Als kleine meisjes groot worden en papa en mama zin in iets nieuws hebben, dan is het tijd voor.. een nieuwe eco kinderkamer! Jeej. Ik ging online op zoek naar goede kinderbedden, eco matrassen, leuke meubeltjes en duurzame aankleding. 

Een leuke eco kinderkamer!

Om van een babykamer een peuterkamer te maken heb je niet heel veel nodig. Het belangrijkste vind ik een groot bed. Een tussenmaat bed vind ik zonde van het geld. En omdat peutergirl dus heel lang met een eenpersoonsbed doet, kan ik investeren in een duurder eco matras. Ik vind het een fijn idee om een high quality matras en beddengoed te hebben, daar slaap je tenslotte elke nacht mee.

eco kinderkamer

1. Uitschuifbaar kinderbed van hout

Een mooi kinderbed met schuiflades en eventueel een uitschuifbaar bed, lijkt me erg leuk en praktisch in een eco kinderkamer. Leuke of houten kinderbedden vind je online.

2. Kindermatras van natuurlatex

Met een duurzaam matras kan peutergirl jaren en jaren vooruit. Het is wel duur, maar ook een investering. De reden dat ik graag een eco matras wil is omdat het gemaakt is van natuurlijke materialen (kokos, natuurlatex en biologisch wol of katoen). Daarnaast vind ik het fijn dat het geen schadelijke stoffen bevat.

3. Wollen matras beschermer onderlegger

Op een duur matras moet je zuinig zijn. Een wollen matrasbeschermer is dan ook geen overbodige luxe.

4. Eco vier seizoenen dekbed

Ik twijfel nog tussen een katoenen of wollen eco vier seizoenen dekbed. Vier seizoenen, want dat kun je het hele jaar gebruiken. Wol is zelfreinigend en hoef je niet te wassen, maar in verband met bedplassen kies ik liever katoen dat je kunt wassen.

5.  Waterdichte matrasbeschermer

Een waterdichte matrasbeschermer van bijvoorbeeld tencel lijkt me eens must. Iets met bedplassen, bijvoorbeeld 😉

6. Heerlijke katoensatijnen dekbedovertrek

Eigenlijk heb je maar twee, maximaal drie dekbedovertrekken nodig. Dan kies ik graag voor biologisch katoen, ook al is dat wat duurder. katoensatijnen dekbedovertrekken vind ik zelf heerlijk zacht om onder te slapen en ook echt mooi.

7. Industriële lamp of originele recycle interieur

Deze iamrecycled webshop is echt gaaf! Daar moet je echt even op kijken. Wat een leuke dingetjes en de website ziet er zo stylish uit.

8. Toffe (speelgoed) houten kisten

Van die coole houten (speelgoed) kisten vind ik ook altijd heel erg gaaf. Super voor in de eco kinderkamer!

Eco kinderkamer

Wanneer hebben jullie de babykamer omgetoverd tot dreumes, peuter of kinderkamer? En was het een hele verbouwing of heb je een paar kleine dingen veranderd?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

6 Reacties

  1. Wij hebben in ons ouderlijke huis onze eigen kinderkamers geplunderd toen onze meid naar een groot bed verhuisde. Maar het kraakt en piept, dus misschien ga ik jouw tips wel eens van dichterbij bestuderen. Die iamrecycled ziet er supertof uit!

  2. Dat slapen is een dure bezigheid he?!
    Wij vervingen onlangs onze matrassen, na 12 jaar, en dat deed echt pijn qua kosten, maar wát een verschil in hoe ik lig, slaap en opsta!
    Voor de kinderen heb ik vooralsnog matrassen van Ikea. Gelukkig, want ze slagen er hier altijd in om in bed te plassen of te spugen nét die ene keer dat de onderlegger er niet op ligt, omdat die nog niet droog was. :-/
    …Webkim schreef als laatst…Quotes van mijn kroost #17My Profile

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.