboeken kunt maken. In dit artikel geef ik je tips voor structuur in je foto’s en ideeën voor verschillende soorten fotoboeken. Ik probeer een fotoboek bij Webprint uit.

Tips voor foto structuur

Knal jij alle foto’s lukraak op je pc met het idee, dat komt nog wel? FOUT. Gaat niet gebeuren. Probeer de volgende stappen aan te houden en je staat al 1-0 voor tegen de overload aan foto’s.

 1. De meeste foto’s worden tegenwoordig met de telefoon gemaakt. Wis direct alle ongeschikte, scheve en wazige foto’s voordat je ze op je computer zet.
 2. Maak een mappenstructuur op je computer. Sleep de foto’s na het uploaden direct in de juiste map. Mijn mappenstructuur gaat op datum:
  1. Foto’s > 2015 > november > gebeurtenis (verjaardag, feestje, peuter)
 3. Nu ben je klaar voor het maken van een fotoboek zónder alle sorteerstress.

Tips voor verschillende soorten fotoboeken

Al 10 jaar maak ik jaaralbums. Met plezier en gemak blader je zo door de jaren heen. De plaats op de plank is nog geen 20 cm. Ideaal!

Naast jaaralbums kun je ook denken aan andere soorten fotoboeken zoals:

 • Trouwalbum fotoboek: leuk en creatief om zelf te maken.
 • Vakantie fotoboeken: van de jaarlijkse vakantie tot speciale reizen.
 • Fotoshoot boek: trouwreportage, modellenportfolie, new born shoot.
 • Zwangerschap/baby magazine: een fotoboek met leuke verhalen en herinneringen erin.
 • Vrijgezellen fotoboek: fotoboek van het vrijgezellenfeest als cadeau op de bruiloft.
 • Liefdes fotoboek: foto’s van jou en je geliefde door de jaren heen. Met teksten of gedichten.
 • Cadeau fotoboek: maak een mooie fotoverzameling van een jarige job.
 • Opa en oma boek: een groot boek met mooie foto’s van de kinderen.
 • Vriendinnenboek: met allerlei leuke herinneringen van jou en je vriendin.
 • Kinderverhaaltjes fotoboek: maak foto’s van de lievelingsknuffel en verzin er een verhaal bij.

Wat kun je verwachten van een fotoboek maken bij Webprint

Een account aanmaken is gratis bij Webprint. Je kunt direct aan de slag met het online fotoprogramma. Foto’s uploaden en slepen naar de plek in het boek gaan gemakkelijk en vlot. Handig: je kunt foto’s tijdelijk op het ‘prikbord’ om je fotoboek heen plakken.

Zelf heb ik wel wat moeten stoeien met het programma. Niet omdat het moeilijk is – juist niet – maar omdat ik een aantal specifieke “gevorderde” functies mis. Met een fotoboek ben ik altijd maanden bezig, maar dat zijn ze ook echt gevorderd 😉

Het programma van Webprint raad ik daarom met name aan voor fotoboekbeginners omdat het programma overzichtelijk is en snel te begrijpen. Je kunt kiezen uit allerlei indelingen, cliparts en achtergronden. Je hoeft niks te downloaden en geen moeilijk gedoe.

fotoboek2

Fotoboek Winactie ! ! !

Sta jij te klapperen om nu zelf te beginnen met een fotoboek? Doe mee en krijg een fotoboek gratis (t.w.v. 20 euro)! Beantwoord de onderstaande vraag in een reactie met je naam en geldig e-mailadres. Reageren kan t/m 16 november 2015. De winnaar maak ik 17 november 2015 bekend op mijn blog en krijgt van mij bericht per e-mail.

Wat voor soort fotoboek zou jij maken op Webprint?

Wil je mij en toekomstige winacties blijven volgen? Like Mama’s Jungle op Facebook of check mijn Instagram als je nieuwsgierig bent naar de persoon achter Mama’s Jungle. 

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

5 Reacties

 1. Andrea van der Meer Reageren

  Hi Lori, wat een leuke win-actie! Samen met 10 vrienden vieren wij ieder jaar oud & nieuw in een ander land! Dat is inmiddels een traditie die al een antal jaren terug gaat. De feestdagen zijn alweer bijna in zicht en dus is het aftellen begonnen ? Lijkt me super leuk om onze belevenissen vast te leggen in een album via Webprint! Groetjes, Andrea

 2. Wat een toffe win-actie! Ik maak ook heel graag fotoboeken, maar ik heb nog heel wat achterstand… er liggen duizenden foto’s te wachten 😉 Ik zou graag een boek over onze vakantie maken.

 3. Kirsten van Hoek Reageren

  Super leuk! Ik ben al begonnen met het sorteren van foto’s van Levi (0-6 maanden) en zou heel graag een album maken!!

 4. Ik vind zo’n jaarboek wel een erg leuk idee. Vriendinnenboekje kan ook. Een van die twee gaat het worden, mocht ik winnen.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.