Eat, Sleep, Milk, Repeat, Eat, Sleep, Milk, Repeat, Eat, Sleep, Milk, Repeat, Eat, Sleep, Milk, Repeat. Je kent dat nummer vast wel, oké, hij gaat alleen net even wat anders. Maar ik maak mijn punt. Ik geef nog steeds borstvoeding ‘s nachts en ik ben moe!

De verzorging van een baby is echt aanpoten

Een baby verzorgen is echt keihard, achter elkaar aanpoten. Daar is raven niets bij hoor. Slapen, nachtvoeding, slapen, verschonen, aankleden, spelen, eten, spelen, tussendoortje, slapen, verschonen, spelen, eten, spelen, tussendoortje, de borst, slapen, verschonen, spelen, eten, badderen of douchen, bed ritueel, slapen, mama, kapot.

En dan komt de rest nog

En daartussen moet je ook nog wat pedagogisch verantwoorde dingen doen, een boodschapje wellicht, wat schoonmaken en poetsen, een gezonde wandeling buiten en de hond uitlaten (een goede combi, trouwens), wat voor jezelf (watte? hoe-uh?) en nog een paar van die dingen.

Lees ook: “Ik wil toch de borstvoeding gaan afbouwen ‘s nachts!”

Eat_Sleep_Rave_Repeat

Wat verandert er sinds het mama zijn?

Wat verandert er het meest sinds het mama zijn? Mijn dagritme! Oh mijn god. Gewend na 11 maanden? Ja, op zich wel. Maar af en toe mag er best een oprechte “Pffff” uitkomen, vind je niet? En dan verlang ik naar egoïstisch een nachtje door als moeder omdat IK dat wil. Lekker raven bijvoorbeeld 😉

Dusse.. Misschien maar gelijk even kaartjes scoren voor een tof festival, vind je niet!

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

6 Comments

  1. Leuk blog! Af en toe een ‘Pfff’ mag zeker! Goed dat jij deze kant van het moederschap ook eens belicht. Ik heb inmiddels geen baby’s meer, en soms is dat misschien wel jammer… maar zo leven op dat baby ritme hoeft ook niet eeuwig te duren hé! Blij dat ik tegenwoordig (meestal) lekker kan doorslapen.
    …m schreef als laatst…Terugblik…My Profile

  2. Ik ervaar het niet zo heel erg vermoeiend, maar na de zoveelste gebroken nacht zou ik toch graag weer een keer uit willen slapen. Zucht!
    …Gwen schreef als laatst…Lief Dagboek #16My Profile

  3. Herkenbaar. Nu na ruim vier maanden is er een beetje ritme, maar het voelt echt als een fulltime baan naast je werk en andere verplichtingen. Het is soms echt zoeken naar een goede balans. Het is ingrijpend. Spontane uitjes worden tegenwoordig gepland.
    …Meike schreef als laatst…Het beste medicijn…My Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.