Een goede duurzame tip qua hergebruik, is deze nieuwe manier om snel en simpel een eigen tweedehandswinkeltje te starten. Want wat je kunt doen met die overload aan kinderkleding en spullen? Ze groeien zo snel. Weggooien is zonde, zeker als het nog wat waarde heeft. En als iemand het voor een paar euro wilt komen ophalen, is het win-win! Lees over de gratis app Reshopper.

Ook leuk: “Hoe kom je aan leuke tweedehands peuterboeken?

Wat doe je met dat stapeltje kinderspullen na een opruimactie?

Zelf houd ik regelmatig een opruimactie in de kledingkast of tussen het speelgoed van mijn dochter. Als het echt te vies of oud is gaat het op het stapeltje weg, maar wat moet ik met dat andere stapeltje waar mijn dochter echt te groot voor is geworden? Ik houd van een minimalistisch huis en een minimalistische capsule wardrobe voor kids. Maar wegbrengen is voor een drukke mommy soms net even teveel moeite. En laten we eerlijk zijn, iedereen kan wel een paar extra euro’s gebruiken. Met een klein beetje extra moeite geef ik mijn kinderspulletjes een mooi tweede leven.

App Reshopper: Met één klik staat je item in je eigen tweedehandswinkeltje  

Ik ben druk bezig geweest met de kast van peutergirl. Op haar bed ligt een stapeltje kleding en wat schoenen dat ik te mooi vind om weg te doen. Ik hang een jasje op aan de kast en open de Reshopper app. Deze app had ik al een tijdje geleden gedownload, maar nog niks mee gedaan. Met een druk op de knop maak ik een foto. Ik vul wat gegevens in (merk, item, maat, prijs) en ploep de jas hangt direct in mijn online eigen tweedehandswinkeltje. Een halve dag later krijg ik ook nog een melding op mijn telefoon dat iemand het jasje heeft gemarkeerd als favoriet. Leuk!

Check hier mijn winkeltje voor een voorbeeld.

eigen tweedehandswinkeltje

Hoe werkt de app Reshopper?

Deze fantastische groene app voor je eigen tweedehandswinkeltje heet Reshopper (iphone, android) en richt zich echt alleen op het verkopen van tweedehands kinderspullen in je omgeving. Een soort specifieke marktplaats dus. Geen gedoe met verzending of irritante reclames.

Reshopper is opgericht in 2012 en is gemaakt om het kopen en verkopen van kinderspullen gemakkelijk en minder tijdrovend te maken.

Een eigen tweedehandswinkeltje starten kan niet makkelijker. Het enige dat je hoeft te doen voor je eigen tweedehandswinkeltje is:

 • Download de “Reshopper” app. Dit kan voor android en iphone.
 • Vul je gegevens in en plaats een leuke foto van jezelf. Een foto maakt jouw als verkoper betrouwbaarder en het kopen toegankelijker.
 • Voeg items toe met een foto en beknopte omschrijving. Dit is nog geen 2 minuten werk!
 • Deel je winkeltje gemakkelijk via Facebook.

Een beetje neuzen of zelf iets nodig qua kinderspullen?

Misschien is het een dingetje van mij hoor, maar ik vind het heerlijk om te neuzen in tweedehands winkels, tussen de kleine prijsjes. Lekker goedkoop en duurzaam. Met deze Reshopper app is het allemaal nog makkelijker, omdat je gewoon vanuit huis kunt gaan rondneuzen naar kinderspullen in je buurt. Ben je op zoek naar iets zoals kinderkleding, kinderschoenen, speelgoed of boeken? Het enige dat je hoeft te doen is de afstand selecteren die je maximaal wilt afleggen. Vervolgens selecteer je het item dat je zoekt en je ziet in één oogopslag het aanbod in je buurt. Lekker snel en gemakkelijk.

Tip: maak een wishlist in je notitie app

Om bewust om te gaan met nieuwe aankopen, heb ik altijd zelf een wishlist in mijn telefoon. Als ik denk iets nodig te hebben (qua kinderspullen, maar ook qua andere dingen overigens), dan zet ik het op die lijst. Als ik na een tijdje mijn lijstje open, kan ik al direct wat dingen wegstrepen. Dat was toch niet zo nodig 😉 Wat ik wel nog nodig heb, probeer ik eerst op te speuren via lenen of tweedehands. En ja, daar is Reshopper ideaal voor!

Lees ook over Circle of Parents: “Tweedehands kinderkleding als eerste keuze

De app staat nog in de kinderschoenen en is nog niet zo druk als bijvoorbeeld de echte marktplaats. Maar het kleinschalige idee en concept erachter vind ik super! Ik heb het jasje trouwens inmiddels ook al verkocht. Jeejj. Zou de Reshopper app ook iets voor jou zijn? Praat gezellig mee in de reacties hieronder!

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

4 Comments

 1. Wat handig joh! Ik kende het helemaal niet. Ik ga je blog delen in mijn overzicht van morgen, dit is toch ideaal? Heb nog wel wat liggen en elke keer vergeet ik het online te zetten. Op deze manier ben je er misschien zo vanaf. En voor de prijs hoef je het niet te laten 🙂 Goede tip!
  …Merel schreef als laatst…Gevolgen van slaaptekort in de praktijkMy Profile

  • Lori Reply

   ja hè! 🙂 ik vind het ook echt een leuke app! Heb alleen nog maar 1 dingetje verkocht, maar daarom moet het ook populairder worden 😉

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.