Er is weer iemand jarig. Opa, oma, vader, moeder, een ander familielid of een goede vriend(in). Of het is bijna moeder- of vaderdag en je wilt graag een persoonlijk en origineel cadeau geven namens je kind en denkt aan een leuk knutselwerkje. Wat dacht je van een verrassende foto tekening? Bekijk hier hoe je dit simpel maakt!

Ook cool: “Tips fotoboek zwangerschap: maak je eigen baby magazine!

Wat is een fototekening?

Een foto tekening is een afbeelding van een foto, die je hebt omgetoverd tot tekening. Deze print je uit, en kan je daarna zelf inkleuren.

Maak dus van jouw mooiste foto een tekening. Je verrast niet alleen je kind met deze originele kleurplaat (big smile-garantie), maar ook de jarige job. Want hoe leuk is zo’n persoonlijke kleurplaat? Je kunt een foto kiezen van je kind alleen, maar ook eentje van de jarige. Of een bepaalde plaats waar een speciale herinnering aan vast hangt, je huisdier of van een hobby. Je kunt echt alle kanten op met de foto tekening.

Hoe maak je zo’n coole foto tekening?

Het is een eenvoudig en goedkoop cadeau, maar desalniettemin groot gebaar. Je bent lekker samen met je kind bezig. Het maken van de foto tekening is zo gepiept. Volg de stappen hieronder.

 1. Ga op je computer naar: photofunia (het sketch effect)
 2. Selecteer de foto (‘choose foto’) die je wilt omtoveren tot een tekening
 3. Vervolgens kun je de foto nog bijsnijden (‘crop’)
 4. Klik op ‘go’
  hierbij kun je nog kiezen voor ‘fade edges’ voor een ronde vorm of zet het vakje uit voor de normale vorm.
 5. Klik tot slot op download.
foto tekening

De foto tekening uitprinten

Nu kun je de afbeelding printen. In Word kun je eventueel de foto nog wat lichter maker, voordat je ‘m print. Als je de tekening in Word hebt gezet, doe je dat zo:

 • Klik op de foto
 • Ga bij ‘afbeeldingsindeling’ naar ‘doorzichtigheid’
 • Maak hier de foto wat lichter, om het eventueel nog beter in te kleuren.

Tip: geef de foto tekening in een mooie lijst om het cadeau compleet te maken.

Een foto tekening maken is dus heel simpel: en nu: kleuren maar! Veel plezier (L)

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

2 Reacties

 1. Heel leuk idee! Ik deed dat ook wel. Toevallig kwam ik gisteren nog een van die oude tekeningen in de kast tegen. Ingekleurd en al door het kind.
  Bedankt voor de tip van je website. Volgens mij had ik eerst een andere, maar werkte dat op een gegeven moment niet meer.
  Fijn weekend.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.