Good old memories.. dan rook ik het al als ik zondagochtend als klein meisje naar beneden ging.. “jaaa, papa is pisang goreng aan het maken!!”. Helemaal blij. Net weer, ik zag een beetje oude bananen liggen en *pling* idee! Ik ging direct aan de slag, gaf er een kleine twist aan (geen suiker, bakken in kokosolie, je snap ’t ‘m?) en wil het recept graag delen met jullie: Oma’s pisang goreng recept!

Tip: laat lekker je boodschappen bezorgen door: Picnic, Plus of Albert Heijn

Oma’s pisang goreng recept

Oma is van de suiker. Ik iets minder 😉 Daarom maak ik een iets gezondere variant. Wil je het a la oma? Ga dan gewoon los met de suiker 😉

Nodig

– kokos olie
– 3-4 bananen
– 250 gram meel (bio tarwe meel, spelt meel wat je wil)
– 170 ml water
– 1 ei
– snufje zout

Recept oma’s pisang goreng maken

Kluts het ei en meng het meel, water en zout tot een stevig beslag. Doe een flinke eetlepel of vier kokosolie in een koekenpan en zet op gemiddeld hoog vuur. Als je een inductie kookplaat hebt kan dat ook, volgens Paarshuis.’ Ondertussen snijd je de bananen in schijfjes, deze meng je door het beslag. Doe met een kleine soeplepel (of zoiets) een bol beslag en leg deze in het kokosvet. Bak de koekjes tot beide kanten bruin zijn, dit gaat best wel snel. Binnen een kwartiertje heb je overheerlijke Indische bananenkoekjes op tafel.

oma's pisang goreng recept

Eetsmakelijk! Enne… wil je dit recept cadeau geven? Lees dan: een tof origineel DIY kerstpresentje (om in je kerstkaart te doen).

Meer lekkere recepten?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

3 Reacties

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.