‘Mamaaaa, mag ik een nieuwe kamer?!’ Misschien wel de meest gestelde kindervraag in 2018. Ga je overstag en geef je gehoor aan het verzoek? Wij geven jou 3 tips hoe jij de kamer van je kind(eren) op de beste en meest duurzame manier opnieuw in kunt richten! | Door: gastblogger Danique

#1. Ga voor een thema dat bij jouw kind past!

Kinderen zijn dol op kleurtjes en thema’s. Laat je inspireren door verschillende blogs en laat je kind vooral lekker zelf beslissen. Wil jouw kind een stoere voetbalkamer? Ga dan bijvoorbeeld voor een origineel voetbalnet als behang. Is jouw kind 100% fan van prinsessen? Ga dan voor een magische kamer met veel roze tinten. Voor kleutergirl hebben wij een roze kamer met boerderij fotobehang. Onze zoon heeft een een strakke blauwgroene kamer met hout accessoires.

Ook lezen: “Zo zorg je voor een groene kinderkamer”

Tip: Ga voor een goede laag grondverf onder de definitieve verflaag, dit zorgt ervoor dat de verf goed dekt en langer meegaat.

#2 Kies het juiste meubilair

Een opvallend onderdeel van de kamer: het meubilair. Meubilair moet niet alleen praktisch zijn, het moet ook duurzaam zijn en binnen het budget passen. Ga voor meubilair waarvan jij vindt dat nodig is en waar veel plezier aan beleefd kan worden. Less = more: een overvolle kamer zorgt voor onrust en gaat ten koste van de nachtrust. Natuurlijk is een goed bed het hoofdonderdeel van een kamer. Ga voor een kwalitatief goed bed met een passend matras waar je kind heerlijk fantasie om kan zetten in dromen.

#3 Raambekleding is the key

Raambekleding is van groot belang voor de nachtrust van je kind. Hoe minder licht het doorlaat hoe meer slaap. Ga je voor rolgordijnen? De musthave op een kinderkamer: veilig, relatief goedkoop en simpel in gebruik. Of is een plisse gordijn helemaal jullie ding? Plisse gordijnen houden de kamer niet alleen super donker, ze zijn ook nog eens enorm duurzaam! Duurzaam? Hoezo? Plisse gordijnen hebben een speciale ECOcellstructuur waar lucht in een stilstaande laag blijft hangen. De slaapkamer blijft in de zomer heerlijk koel en in de winter prettig op temperatuur. Daardoor bespaar je jaarlijks meer dan €100,- op je energierekening. Ideaal!

Verder lezen: “Mijn eco kinderkamer wishlist”

Wij hopen dat jij met deze 3 tips de kamer helemaal naar wens in kunt richten!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.