Vandaag hebben we een drukke klusdag voor de boeg. Kijk je mee naar onze dag? Eerst naar de bouwmarkt, daarna lekker bezig en dan genieten!

Uitgeslapen na horrornachten

Uitgeslapen tot 9.00 uur. Luxe, maar een cruciale compensatie voor de horrornachten. Dochterlief was hard gevloerd door eerst en zoveelste vlekjes-achtige-ziekte. Vervolgens, BAM een buikgriep erover heen.

Maar goed. Klaar-voor-de-start AF, want we willen om half 10 in de auto zitten richting de Hornbach. Om schuttingdelen en plantjes te bekijken. Inderdaad, we zijn de tuin aan het pimpen. Tijdens het aankleden mag mevrouwtje even spelen, lees: de kasten leegtrekken.

Met een heerlijke kop koffie en een typisch snelle-boterham-in-het-knuistje rijden we om 9.40 uur weg. Jongedame maar even geen vast voedsel na al dat kotsen. De koffiefoto is onscherp want manlief plaagde mij continu met wiebelen zodat ik de moed na 4 foto’s opgaf 😉 Lul.

plog1

Goede score bij de Hornbach

Bij de Hornbach alle schuttingdelen verzameld. Nog een leuke plant gescoord voor slechts een tientje! Voor in onze “tropische” tuin. Onderweg viel onze prinses natuurlijk prins(es)heerlijk in slaap.

Papa en mama zitten te geinen; een mooi gepedicuurd voetje op een super smerige klusbroek. Onze tweede koffie halen we bij de Mac. En die mantra in mijn hoofd zei nog zo: ‘alléén een koffie, alléén een ko..’ Maar manlief een hamburgertje en ik een mini frietje. Moet kunnen toch op z’n tijd?!

Lekker snel optrekken met een aanhanger vol tuinspul, en een koffie nog niet in mijn hand = koffie over mijn broek. Oops.

plog2

Verf uitzoeken bij de Gamma

Op naar de Gamma, dochterlief is toevallig net wakker. Nouja, wakker.. In het Gammakarretje zit ze bij te komen en wij gaan verf uitzoeken. Gelukkig duurde het niet al te lang want mijn klusman stond te trappelen om aan de slag te gaan en onze dochter stond te trappelen voor een voeding.

Thuis aangekomen gingen we beide aan de slag. Man met de tuin en ik met onze dochter. Voeden, lekker spelen en een selfie (ha-ha) maken. Ik voel alweer een volgend slaapje aankomen.. bij de dochter hoor. Mama staat namelijk al stiekem te trappelen om óók aan de slag te gaan.

plog3

Mama maakt een moestuin

Ik ben een soort verticaal moestuintje aan het maken. Meer hobby-achtig hoor. Een paar bakken en wat losse planken voor wat potjes. Maar die wil ik wel graag in gezellige ‘tropische’ kleuren verven. En mijn klusman was natuurlijk nog bezig met de schuttingdelen.

plog5

Een lang slaapje, komt goed uit!

Jeetje, wordt dit weer zo’n lang slaapje? Ze zal het nodig hebben, even bijslapen van de laatste 7(!) gebroken (in duizend scherven) nachten. Tijd over dus voor de huishoudelijke taken. Vaatwasser en wat wasjes. Je gelooft het wel, hè.

plog4

Wandelen met hondenkind

De kleine meid werd na een ruime twee uur wakker. Het hondenkind wilde ook even naar buiten. Een wandelingetje terwijl het weer nog steeds geen hoosbui had laten zien. Op de terugkwam kwamen net onze vrienden aan. Vanavond gezellig met een paar stellen, één zwanger en de ander met een kindje van drie, eten. Een keertje geen barbecue. Een broodje shoarma, kipkluifjes en een flinke bak sla is het nieuwe barbecue. Tot slot met de kleine meid in bad. En zZzZzzzzz….

plog6

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

2 Comments

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.