Ons kleine mopje is alweer bijna 1,5 jaar, in een vingerknip! Dat eerste jaar is echt wel turbulent. Alles stond in het teken van haar, en dat vond ik niet erg. Wat heb ik genoten in die sneltrein die maar door denderde. Maar pittig was het ook, jeetje vooral die nachten. Vier dagen werken en bijna 9 maanden om de 3-4 uur eruit…. het wende gek genoeg. Vrijdagavond was ik gesloopt en in het weekend kwam ik rustig bij, thuis op de bank, saai maar nodig. En fijn vond ik het ook. Ik wilde eigenlijk wel snel een tweede hoor. Maar deze zomer merkte ik ook wat anders: ik vond mezelf terug na de eerste tropenjaren met kids.

Na de eerste tropenjaren met kids

Wat ik ineens merkte toen ik was uitgezwangerd. Ik was minder aan huis gekluisterd omdat het aantal borstvoedingen per dag minder werd, mijn eigen lichaam en geest weer wat terug en behoefte aan me, myself and I. Ik ging weer wat vaker de deur uit, met vriendinnen een drankje doen, dansje doen. In het weekend doen manlief en ik de ochtenddiensten om en om, zo kon hij ook weer weg. En ik vind het zo heerlijk. Met de kleine gaat het goed en papa en mama hebben ook weer wat meer tijd voor zichzelf en elkaar. Ik vind het wel prima zo, ben zo aan het genieten. Lekker mijn eigen dingetje erbij, blog, mijn werk.

Ook leuk: “Als jonge moeder een nachie door, ongeveer net als vroeger”

Wens voor een tweede?

En die tweede? Tja, die wens is er heus, maar op langere termijn. Ik ben tenslotte pas 26 en wil ook genieten. Het leven is te kort. En daar werd ik gister ook weer door met mijn neus op de feiten gedrukt door een vreselijk verhaal van een collega. Een kennis van haar was op reis in Afrika, had wat vage klachten en bleek acute leukemie te hebben. Binnen een week was zij overleden.. Zij was ook 26… kippenvel. Ik wens hun ook zo veel sterkte uit het diepst van mijn hart. En ik ga echt genieten, elke dag en van elk kleine moment. rust in vrede……. 🙁

Lees ook: “Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder TAG”

Wanneer kwam jij voor je gevoel uit de tropenjaren met kids? Overigens kwam ik er later achter dat de tropenjaren nog wel verder doorsudderen, haha! En daarom schreef ik verder: Minder stress als moeder? Leef in het hier en nu.

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

3 Comments

  1. Wat vreselijk van de kennis van je collega! Fijn dat je jezelf weer gevonden hebt, ik had dat ook ergens nadat Ronja een jaar was geworden. En dat voelt erg goed. Toch gingen we niet veel later alweer voor de volgende. Wie weet wat de toekomst jullie gaat brengen? In ieder geval kun je nu volop genieten en dat is prachtig!
    …Arcadia schreef als laatst…Buikbaby update: tijd voor positiviteitMy Profile

  2. Je hebt nog tijd genoeg! Ik kreeg mijn eerste kind op mijn 26ste en mijn derde op mijn 38ste. En weet je, zo een nakomertje is echt genieten! Ik heb nog lekker een kleintje, terwijl al mijn vriendinnen al lang uit die periode zijn.
    …Miss Milla at Home schreef als laatst…VierMy Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.