Wat je eet op vakantie is altijd anders dan thuis. Andere merken, andere smaken, misschien vaker uit eten of toch veel zelf koken, maar dan op een ander gaspit en met andere pannen. Wij, gewoontedieren moeten dan toch altijd even omschakelen. Eet inspiratie op vakantie.

Eet inspiratie op vakantie

Wij behoorden trouwens tot die gewoontedieren die zelf gingen koken op vakantie en dat betekende; nadenken over het avondeten, toch iets gezonds op tafel willen toveren, boodschappen doen in een andere taal en dus veel zoeken, zoeken, zoeken. En de ‘vergeten boodschappen’ achteraf toch weer veel te duur aanschaffen in de campingwinkel.

Relatief gezond gegeten, zo noem ik het maar, wat wij hebben gedaan op vakantie. Het dagelijks zelf koken compenseerde dat heerlijke patatje na het zwemmen, de vele wijntjes ’s avonds op de veranda en de chipjes, snoepjes en Franse kaasjes die daarbij hoorden.

Lees verder: “biologisch op vakantie (of niet-zo-logisch?)”

Maar ooohhh.. wat verlangde ik toch naar mijn oude, vertrouwde, biologische boodschapjes van thuis. Check hier wat wij zoal aten:

etenopdecamping1Voor de kleine o.a. een lekkere pannenkoek, fruitsalade en groene salade 

etenopdecamping2Een lekker tussendoortje zoals donut, avocado en nougat

etenopdecamping3We aten een keertje pizza, veel bbq en een kaasfondue 

etenopdecamping4Uiteraard Franse croissants en baguettes, fruitsalade en rijst-met-ei

etenopdecamping5Je bent half indo of niet; eigengemaakte bami, nasi en een soort gado-gado

etenopdecamping6Hollandse aardappelen-groente-vlees, macaroni-kip en Italiaanse pasta

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

2 Comments

  1. mamawatdoejenou.nl Reply

    Knap hoor dat je dat allemaal op vakantie op tafel hebt weten te toveren! Daar zijn wij op vakantie dan toch iets te makkelijk in 🙂
    …mamawatdoejenou.nl schreef als laatst…Jonas’ eerste grapjeMy Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.