Een deelscooter is een duurzame manier om flexibel én elektrisch te reizen binnen je stad. Ik heb inmiddels al 75 km door Zoetermeer gecrost, op zo’n felgroen geval. Tijd om mijn ervaring met Go Sharing in Zoetermeer te delen!

Ook lezen: De leukste parken & bossen in Zoetermeer

Wat is Go sharing?

Go Sharing is een deelplatform voor elektrische scooters, maar ook voor elektrische fietsen en auto’s.

In Zoetermeer staan de groene Go Sharing scooters overal in de stad. Je hebt ze vast ook wel eens voorbij zien rijden.

Er zijn 2 verschillende type scooters:

 • Snorfietsen: Groene scooters die 25 km per uur gaan (zonder helm)
 • Bromfietsen: Groene scooters die 45 km per uur rijden (met helm; in de zwarte koffer achterop zitten twee helmen)
Weet je de regeltjes (nog)?
Wanneer je op een 45km per uur e-scooter rijdt moet je je houden aan de bromfiets regels. Dit houdt o.a. in dat je niet op het fietspad mag rijden – tenzij anders aangegeven – en dat je verplicht bent een helm te dragen.

Hoe werkt dat nou precies met die scooters?

Je download eerst de Go Sharing app op je telefoon. Hiermee kun je alles regelen.

Let op: je moet minimaal 16 jaar oud zijn en een rijbewijs B (auto), rijbewijs A (motor) of rijbewijs AM (bromfiets) hebben.

Op de kaart in de app zie je alle scooters in de buurt. Ik heb nog nooit verder hoeven lopen dan 8 minuutjes tot de dichtstbijzijnde scooter.

Met één druk op de knop in de app reserveer je een scooter. Zo wordt de scooter niet voor je neus weggekaapt. Je hebt dan 10 minuten om er naar toe te lopen. Dit kost niks extra en je kunt deze reservering ook weer gratis annuleren.

In de app op je telefoon druk je op de knop ‘start rit’, wanneer je bij de scooter bent aangekomen. De scooter geeft een pling, gaat aan, je stapt erop en je kunt direct wegrijden.

Makkelijker kun je het echt niet maken.

En vervolgens tuf je op je gemakje van A naar B binnen de stad.

deelscooter ervaring
Pin dit.

En wat kost ’t?

 • Snorfietsen (25 km p/u): € 0,75 starttarief + € 0,31 per minuut
 • Bromfietsen (25 km p/u): € 1,- starttarief + € 0,32 per minuut
Let op dat je wel blijft in het 'service gebied'. 
Dit is het gebied waarin je de scooter mag parkeren. Je kunt wel buiten dat gebied gaan rijden, overigens. Alleen als je dan daar wilt parkeren, moet je parkeerkosten betalen en blijft de teller lopen, totdat je de scooter weer 'thuis' in zijn service gebied parkeert. 

Je kunt een bundel minuten kopen via iDEAL. En met PayPal of een creditcard kun je automatisch betalen.

Lijkt best prijzig? Geldhamster rekende uit dat als je MINDER dan 9 uur per maand (gemiddeld) scootert via Go Sharing, dit goedkoper is dan zelf een scooter aanschaffen.

Maar ja, heel goedkoop is het niet.

Voor een ritje van 9 minuten (2,8 km) door Zoetermeer met de scooter (met het hogere starttarief van 1 euro) betaal ik € 3,23. Als ik met de randstadrail was gegaan zo’n zelfde stukje, betaal ik €1,40. Scheelt nogal.

Maar ja, zo’n scooterrit is wel veel leuker.

Mijn ervaring met Go Sharing in Zoetermeer

In de Go Sharing app bekijk ik de balans. Die 75 km heb ik afgelegd in 16 aparte ritten. En daarmee heb ik 5,6 KG CO2 bespaard. Leuke feitjes. Mijn ervaring met Go Sharing in Zoetermeer is:

 • Heel erg gebruiksvriendelijk
 • Niet heel goedkoop, wel heel erg leuk
 • Prima klantenservice
 • Kwaliteit verschilt per scooter

Super gebruiksvriendelijk!

Pas een paar minuten voordat ik weg moet, kijk ik in de app. Er is namelijk echt altijd wel een scooter in de buurt.

Ik neem dan de dichtstbijzijnde, maar het liefst rijd ik op die snellere. Met één druk op de knop in de app, start ik de scooter, en zoefff weg ben ik.

Tip: Gebruik zo’n haarnetje. Die kun je dan op je kop doen als je de helm van Go Sharing gebruikt.

Niet heel goedkoop, maar zeker de moeite waard

Meestal gebruik ik de scooter voor een kort ritje naar vrienden of naar de stad (kost 2-3 euro). Maar ik heb ook twee keer een langere tocht (kost 13 euro) gemaakt. Het is leuk om Zoetermeer op deze manier te verkennen, zeker met een zonnetje op je bol.

Tja, fietsen en wandelen zijn nóg duurzamer. En de randstadrail is goedkoper. Toch is dit een mooie middenmoot en qua duurzaam vervoer zéker de leukste vorm.

Mijn ervaring met Go Sharing in Zoetermeer - snorfiets

Prima klantenservice

Ik heb ook een paar keer problemen gehad. De eerste keer deed de scooter het niet, maar had ik ‘m wel al gestart en betaald.

Ik heb gebeld met de klantenservice. Binnen 5 minuten had ik iemand aan de telefoon en werd mijn geld terug gestort. Vervolgens liep ik 5 minuten naar de volgende scooter.

De andere keer was er iets met de helm, en nam ik contact op via de chat. Dit duurde wat langer (een kwartier), maar ik werd wel heel netjes en vriendelijk geholpen. En mijn geld werd teruggestort.

Kwaliteit verschilt per deelscooters

De meeste scooters zijn prima. Maar soms heb je ook een gammel ding. Dan is de spiegel eraf of zit de kap een stukje los. Tja, het zijn toch deel items. Logisch dat er soms wat mee is.

Maar het gaat mij wel aan het hart als ik zo’n groene lieverd op de grond of in de berm zie liggen.

Conclusie van mijn ervaring met Go Sharing in Zoetermeer

Alles bij elkaar: Mijn ervaring met Go Sharing in Zoetermeer is positief!

Ik ben heel erg enthousiast en geniet enorm van elke rit. Omdat het niet heel goedkoop is, beperk ik mijn ritten. Alhoewel, nu in de zomer.. doe ik het iets vaker. In de winter neem ik wel weer de tram 😉

Mijn ervaring met Go Sharing in Zoetermeer

TIP: als je wilt scooteren met je kind, neem dan de bromfiets. Hierbij zitten 2 helmen in de zwarte helmkoffer. Wel zo veilig. Daarnaast zit je kind stevig tussen jou en de helmkoffer in.

Probeer nu zelf Go Sharing met korting!

Wil jij het ook eens proberen?

Download dan hier de Go Sharing app. Vul je persoonlijke gegevens en betaalgegevens in. Maak een selfie en een foto van je rijbewijs of ID. En je kunt van start!

Heb je zin om mij wat te gunnen? Vul dan hierna de promotie code ‘LAX6PD’ in. Als je dan in de eerste 2 weken na je activatie 25 minuten hebt gereden, dan krijg ik een paar extra rijminuten gratis ღ

 • Klik linksboven op de 3 streepjes voor het meu
 • ga naar ‘promotiecodes’
 • vul ‘LAX6PD’ in
 • klik op toevoegen

En dan heb ik hier ook nog een extra korting voor jou.

 • Vul vervolgens in datzelfde vakje de promotie code ‘GOTRYNED
 • ontvang direct 3×10 rijminuten om de deelvoertuigen gratis te proberen*

Veel plezier!

Welke vraag heb jij nog voordat je op een scooter van Go Sharing stapt?

* Zolang de kortingscode geldig is.

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

2 Reacties

  • Hai Aritha, een e-bike is ook ideaal om lekker mee te toeren 🙂 Ben benieuwd als je een keer de e-scooter gaat proberen. Groetjes, Lori

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.