Regelmatig lees ik over duurzame tips of verzin ik nieuwe eco handigheidjes. Het gaat in de meeste gevallen om kleine toepassingen in je dagelijkse leven. Dingen die je snel en goed ook zelf kunt toepassen. Kijk, daar heb je nog eens wat aan! In dit artikel staan tips over lekkere warmte in de koude winter.

Duurzame tips over warmte en gezelligheid

Maart is richting lente, maar soms toch nog aardig koud. Deze tips gaan over warmte en gezelligheid in huis, en het bijhouden van je wishlist (of duurzame tips) in een handige app op je telefoon! 😉

duurzame tips maart

tip 1. Warme gezelligheid

Over warmte in je huis gesproken. Brand wat vaker kaarsjes. Naast sfeer verwarmt dit je woonkamer ook goed op! Scheelt weer wat in de energiekosten. Kies eco kaarsen zoals koolzaadwax kaarsen in gerecycled glas of soja kaarsjes.

tip 2. Misbruik die oven

Probeer je gerechten zoveel mogelijk te combineren zodat de oven maar 1x aan hoeft. Maak bijvoorbeeld de ovenschotel voor vanavond tegelijk met de hartige taart lunch voor morgen. Of braad je kippendiner tegelijk met je eimuffin lunch voor de volgende dag. Het vraagt wel wat planning, maar je bespaart energie en alle kleine beetjes helpen. En wil je met je oven maximaal energie besparen? Laat hem na gebruik open staan en je verwarmt direct je huis.

tip 3. Hebbe-hebbe, kope-kope indammen!

Leuk speelgoed, boeken, kleding, eco-dingetjes, er komt zoveel leuks voorbij. Ik denk in ieder geval regelmatig: “oohh cool, dat wil ik!”. In de mega handige app Evernote houd ik een lijstje bij met wat ik graag wil hebben (ook handig voor bloginspiratie en verjaardagscadeau ideeën). Op deze manier voorkom je impulsaankopen, omdat je na een tijdje makkelijker dingen wegstreept. Ach ja, zo nodig heb ik dit nou ook niet.

tip 4. Theeleut

Drink je net als ik de hele dag door thee? Zet een pot thee. Dan hoef je de waterkoker maar één keer aan te zetten. Een klein waxinelichtje houd je theepot voor je warm.

Lees ook: “duurzame tips februari”

Het zijn de kleintjes die het ‘m doen. Zit er nog een leuke tip bij voor jou of wil je nog een leuke tip delen? Praat mee in de reacties hieronder.

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

4 Comments

  1. De oven meteen voor 2 gerechten gebruiken, vind ik wel een goed plan! In ruil geef ik je deze tip: zet geen kleine potten op een groot elektrisch/keramisch vuur want zo verlies je energie!
    …Resaarcle schreef als laatst…Juicht!My Profile

  2. Goeie tips! Iedere keer neem ik me voor om een pot thee te zetten maar vergeet het telkens, ga er echt proberen me aan te houden

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.