Hier misschien een beetje edgy artikel (gezien babyboom in blogland), maar deze mama Jungle is nog écht niet toe aan een tweede, en vandaar 6x waarom ik nog niet toe ben aan een tweede.

Maar die tweede kwam er wel 😉 … lees ook: “De geboorte: hopelijk nu natuurlijk, thuis en in bad”

6x waarom ik nog niet toe ben aan een tweede

 1. Als ik mijn girl ophaal van de peutergroep en terug loop via de baby’s en al die hulpeloze hoopjes kwijl zie dweilen denk ik: “Oooh nooooooooooo”;
 2. Serieus! Ik heb nog steeds een trauma van die 15 maanden slapeloze nachten. Als een nieuwe moeder uitgeput vertelt dat haar baby “pas” met 2 maanden doorsliep, lach ik vriendelijk, maar komen er echt twee rode olifanten pepers uit mijn oren;
 3. Ik heb een heleboel intieme gesprekken moeten voeren met mijn hormonen, maar of me dat nog een keer gaat lukken…….
 4. Hoe-Dan?! Nog een kinderkamer, nog meer crèche-centen, willen oma’s ook op twee kids passen, zal een tweede kindje ook gezond ter wereld komen, auch bevalling etc. etc.
 5. Hoeveel uur zeg je? Vierentwintig in een dag? Echt niet.
 6. Oké, jaaaa. Eerlijk? Ik smelt ook bij het zien van een baby. Vervolgens doe ik snel de ice-bucket-challenge, want oh, die moederhormonen! Vertroebelen alles.

Mjaa.. natuurlijk. Een beetje uitvergroot. Zo heel veel negatiefs is er ook weer niet op te noemen over een tweede, ik citeer Bob Marley’s Everythings gonna be allright. Maar serieus.. mag ik nog een jaartje gewoon zo als het allemaal nu is 🙂

Afbeelding Pixabay

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

4 Reacties

 1. Ik begrijp je. Tussen mijn kids is er ook veel verschil in leeftijd, ik was ook niet zo snel toe aan een tweede. Als je nog jong bent kan je gerust nog wachten, je biologische klok tikt dan nog niet zo snel.
  Wel heeft het natuurlijk ook nadelen, zo is het voor ons soms moeilijk om gezamenlijke activiteiten te doen die goed zijn voor alle leeftijden. Maar het leeftijdsverschil heeft anderzijds ook veel voordelen. Ik ben vooral blij dat mijn drie kinderen niet allemaal tegelijk gaan verder studeren, want dat lijkt me echt een financiële ramp.
  …Miss Milla at Home schreef als laatst…Het hondenkindMy Profile

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.