Met een kleintje onder de twee jaar is uiteraard de eerste beste kinderboerderij en het dichtstbijzijnde speeltuintje al hartstikke leuk. Toch wil je misschien, net als wij, ook een leuk “echt” uitstapje als gezin doen. Maar dan zit je waarschijnlijk al gauw in de knel met het middagslaapje. Ook kan een dreumes nogal, uhm, lastig zijn af en toe. Hoe zal dat lopen? Een verre autorit valt ook niet altijd in de smaak, dus ja. Wat is wijsheid? Wij kozen ondanks de wel handig/niet handig verhalen toch wel voor de Efteling.

Tip: bestel Efteling kaartjes met korting

Het plannen van de Efteling met een dreumes

1. Plannen van het slaapritme

Het slaapritme is bij iedere dreumes verschillend maar zeker iets om rekening mee te houden. Zo bedachten wij twee opties. Als de kleine dame “uitslaapt” tot 8.00/9.00 uur, starten de we Efteling vanaf openingstijd 10.00 uur. Stel dat ze vroeg is voor haar doen (6.00/7.00 uur) – en ze dus ook haar middagdutje vroeg doet, starten we de Efteling vanaf 13.00 uur. Gelukkig werkte onze eerste optie (al hebben we d’r rond 6.00 uur even laten huilen en viel ze gelukkig weer in slaap).

2. Plannen van de route

Niks is zo vervelend je dag met stress te beginnen of ter plekke in discussie te moeten gaan over hoe je wilt gaan lopen en wat je wilt zien. Ik had de mega handige “Efteling app” gedownload op mijn telefoon en alvast de kaart van het park bekeken. Ook vinkte ik de geschikte attracties aan met een favorietensterretje. Toen wij op het park waren, had ik al een grove route in gedachte. Gelukkig wist mijn man nog de leuke attracties van vroeger en zo kwamen we er wel.

3. Het vermijden van stress

Omdat wij van te voren al hadden vastgesteld dat alles anders kon lopen, hadden wij de instelling van “go with the flow” en hierdoor gelukkig geen stress. Wil je lopen, dan mag je lopen. Wil je met je speen in de wagen, dan doe je dat. Gaan we niet linksom dan lopen we via de andere kant en is een attractie te druk, dan slaan we die over. Ook wisten we dat we toch niet alles konden zien daar. Het risico dat we na twee uur weg moesten en daarvoor dan theoretisch de hoofdprijs betaalden namen we voor lief. Liever een superleuke twee uurtjes dan een drama moetje van acht.

Ook leuk: “Hoe is de Juliana toren met een jonge peuter?”

4. Het plannen van de lunch

Uiteraard kun je daar wat te eten halen, maar houd rekening met zomaar €20,- voor drie personen. Neem gewoon lekker zelf genoeg mee, gezond snoepen bijvoorbeeld. Eettentjes zijn er op elke hoek van de straat dus dat is gemakkelijk. Letterlijk gemakkelijk want veel gezonds zul je niet gauw tegen komen 😉

Leuke attracties voor een dreumes in de Efteling

Fata Morgana (1) is een sprookjesachtige vaartocht in een Oosters paleis. Een fascinerende combinatie van een klein beetje spanning en een prachtig schouwspel met buikdanseressen voor kleine dreumesen. De achtbanen (Ruigrijk) kun je uiteraard overslaan, al is het natuurlijk hartstikke interessant voor een dreumes om vanaf beneden naar te kijken.

PandaDroom (2) is een korte filmvoorstelling over dieren met daarbij speciale effecten en 3d. Erg leuk voor een dreumes, al zal die de 3d-bril niet al te lang op houden. Het sprookjesbos, Marerijk gedeelte (3) is helemaal dreumesproof. Zo kunnen ze zelf de kabouterhuisjes beklimmen, maar ook als ze moe zijn kijken ze hun ogen uit naar alle sprookjesfiguren. Lekker lui met een speentje vanaf de kinderwagen bijvoorbeeld.

Een zingende voorstelling van de Indische waterlelies (4) zal je dreumes ook kunnen vermaken en als je even doorloopt kun je zitten bij de Sprookjesboom (5) die korte sprookjes vertelt. Op deze route kun je ook kijken naar de vliegende fakir en luisteren naar de Chineese nachtegaal.

De Droomvlucht (6) is helemaal Efteling. In een karretje (dreumesproof achtbaantje) zweef je langs Elfjes en sprookjesachtige omgevingen. Centraal gelegen vind je de Stoomcarrousel (7), de dreumesdraaimolen. Gegarandeerd dreumesplezier met manlief (ik tol al als ik naar zo’n ding kijk).

efteling met een dreumes

En natuurlijk volop speeltuintjes

Tussendoor vind je allerlei kleine speeltuinen, mini attracties en beslist genoeg te zien! Dit rondje is absoluut dreumesproof. Je ziet dat we lang niet heel het park hebben gehad, maar wel een fantastische dag van 11.00 tot 16.00 uur.

Check je auto op het grote terrein, haha

Een laatste tip is check even waar je auto staat, wij waren dus die dombo’s die echt even moesten zoeken naar dat ding. Er staan nogal wat auto’s aan het eind van de dag! Afijn eindstand; we reden het parkeerterrein nog niet af en onze dreumes was al helemaal in sprookjesdromenland. Loved this day!

Met welke leeftijd(en) zijn jullie met de kinders naar de Efteling geweest? En voor welk rondje/deel kozen jullie?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

3 Reacties

  1. de droomvlucht voor dreumessen? Grapje zeker? Daar zitten hele enge trollen bij 😛 Net als bij Fatamorgana

  2. We zijn voor het eerst met het gezin geweest toen jongste 4 was en oudste dus 10, dochter was toen 7. Leeftijdsverschil is best lastig!

    Wil de een per se in de achtbaan, de ander moet dan wachten (heel lang wachten). En toen de kleine in de joki&jet ging ergerde puber daar zich natuurlijk groen en geel aan. Opsplitsen, doen we soms, de een met papa en de ander met mama mee (en de middelste, die vindt alles leuk en mag kiezen).

    En eerlijk gezegd kies ik voor kleintjes liever een wat compacter park als Duinrell of Julianatoren. Vond de Efteling groot, ver uit elkaar, duur. Maar ja, voor iets grotere kinderen is het wel super tof natuurlijk.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.