Als echte saunagirl reis ik weer heerlijk af van het hectische westen, naar het groene hart van ons kikkerlandje. Ik ben uitgenodigd voor de opening van Thermen Soesterberg. Is het een aanraders voor ons drukke mommy’s?

Leuke acties & kortingen voor je sauna uitje

Het opgepimpte Thermen Soesterberg

Begin dit jaar is het Omega Spa & Wellness resort in Soesterberg overgenomen door Thermen Bussloo. Ik vertelde jullie al over mijn geheime wapen als ik er moedertechnisch helemaal door heen zit. En na mijn saunabezoekje in Bussloo, zijn mijn verwachtingen dus hoog. Thermen Soesterberg is vernieuwd en verbeterd. Dus let’s check it out!

Liever geen drukte!

Op een opening hoort het druk te zijn. Rond een uurtje of 12, kom ik aan en het parkeertrein staat aardig vol. De groene en witte ballonnen leiden ons naar de ingang. Bij de balie word je snel geholpen. Ik krijg uitleg en een plattegrondje.

Fresh and clean

De kleedruimte is de allerbeste teaser. Het is nieuw, schoon, strak en sfeervol met houten accenten. Ik betreed het saunaplein. Van de drukte merk je niks, alle saunagangers zijn fijn verdeeld over de baden en ruimtes. Je ruikt wierrook en het is in een woord: zen!

Vrouwelijke ongemakken

Ik huppel direct een net zo’n fresh and cleane toiletruimte in en check mijn spons. Ahum, ja ik ben natuurlijk weer precies deze week ongesteld. Wel de ultieme proef voor de menstruatiespons, waar ik je laatst over vertelde. Down under, check!

Wat is er te doen in Thermen Soesterberg?

Themen Soesterberg is mediumgroot. Het heeft binnen twee sauna pleinen, een boven en een tuin met twee zwembaden, een zwemvijver en natuurlijke vele verschillende sauna’s en sfeervolle huisjes.

Mijn toppers in Thermen Soesterberg

De zwemvijver was fris, maar helemaal leuk. Echt tussen de lelie’s! Bijzonder vind ik de belevingsgrot buiten. Druk op een knopje en je waant je in een storm, inclusief gebrul, windhozen en watervallen. Op het saunaplein boven is een hete sauna met volop ramen naar buiten met een toffe view over de tuin. Oja, in het begin heb je ook een heerlijke zit met voetenbaden, terwijl je leunt op een warme steen. In een ander binnenzwembad heb je een openhaard aan het randje, met voelbare warmte.

Hoe is het eten?

Naast een a la cart restaurant is er een buffet. En daar ging deze hongerige borstvoedster lekker los. Verse frisse salades, live cooking, pasta met zalm, zelfgemaakte pesto, pasteitjes, vers brood. Heerlijkheerlijkheerlijk.

Zou ik mijn vriendin deze sauna aanraden?

Absoluut. Voor een ritje van 45 min. kunnen we hier een hele dag vertoeven en er is voor ieder wat wils. Ze bieden leuke wappersessies voor de mensen die daar niet van flauwvallen 😉 En ook een klankschalensessie, waar ik echt verliefd op ben. Dit heb ik nu niet gedaan, dus ik moet “helaas” een keertje terug.

En deze mommy?

Na 9 maanden borstvoeden had ik gelukkig maar last van 1 toeschietreflexje. Tja, het was ook zo ontspannen. En de spons? Na 1000 checks tussendoor hield deze alles netjes fris en binnenboord (op ongesteldheidsdag 3). Goedgekeurd dus voor echt saunaliefhebbers.

Een absolute aanrader voor jou, echt! Wat is jouw favoriete sauna? En kende je Thermen Soesterberg al?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.