Ook op vakantie kijk ik waar kansen en mogelijkheden (tja, ook ik ben doodgegooid met SWOT’tjes) liggen op het gebied van eco & bio producten. Hoe verrassend, dat er bij aankomst in ons vakantiehuisje een (gratis en grote) fles ecologisch afwasmiddel klaar stond in het keukentje. Dikke plus. Wat valt me nog meer op qua bewuste lifestyle op vakantie?

Een bewuste lifestyle op vakantie, wat valt mij op in Frankrijk?

Ook las ik een tekst in het welkomstboekje over het milieu en afval scheiden. Doen ze hier ook op de camping. Extra plus.

Zelf deed ik de boodschappen elke keer in mijn eigen tasjes-in-tasje – inderdaad, ik heb nog steeds geen plastic tassen aangenomen in winkels! De croissants en baguettes ’s ochtends gingen standaard in een papieren zak. We plussen nog even door..

Lees ook: “Wat kun je allemaal hergebruiken i.p.v. wegwerpen?”

In de Franse Supermarché trof ik een flink groot bio-schap en bio fruit&groente afdeling. Plus, plus, plus!

ecoonholiday1

De wasbare luiers gingen ook mee op vakantie. Beetje jammer dat het wassen 4 euro per keer kostte en die luiers om de 2-3 dagen een beurtje behoefden. Trek dat “zaam” maar van “duurzaam” af. Toch een klein extra plusje (werd later een minnetje, zie verderop de in deze vakantie serie..)

Lees verder: “camping geluiden; ik hoor overal m’n kind”

Afijn, toch altijd even goed om te reflecteren op je lifestyle. Is jullie nog iets opgevallen qua duurzaamheid op je vakantieadres qua bewuste lifestyle op vakantie?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.