Jeetje jongens, wat zat ik er een partijtje doorheen van de week. Ik was even al mijn spirit kwijt. Een overvolle emmer in mijn koppie. Precies op dat moment zag ik fleurige bloemen voorbij schieten. Ja, dát gun ik mijzelf een keertje! Why not. Fleurige bloemen maken vrolijk nietwaar? Ik koop eigenlijk haast nooit bloemen, dus dan valt het onder een luxe product 😉 Waar kun je leuke bloemen scoren enne.. waarom zit ik er eigenlijk doorheen?

Waar kun je leuke bloemen scoren?

Frederique’s Choice

Choice. Een keuze. Die hebben we allemaal. Je maakt zelf de keuze om na een fikse “down” weer omhoog te klimmen. Hoe ouder ik word, hoe beter dat gaat 🙂 En zeg nou zelf, zonder downs, geen ups!

Ook leuk: “bloembollen voor beginners”

Ik bekijk de webshop van FC, en word meteen blij van al die kleurige, fleurige bloemen. Precies iets, dat ik vandaag verdien. Ik ben ook maar gewoon een moeder. Eentje die het zo goed mogelijk probeert te doen. En eentje met eigen gevoelens. Eentje die af en toe ongesteld moet worden 😉

fleurige bloemen

Lovely Plukboeket Toscane

Fleurige bloemen, lekker groen én eco

Niet alleen het boeket is kleurig en groen. De vaas is helemaal eco, van gereclyced glas. Met veel plezier lees ik hoe Frederique’s Choice als allereerst de ecologische footprint van boeketten meet. Een tof initiatief. Chapeau! Bedankt Frederique’s Choice. Fleurige bloemen zijn precies dát steuntje in de rug die een hysterische of overspannen moeder soms nodig heeft!

fleurige bloemen

Ssstt… de chocola is natuurlijk alláng op, en de Moët staat in de koelkast te wachten op een mama + papa moment 😉 

What’s Up, Lortje, waarom zit je er doorheen?!

Ik ben niet graag negatief. Maar ik wil wél eerlijk zijn en ook laten zien dat bij mij alles soms echt even teveel is. Ben ook maar een mama-mens. Nou daar gaan we hoor.

Lees ook: “Alle ballen in de lucht leren hooghouden als moeder”

Een bloederige bende & slapeloze nachten

Ik word dus weer ongesteld, na een jaar zwangeren, bevallen en voeden. En die hormonen, da’s gewoon echt niet my cup of tea. Mijn hele huis is vies, rommelig. En ik heb teveel spullen. M’n borsten produceren melk, net genoeg voor een playmobil poppetje. Babyboy zit dus aan mij vast geplakt. Regelen, heet dat zo mooi in borstvoedingstermen. Ik word alleen maar kriegel. En doe een paar nachten geen oog dicht!

Groene pizza

Ik douw een niet zo groene pizza naar binnen. Voor het idee leg ik er een flinke pluk spinazie op. Die verdoezelt de chedderkaas. Meteen daarna baal je dan weer zo van jezelf hè.

Basisschool suckers

Kleutergirl is helemaal a la basisschool. Inclusief op de grond spugen en hysterische krijsbuien. Ik dacht dat wij met onze zen-opvoeding daar wel aan voorbij zouden gaan. What was i thinking? Ik wijt het vollédig aan de basisschool 😉

Eerlijk, ik vind die kleuter (puber) buien, echt wel lastig! Manlief laat haar ’s nachts plassen en er is niks aan de hand. Als ik het doe, is het krijsen, huilen, blèren. En ben ik weer sip.

De bom ontploft

Een dag later ga ik uit ellende, om 9 uur naar bed. Babyboy huilt. Ik roep: “Geef dat kind alsjeblieft een flesje!”, “En neem hem naar beneden” Tjee… Lor, wie ben jij? Meteen voel ik me schuldig naar ons cadeautjeskind. Hij is zó lief. De volgende dag is het ochtendritueel alles behalve zen. Manlief gaat er zelfs iets later voor naar z’n werk.. Dat zegt wat.

Even sipjes hoort er ook bij

Na wat tranen en dikke knuffels van manlief (na een fikse woordenwisseling, ook dat nog) herpak ik mijzelf. Komop: opwaarts! Mijn ongesteldheid is voorbij.. pfieww…

Lees ook: “Waar zijn mijn rainbows and unicorns? (het begin van mijn burn out)”

Inmiddels typ ik ’s avonds dit artikel. In alle rust, want ik heb twee slapende rakkers. De vogeltjes fluiten, de krekeltjes kraken. Mijn fleurige bloemen kleuren de kamer. En ik? Ik ben weer helemaal Mama’s Jungle 😉

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (5) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

2 Comments

  1. Wat mooi om je verhaal zo te lezen, heel open. Fijn dat je er weer door bent! Ik herken het hoor, bij mij is deze week zo’n week. Volgende week ook vast weer over ????

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.