Ben je op de Veluwe vlakbij Apeldoorn én met een peuter of kleine kinderen? Dan is het zeker een leuk idee om een dagje Juliana Toren te doen. Dit is een attractie park met grote speeltuin in Apeldoorn. Ik vertel je over onze ervaring Juliana Toren, als jong gezin met peutermeisje van twee. Wat kun je er verder allemaal doen, voor wie is het leuk en hoe zit het met de kosten en drukte?

TIP: Wil je goedkopere kaartjes voor de Juliana Toren? Combineer je dagje uit met een hotelarrangement incl. kaartjes als je verder weg woont. Of bestel kaartjes met korting via de ANWB.

Onze persoonlijke ervaring Juliana Toren met peuter van twee

Onze peuter van twee doet nog een middagdutje. Een uitstapje als dit doen wij dan of ’s ochtend of juist ’s middags. De Juliana Toren is open van 10.30 tot 17.00 uur en wij waren er dus vanaf 13.00 uur. Eten en drinken namen wij zelf mee. Dit compenseert de entreeprijs tenminste en je kunt er dan nog wat gezonds van breien 😉

Wij zijn met z’n drieën en in de meeste attracties kun je per twee. Dat is fijn want onze peuter kan natuurlijk nog niet alleen. In sommige attracties kun je ook met z’n drieën als je niet al te groot bent.

ervaring Juliana Toren

Schattig hè, die kleine karretjes.

Hoe zijn de attracties?

De Juliana Toren is echt een pretpark in het mini. Ik vond het allemaal zo schattig en petit. Bij elke attractie staan er werknemers om de kinderen te begeleiden. Sommige waren wat nors (mijn man vroeg zich af of het soms gedetineerde of gepensioneerde heren waren – nogal een verschil, haha) maar de andere juist super vrolijk en highfive-erig met de kinderen.

En zo leuk. Bij Jul’s Bat Mouse Vlucht ga je in rondjes maar kun je zelf op en neer sturen. Hier gingen vader&dochter samen in. De man die de boel bediende zei dat ik er ook in moest maar dan vier karretjes erachter. Ik dacht dat hij me in de maling zat te nemen. Zit ik met m’n goeie gedrag alleen in zo’n kinderding, haha. Maar hij zei dat je dan echt gave foto’s krijgt. Hij maakte de eerste van mij en kon het natuurlijk niet laten om naderhand te fluisteren dat de eerste foto het best was gelukt (oh, mannen).

ervaring Juliana Toren

Hier vloog ik dus in mijn eentje in zo’n muis, heel hoog (omg)

Is het park té klein?

Wij begonnen de dag in het reuzenrad (misschien ben ik een schijtzak maar ik hield Lieve goed vast want die opening was vrij uh open). Je keek vanuit het reuzenrad zo naar de overkant van het park. ”Geen al te groot park” zei ik tegen mijn lieverd. Dit vond ik persoonlijk wel fijn want je bent zo van de ene naar de andere attractie. En er is genoeg te zien! Alle plekjes bleken in ieder geval goed benut.

En hoe zit het dan qua drukte?

Op een doordeweekse dag, eind mei is het qua drukte in ieder geval goed te doen. Heel het park was wel vol met rennende, gillende kinderen maar eigenlijk geen wachtrijen en geen opgepropt gevoel.

Hoe vult het je dag?

Ga op een mooie dag, maar bij voorkeur buiten de vakanties of doordeweeks zodat het niet al te druk is. Neem lekker zelf eten mee en je kinderen hebben echt de meest geweldige dag ever en zijn echt wel zoet tussen 10.30 en 17.00 uur. Er is ook nog show, maar dat hebben wij niet meegekregen.

Is de prijs het waard?

Een kaartje kost €25,- vanaf twee jaar. Tel daar 7,50 euro parkeerkosten. Kosten voor eten en drinken kun je zo hoog of laag maken als je zelf wilt.

TIP: Wil je goedkopere kaartjes voor de Juliana Toren? Combineer je dagje uit met een hotelarrangement incl. kaartjes als je verder weg woont. Of bestel kaartjes met korting via de ANWB.

Kortom. Voor ongeveer 50 euro was dit echt een superleuke middag, maar inderdaad wel een beetje duur. En dan hadden wij nog korting en zelf ons eten mee. Ik denk als je dit doet met meerdere kinderen die misschien net ietsje ouder zijn dat het het geld meer waard is. Of dat je met vrienden (en de kinderen) gaat en aan het eind van de dag lekker bij de speeltuin gaat zitten in het zonnetje. Maar het park op zich krijgt echt een dikke 9 qua leuke dingen. Wat zijn jullie ervaringen met de Juliana Toren?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

4 Reacties

  1. Julianatoren is leuk voor kleine kinderen, zeker vanwege de kleine afstanden. Het heeft wel een gemoedelijke sfeer, beetje ouderwets klungelig. Niet zo gelikt als een Disney.Wat me wel opvalt is dat er steeds meer van die mascottes komen rondlopen en veel meer shows dan vroeger. En overal die kolere muziek. Te hard en krijg je nooit meer uit je hoofd.

    Prijs is goed te doen als je via een vakantieveiling oid aan kaarten komt. Wij hadden een jaar een abonnement. Dat heb je er uit als je drie keer gaat in een jaar, en dan krijg je ook nog gratis entree of grote korting op andere parken. En zelf eten meenemen ja.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.