Hoe gingen die eerste maanden borstvoeding? Dat ultieme moeder-dochtermomentje is voor mij toch wel het voeden van mijn kind. Wat overigens in het begin niet van een leien rompertje ging. Kloven, wekenlange spruw en een borstontsteking maar hierna juist de moed om door te gaan.

Mijn eerste maanden borstvoeding

Anyways, daar lag je dan. Twee-en-een-half kilo in een oversized rompertje, met een druk maaiend armpje dat alle kanten heen ging. Steeds meer ervaren bakerden we je in, en als een schattig ingepakt wormpje nam je een grote hap.

Het drinken aan de borst ging beter en het inbakeren was niet meer nodig. Ik klemde het ene armpje kunstig opzij, het andere rustte zachtjes op mijn borst en jij dronk tevreden. Wat een rijkdom!

Ook leuk: “een dikke, vette box voor de borstvoedingsmama’s”

Je groeide en leerde steeds meer.  De maaiende armbewegingen kwamen weer om het hoekje kijken, en moeders kreeg af en toe een onbedoelde kaakslag gevolgd door een brede lach. Hilarisch!

Maar die bewegingen werden vloeiender en gerichter. Het maaien veranderde in aaien, met je zachte handje over mijn borst, langs mijn wang en over mijn gezicht. Het graaien veranderden in vastpakken en je hield je eigen ‘flesje’ vast.

Dat ultieme moeder-dochtermomentje, dat armpje..

Hoe heb jij die eerste maanden borstvoeding ervaren? Soms wel irritant hè, die borstvoeding 😉 Ik ging in ieder geval van twijfelaar naar ehh, ja borstvoedingsfanaat. Haha.

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.