Als drukke mommy met een baan, huishouden én blog heb ik niet veel tijd voor andere hobby’s. Tijdens mijn zwangerschapsverlof benut ik de vrijgekomen tijd daarom ook extra goed. Ik wil weer eens creatief aan de slag! En hoeveel voldoening geeft het om zelf iets te maken voor je eigen kroost? Bekijk mijn knutselprojecten van naaldvilten met wol: een schattige babymobiel en een herfststukje. Laat je daarnaast inspireren door de mooiste naaldvilt voorbeelden van Pinterest.

Een lovely nieuwe hobby: naaldvilten met wol

Met wol kun je breien en haken, maar heb je ooit gehoord van wol prikken? Officieel heet het naaldvilten of droogvilten en het is hartstikke leuk en gemakkelijk voor beginners. Mijn moeder doet het zelf al een tijdje en eigenlijk door haar geïnspireerd, sta ik nog geen dag later in het schattige wolwinkeltje hier in de buurt. Ik stel mijn eigen stash samen en ga met een voldaan gevoel naar huis met naalden, een prikmatje en allerlei leuke kleuren wol!

Met een een paar leuke kleuren scheerwol (i love merino wol), scherpe wolviltnaald (een grove en een fijne) en eventueel wolvilt boekje kun je al van start! Of koop een wolvilt starterspakketje.


naaldvilten met wol

Naaldvilten: je legt een plukje wol op een prikmatje. Door hier veelvuldig in te prikken, vilt het materiaal. Door verschillende plukjes en kleuren wol toe te voegen maak je de leukste vormen en objecten.

Een fluffy babymobiel maken met naaldvilten

Maar wat zal ik eens maken? Zwanger.. baby op komst.. Ik ga voor een babymobiel! Dat is leuk. Mijn inspiratie haal ik van Pinterest. En wat voor moois komt daar voorbij, gaaf zeg!

Wollige babymobiel inspiratiebabymobiel1

babymobiel2

babymobiel3

Aan de slag. Mijn eigen baby mobiel maken

De tweede naam van onze zoon is Ocean. Ik besluit om een baby mobiel te maken geïnspireerd op de oceaan, water en zeedieren. Ik vind het vooral leuk dat ik dit kan maken met natuurlijke materialen zoals wol en hout. Allereerst prik ik de wolplukken net zo lang in, tot er schijven, balletjes en waterdiervormpjes ontstaan. Vervolgens prik ik gekleurde wol erom heen vast. Mijn man verft twee houten takken uit de tuin wit. Ik verzamel wat sierhoutjes die ik nog had liggen. Zie hier, het resultaat!

naaldvilten met wol

naaldvilten met wol

Herfst inspiratie: de allerleukste dingen met naaldvilten

Ik heb de smaak te pakken, haha. Wat zal ik nog meer maken? Omdat we volop in de herfst zitten, zocht ik naar projectjes voor mijn herfst tafel. Dit is toch wel te schattig, kijk dan.

herfst huisjes gemaakt met naaldvilten

herfst1

herfsthuis

pompoen

Naaldvilten blijkt best makkelijk!

Ik maak een paddenstoel, bladeren, een uiltje en pompoenen. Het is best te doen! Peutergirl vindt het fantastisch en mag hier van mij ook mee spelen. Zo leuk, om je eigen herfsttafel te creëren. Had ik maar altijd die tijd ervoor 😉

naaldvilten met wol

Ik besluit tot slot nog een stoere draak te maken. Kan mijn dochter leuk mee spelen dacht ik! Na uren, uren, uuuren werk…. vreet mijn hond de draak op. Fail!! Ik raap de draak en mijn ego bij elkaar en gebruik de drakenrestjes maar iets voor anders.

naaldvilten met wol

Straks moet ik toch weer gaan kiezen voor mijn belangrijkste hobby’s. Mijn man, kinderen en blog zijn dat dan 😉 Hopelijk blijft er nog een beetje tijd over voor wat leuke naaldvilt projectjes. We gaan het zien.

Met een een paar leuke kleuren scheerwol (i love merino wol), scherpe wolviltnaald (een grove en een fijne) en eventueel wolvilt boekje kun je al van start! Of koop een wolvilt starterspakketje.

Welke hobby doe jij graag? En vind je dat je daar voldoende tijd voor hebt? Laat het me weten in de reacties, ik ben namelijk erg benieuwd hoe jullie dat doen!

Bronnen: eigen foto’s & Pinterest

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

9 Reacties

  1. Amai, hoe knap is dat allemaal! Echt supertof!! Ik beschouw mezelf als naaister, haakster en lezer, maar geen van dat alles werd het voorbije jaar nog gedaan. Naast al het zpelen en zorgen voor die lieverds hier kruipt er namelijk ook ontzettend veel tijd in dat geblog, he. ????
    …Resaarcle schreef als laatst…Da’s netjesMy Profile

  2. Wow Lori ziet er echt super leuk uit!! Jammer dat de hond de draak op at 🙁 Het ziet er trouwens heel ingewikkeld uit, maar dat is het dus niet?
    Ik ben door m’n nesteldrang aan de slag gegaan met het knopen van armbandjes. Inmiddels heb ik voor de hele familie en een paar vriendinnen meerdere armbandjes geknoopt. Ik ben nu ook bezig met vlechten met een Kumihimo schijf en ik probeer te leren haken (maar dat is moeilijk zeg). Als straks de baby er is zal het idd lastig worden om hiervoor tijd te maken. We zullen zien of t lukt. Heeft met prioriteiten te maken en tja, man, kids en blog hebben toch echt prio 😉

    • Hi Nanouk, nee het is vooral véél prikken, haha. Ik moest even opzoeken wat een Kumihimo schijf is, maar dat zijn echt leuke armbandjes trouwens! Haken en breien heb ik ook ooit geprobeerd, maar snel gestopt. Te ingewikkeld 😉 Maar nu zijn onze baby’s er! Dus dag hobby, haha.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.