Als je bezig bent met een gezonde leefstijl en gezond eten, heb je geheid gelezen over alle bewerkingen en toevoegen van vele voedingsmiddelen. Je bent er dan vast ook achter dat het allemaal niet zo gemakkelijk en simpel blijkt te zijn om je daar in te verdiepen. Je kiest wellicht bewust voor biologisch eten omdat producten met deze “term” aan strengere moeten voldoen. Waarom zou je ervoor kiezen om je vlees online te bestellen? Hoe gaat dat in z’n werking? Is het lekker? En vooral, is het rendabel?

Lees ook: “Zoveel mogelijk bio boodschappen doen, mijn 7 tips”

Update mijn uitprobeersels qua biologisch vlees online bestellen

Biologisch. Een ware hype.

Dat hele biologische is inmiddels een ware hype geworden. Enerzijds goed want dat betekent dat mensen, en grote ketens zoals de AH, bewust bezig zijn met gezondheid. Toch slaat alles ook een beetje door, en daarvan werd ik mij weer bewust  toen ik biologische friet (…) trof in het vriesvak van de AH? Maar goed. Om even bij de AH te blijven, hier is toch wel het grootste aanbod biologisch vlees te vinden. Maar je betaalt de hoofdprijs. Dat kan anders en zo ben ik terecht gekomen bij het online vlees kopen.

Hoe gaat het online vlees bestellen?

Je leest de website van de aanbieder en bepaalt of dit het vlees is wat je wilt. Zowel qua soort (bijvoorbeeld koe/varken, stoofvlees of snel klaar of juist wat luxere biefstukken) als qua kwaliteit (geen preventieve antibiotica en toevoegen, koeien eten gras en staan buiten of geen plofkip).

Hoe bepaal je de hoeveelheid vlees en wat is een goede prijs?

Vaak moet je een grotere hoeveelheid afnemen waardoor je eenmalig een flink bedrag (€100/150,-) betaalt. Als je dit echter terug rekent naar kilo prijs, geef ik je op een papiertje dat je goedkoper uit bent dan als je biologisch supermarktvlees koopt. Omdat de online vleespakketten diepgevroren zijn kun je er lang mee doen.

Ik reken als volgt: ik wil 8 weken doen met het vlees. Uitgaande van bovenstaand bedrag ben je dan gemiddeld zo’n €14- kwijt aan vlees per week. En eet je ongeveer 4x vlees per week. Goed en lekker vlees. Van simpele hamburgers tot luxere entrecotes.

Lees ook: “Mijn budget voor biologische boodschappen”

En ik moet zeggen, dit werkt prima. Het vlees van koopeenkoe is er bijna doorheen, ik heb alleen nog wat gehakt en hamburgers. Maar er is meer.. het nieuwe pakket van Schotse Hooglanders (een ander initiatief) is binnen. Je hoort snel meer!

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

1 Comment

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.