Een van de dingen om ons huis winstgevend te maken voor de verkoop, was het plaatsen van een dakkapel. Als hij toch vernieuwd moet worden of je hebt het geld ervoor zou ik het zeker aanraden. Zo niet? Dan heb ik ook een paar handige tips voor je!

Een grote uitgave, die dakkapel

Een dakkapel plaatsen is niet bepaald goedkoop. Ga alsjeblieft nooit voor de goedkope beunhaas. Da’s vragen om problemen. Ik heb het vaak genoeg meegemaakt als huidtherapeut.. mensen laten hun benen goedkoop laseren en hebben voor weinig kosten: geen resultaat of zelfs verbrandingen.. Maar dat is een ander verhaal ???? Een dakkapel laten plaatsen kost tussen de 3000-5000 euro. Afhankelijk van het materiaal en de grootte natuurlijk. Het kan altijd nóg duurder ???? Wat het je oplevert is meer licht (meer dan welkom in het soms grauwe Nederlandje). Maar ook een grotere leefruimte én dus grotere winst bij de verkoop van je huis.

Tips om kosten te besparen op je dakkapel

Als je een enthousiaste klusman hebt, zoals ik, is het natuurlijk kassa! Wij hebben voor nog geen 1500 een iets grotere dakkapel kunnen maken dan dat we hadden. Het moest bij ons écht, vanwege lekkage. Voor het geld hebben we hard gespaard. Daarnaast hebben we veel houtdelen kunnen hergebruiken. Hét voordeel van een houten huis ???? De prijs van het materiaal van een dakkapel verschilt ook best wel. Een prefab dakkapel is bijvoorbeeld weer goedkoper dan een kunststof dakkapel.

dakkapel

Onze dakkapel liep langs de twee kinderkamers. Het oude dakraam liep net zo schuin als dat stukje muur.

Hoe kun je verder besparen op je dakkapel?

Kies iets dat past bij je budget. Waar mogelijk, haal gewoon lekker materiaal via Marktplaats. Dit kan gebruikt zijn, maar vaak vind je ook spul dat gewoon nieuw is, bijvoorbeeld omdat het niet paste of het is over gebleven. Of je komt verrassend leuk terecht bij kleine bedrijfjes. Kijk ook of je oud materiaal dus kunt hergebruiken én ga niet met de eerste de beste in zee. Vergelijk aannemers op prijs, kunde en reviews. Zijn ze druk (waarschijnlijk nu wel ja, tja een dakkapel 2019 is dan maar de vraag) en hoeft het niet nú.. wacht dan gewoon even.

Lees ook: “Maak je tuin winstgevend voor de verkoop van je huis”

Zit een dakkapel niet in je budget?

No problem! Er zijn andere manieren om je kamer ruimer en lichter te maken. Misschien kun je wel een groter (dak)raam plaatsen? Zodat je toch meer lichtinval hebt en meer optische ruimte. Of bekijk de styling. Gebruik veel lichte kleuren, zoals wit of crème. Zo oogt je kamer ook groter. Ruim je kamer lekker op en laat hem vrij leeg.

Zoals je ziet zijn er veel manieren mogelijk om een kamer groter te doen lijken, en dat is weer handig voor de verkoop, om nog een beetje winst uit je huis te halen!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

1 Reactie

  1. Vincent Rondwijk Reageren

    Wij zouden ook graag wat meer licht in onze slaapkamer willen hebben. Een dakkapel of dakraam spreken ons daarom erg aan. De kosten variëren nogal en ons budget is niet erg groot. We gaan binnenkort in ieder geval wat offertes opvragen om een beter inzicht te krijgen over de mogelijkheden.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.