Zaterdagnacht, 00.30 uur. Met een wakkere baby op mijn buik, verlang ik echt weer eens naar een goede nacht. Wat luidruchtige gasten fietsen voorbij. Vroeger ging ik ook rond deze tijd op pad. Lipjes getuit, borstjes vooruit. Een nachie door! Vroeger..

Nu ik er over na denk.. de zaterdagnachten van vroeger, verschillen helemaal niet zoveel van de newby moedernachten van nu!

Gaan met die banaan, en door..!

Vroeger had je niks te willen. Het was één voor alle en alle voor één. Een (derde, vierde, vijfde) biertje erin én door! Nu heb ik ook niks te willen. De zuipschuit gaat maar door. Er komt alleen geen biertje aan te pas..

Ook leuk: “Energietips voor futloze moeders (mindful en vitamines)*

Nattigheid en knoei konten

En toen had je van die gasten, die tijdens het drinken een plons bier over je knoeide. Ook nu ben je de lul, maar ruik je niet naar bier, maar naar zure melk..

Doef, doef, doef

Vroeger, was dit groene meisje een gabbertje. Ja, ik snap dat je het je niet kan plaatsen. Maar toch is het zo. Ik vind het nog steeds heerlijk die ritmische snelle tonen. Nu ik er aan denk.. mijn kolf maakt ook zo’n snel geluid..

Lipjes getuit

Geen goed feest zonder een paar knalrood lippen. Dat kleurtje heb ik vervangen voor wat moeder-neutraals. Maar getuite lippen nog steeds.. Hele “tututu” geluiden maken ze, om babyboy in die nacht te sussen.

En borstjes vooruit

Vroeger had ik push-up en nu heb ik milk-up. Of meer zo van: de milk is nog niet up. Dus heb ik gratis push-up.

Nieuwe mensen ontmoeten

En lekkere party brengt gelijkgestemde mensen bij elkaar. Een goede manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Lekker saamhorig. Nu hebben we de #nachtouders. Ook iets met gelijkgestemden en saamhorigheid..

Toffe tracks

Door zo’n regelmatig nachie, kende ik de tofste tracks uit mijn hoofd. Nu eigenlijk ook. Ze gaan van: Eat, Sleep, Milk, Repeat!

een nachie door

Partymood.. Moet kunnen toch af en toe 😉

Op naar de afterparty

Jammer, de avond is voorbij. Dan toch gewoon naar de afterparty? Nu heb ik standaard een afterparty in de vroege uurtjes. Slaapt babyboy eindelijk, staat peutergirl te jumpen on my bed.

Lees ook: “Mijn ochtendroutine met twee kids; súpervroeg, maar niet zo gestrest

Zaterdagnacht 5.30 uur. Wat luidruchtige gasten kruipen naar huis. En ik? Ik kruip ook, m’n nest uit. ‘s Avonds een vrouw, ‘s ochtends een vrouw 😉

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.