Na een heerlijk Sinterklaasfeest met de kinderen, heb ik de day after uitgekozen voor een relaxmoment voor mezelf. Op uitnodiging van Spa Sport Hotel Zuiver in Amsterdam, mag ik het Warming Winter Arrangement beleven. De entree is inclusief een 2-gangen lunch of diner. En als echte sauna-fan, deel ik graag mijn ervaring, want wat is deze spa aangenaam met de prettige sfeer. De ambiance behaaglijk, modern en groot genoeg om een volledige dag te vertoeven. En toch knus en vertrouwd zonder massa-gevoel.

Ook leuk: “Mijn geheime wapen als ik er moedertechnisch effe doorheen zit? I say sauna!*

Spa Sport Hotel Zuiver, de grootste in omgeving Amsterdam

De grootste sauna in omgeving Amsterdam staat aan de rand van de stad. Bij Spa Sport Hotel Zuiver kun je terecht voor een heerlijke relax-dag. Het complex heeft een zwembad dat doorloopt van het binnenplein naar het buitenplein. Aan sauna’s niks tekort, met onder andere een Finse sauna, Japanse sauna, muziek-, haard- en kleurentherapiesauna. Er zijn meerdere whirlpools, een koude waterval en ligweides en een caldarium om lekker te snurken. Verder is er een restaurant, bar en kun je er terecht voor beauty (met het merk Rituals), massages, opgietingen en de hammam. Bij de Spa is ook een wellness-hotel en sportcentrum.

Mijn ervaring Spa Sport Hotel Zuiver; met het Warming Winter Arrangement

Mijn relax dagje bestaat uit een halve dag sauna met een heerlijke lunch, maar met alle faciliteiten zou ik hier ook prima een hele dag kunnen vertoeven. Hoe is mijn ervaring bij Spa Sport Hotel Zuiver in Amsterdam?

Kerstvakantie tip: Het Warming Winter Arrangement geeft entree tot Spa Sport Hotel Zuiver vanaf 9 uur, met een 2-gangen lunch of diner naar keuze, deelname sauna opgietingen en gebruik shampoo, showergel en scrubzout voor € 47,50

Onderweg naar Amsterdam en het parkeren kon goedkoper

De rit naar Spa Sport Hotel Zuiver is voor mij ongeveer 40 minuten. Ik ben blij dat de sauna aan de rand van de stad zit, want rijden in het Amsterdamse centrum vind ik altijd zo chaotisch. Ik zet de auto pal voor de deur op de betaalde parking, maar ietsje terug op loopafstand (bij de Bosbaan) vind je een goedkopere gemeentelijke parkeerplaats. Dan weet je dat ????

Indrukwekkende entree, vibe en lief balie meisje

Van de entree ben ik al erg onder de indruk. Het oogt allemaal zo mooi, ruimtelijk en modern, maar is toch prettig, intiem en sfeervol. Het baliemeisje is erg lief en legt rustig uit waar ik heen moet en waar ik alles kan vinden. De lunch zit in het arrangement en ze adviseert om even langs het restaurant te lopen om een plekje te reserveren op de gewenste tijd.

Even rondneuzen, plonsen en zweten

Ik begin met een douche en een beetje rondkijken. Het ligbad is een mooi begin, en daarna neem ik een stoombad. Vervolgens zwem ik van binnen naar buiten in de herfstregen. De grote infrarood sauna trekt me ook aan. De warmte kun je zelf instellen en ik heb een binnenpretje om de geeloranje kleur van de lampen ???? In het caldarium lig ik heerlijk te soezen en ik geniet van de warmte en het gekleurde water. Boven is de bar met nog meer lekkere ligbedden, waar ik ook even moet neerstrijken. Het voelt echt alsof ik me in zo’n Romeins theater bevind, maar dan in een modern “Spa Zuiver” jasje. Heerlijk, ik voel me zo ontspannen. Ook het buitenplein is super sfeervol! Lekker bubbelen, aantrekkelijke sauna’s en een serene buitenruimte om te douchen en scrubben.

Onder de indruk van het restaurant

Mijn buikje knort en ik verlang naar de lunch. Ook hier kijk ik met plezier om me heen naar de industriële met houtdetails, sfeervolle aankleding. De keuken is open en ziet er brandschoon uit. Ik observeer de koks en zie prachtig gerecht na prachtig gerecht voorbij komen. Ik mag alles van de kaart kiezen met dit arrangement en ik ga voor de broccolisoep vooraf en zalm daarna. En echt, het eten is fantastisch opgemaakt. Het soepje wordt voor me ingeschonken uit een theepotje, de zalm ligt op een speciaal geel sausje en daarnaast liggen heerlijke bietjes in een soort crème. De grove aardappelfrites zijn knapperig, zacht en zoutig. Jamm.. wat een smaaksensaties. Mijn oog valt op een slow juice sapje gemaakt van 400 gram groenten en fruit. Voeden, die innerlijke vrouw! ???? Maar echt, complimenten aan de chef, maar ook aan de ontzettend vriendelijke bediening!

ervaring Spa Sport Hotel Zuiver restaurant

Mijn ervaring bij Spa Sport Hotel Zuiver is sereen en energiek!

Heerlijk rozig, ben ik nog helemaal aan het nagenieten in de auto. Zelfs die irritante dagelijkse file tussen Amsterdam en Den Haag kan me niet boeien. Ik voel me sereen, volgeladen met energie en ook dankbaar voor dit o zo vervelende “werk” ???? Zou ik zelf € 47,50 betalen voor het Warming Winter arrangement bij Spa Sport Hotel Zuiver? Zeker weten. Alleen het eten al, is het waard!!! Na een halve dag heb ik nog niet eens alle faciliteiten beleefd, en dat vind ik leuk omdat er dan nog een reden is om terug te komen. Wat ik dus zeker ga doen. Mijn ervaring bij Spa Zuiver is dus super positief!

TIP: Spa Sport Hotel Zuiver acties en kortingen ook op Spa Online

Lief zijn voor mezelf

Mijn persoonlijke thema op dit moment in mijn leven, is lief zijn voor mezelf. En de sfeer van Spa Sport Hotel Zuiver heeft echt bijgedragen aan mijn gelukszalige en vrije gevoel vandaag. Ik heb zo genoten van deze saunadag! En dit gun ik jou ook zo.

Ook leuk: “Mijn sauna tips & sauna plog

Op welke manier ben jij lief voor jezelf? Ik probeer bijvoorbeeld stil te staan bij dankbare en trotse gevoelens. Maar ook sauna-dagjes geven mij dus veel zelf-liefde en energie. Hoe is dit bij jou? Klets mee in de reacties 🙂

Afbeeldingen: Spa Sport Hotel Zuiver / Winactie gesloten: gefeliciteerd Angelique de Vries!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

18 Reacties

 1. Ik maak graag kans om lekker naar de wellness te gaan samen met mijn vriend.

  Ik merk momenteel aan mezelf dat ik veel meer rust nodig heb in deze wintermaanden. Ik probeer die rust dan ook altijd te pakken als ik het nodig heb.

 2. Graag zou ik dit cadeau winnen voor mijn vriendin. Ze gaat binnenkort naar het buitenland op stage en het lijkt me zeer fijn samen met haar er even uit te gaan.

  Groet,

  David

 3. Oh, dat zou fijn zijn zeg! Door omstandigheden is ons jaarlijkse sauna-uitje met mijn zusjes en moeder afgelopen jaar niet doorgegaan, maar met deze kaarten zou ik dat ruimschoots goed maken. Spa Zuiver is echt een heel mooie sauna!

 4. Wat heerlijk:) ik wou altijd proberen maar moeder zijn gaat voor. Nu is de tijd om voor mezelf te zorgen.

 5. Wat een mooi give away daar doe ik graag aan mee. Hij komt als geroepen omdat er vaak gezegd word dat ik wat meer aan mezelf moet denken. Er is veel gebeurd en hebben 3 jongen kindjes. Dan weet je wel hoe dat gaat als mamma en mijn vriendinnetje verdien ook zeker dit mooie uit je als mamma met eigen bedrijf. Even Heerlijk mamma tijd????

 6. Maaike J Didérique Reageren

  Lijkt me heerlijk om het jaar te beginnen met een bezoekje aan deze sauna! Uitgerust er weer tegenaan!

 7. Jessica Jaspers Reageren

  Dit klinkt mij als muziek in de oren! Met een nog-niet-doorslapende baby, sinds een week een nieuwe baan en ziekenboeg hier thuis kan ik wel een dagje ontspannen gebruiken! Over het algemeen ben ik best lief voor mezelf maar de laatste tijd hebben andere dingen toch voorrang gekregen dus ik ben er zeer aan toe.

 8. Jaaa! Als kersverse ouders hebben we dit al een tijd moeten missen maar we zijn er allebei aan toe ????

  • Angelique de Vries Reageren

   Ik doe heel graag mee met deze actie! Een dagje ontspanning is nooit weg is deze drukke tijden ????‍♀️

 9. Ooohhh ik ben dol op sauna’s! Nu ik sinds 5.5 maand moeder ben word het wel weer eens tijd voor een bezoekje toch Simon?

 10. Ohh heerlijk! Dit is echt mijn favoriete sauna! Alleen sinds ik moeder ben (al bijna 2,5 jr). Ben ik nog maar 1x geweest.
  Hard nodig dus haha

  • Dineke Wiersema Reageren

   Ik ben dankbaar voor mijn zelfstandigheid en mobiliteit nadat ik door complicaties van een nekhernia operatie bijna een dwarsleasie had. Ook sauna vind ik heerlijk warmte doet mij goed en een dompelbad neemt voor even mijn chronische pijn weg.

 11. Lisanne Hisgen Reageren

  Leuke blog! Je hebt mij helemaal enthousiast gemaakt over deze sauna. Graag zou ik mee willen doen met de winactie. Ik hou van de sauna! ☺️

  • Leuke winactie! Zou enorm veel deugd doen. Sinds kort alleenstaande mama en kan wel een genietmomentje gebruiken ????

   • Hoi!
    Super leuke winactie 🙂
    Spa Zuiver is super, ik ben er 2 x geweest, de laatste x was 2 jaar geleden. Ik zou er graag weer eens heen gaan.
    Ik heb er nog niet eerder gegeten. Dat lijkt me erg lekker.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.