Ga je op reis door Europa? Dan kom je vanzelf bij het onderwerp: milieuzones. Hoe zit het allemaal precies met die milieustickers? Na het uitzoekklusje van het Franse vignet, vind je hier alle info over de Duitse milieusticker. Voor onze camper roadtrip door Europa met kids, gaan wij er binnenkort eentje bestellen.

Hoe zit het met de Duitse Milieusticker?

Het doel van de milieusticker is de luchtkwaliteit in het centrum van grote Duitse steden verbeteren. De milieuzones (umweltzones) zijn ingevoerd in 2008, in meer dan 80 gebieden. Soms gaat het om stadsdelen, soms om een gehele stad. Het rijden met een sticker is verplicht voor auto’s, busjes en campers. De umweltzone sticker (ofwel umweltplakette) krijg je op basis van je kenteken. Groen is een zuinige auto, rood juist niet en oranje ertussenin.

Heb ik een milieusticker nodig in Duitsland?

Rij je veel in Duitsland voor je werk, ga je een roadtrip maken of hier op vakantie? Dan kun je eerst de milieuzonekaart bekijken of je een milieusticker nodig hebt. Het zijn voornamelijk de grote steden zoals Berlijn, Munchen, Frankfurt, Aken, Keulen. Wil (of moet) je daar zijn, dan kun je gemakkelijk een sticker online bestellen. Navigeer je jezelf eromheen, dan niet. De meeste Nederlandse auto’s krijgen een groene sticker, maar je kunt dus ook een oranje of rode krijgen. Bekijk tot slot nogmaals de steden goed, omdat er ook verschil zit in gebieden en qua stickerkleur.
Alles over onze camperreis door Europa als gezin is te volgen op Camper Family, daarnaast volg je ons op Facebook en we maken ook toffe vlogs op Youtube. Kom je gezellig kijken?

Let erop dat de sticker echt verplicht is, en je dus anders een boete kunt krijgen. Wil je ook een milieuvignet Duitsland kopen? De sticker kost €12,50 inclusief verzendkosten en is onbeperkt geldig. Tenminste, zo lang die leesbaar is. En verder.. veel plezier in Duitsland!

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (5) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.