De kleine schat is net twee geworden. Niet alleen jarig dus, maar óók nog eens naar het volgende groepje op de crèche. De peutertjes. Ik ga een geweldige dreumes traktatie maken. Creatief. Gezond. Origineel. Ik zal proberen een goed voorbeeld te geven qua gezonde traktatie. Helemaal bio&duurzaam. Jaja. Jammer dat het plan compleet mislukte…

Te hoge eisen? Wat voor dreumes traktatie gaat het worden?

Al weken geleden speurde ik het internet af voor leuke inspiratie. Van gezonde fruitvlinders tot niet gezonde snoep ijsbekertjes en allemaal zo leuk gemaakt. Ik wilde ook zoiets leuks maken en dan op Pinterest knallen. Helaas, mijn kop bleef zo leeg qua inspiratie dat je de echo hoorde nagalmen.. traktatie-atie-atie-atie. Een week voor haar verjaardag zag ik een leuk item bij de Xenos voor twee euro zoveel. Een ijskar. Dáár zou ik toch wel iets leuks mee kunnen knutselen, denk je niet?

En het is niet de eerste keer, haha. Lees ook: “Traktatiestress; wat moet ik doen voor 1e verjaardag op de crèche.. grrr

Op haar verjaardag – nog niks verzonnen..

Op zondag vierden wij haar verjaardag. Een geslaagde dag met vrienden, kinderen en mooi weer. Kapot was ik ’s avonds. Tegen twaalven sprak ineens die echo weer tegen me. Shitzooi. Die traktatie voor morgen! Ik overlegde met mijn man. Hij grapte: we hebben nog zoete popcorn en Haribo snoepjes. Ik keek boos.

Op de crèche – nog steeds niks

Op de crèche heb ik haar snel afgedropt: “kusje, mama loves you”. Onderweg in de auto voelde ik mij echt een stomme moeder. Hardop zei ik tegen mijzelf, ah joh. Het zijn baby’s! Voor wie doe je het eigenlijk? Dan toch een keertje niet. Maar volgend jaar is ze 3 en dan moet je wel echt wat doen.

Ook leuk: “Een groene moeder zijn is stom en kost geld ;-)”

Geen traktatie is ook oké joh

Even ging door mijn hoofd om bij de volgende crèchedag nog een poging te doen. Beter laat dan nooit. Maar weer geen zin. Geen inspiratie. En de koppigheid om principieel niks ongezonds te willen uitdelen. Ben ik egoïstisch? Nogmaals suste ik mijn tweestrijd. “Komt volgend jaar wel joh”, “merkt ze nu niks van hoor”.

Kortom, ik deed dus gewoon géén traktatie 😉

Toen ik de kleine weer ophaalde kreeg ik een super schattig knutselhoedje met “S. is peuter!” heel erg lief. Maar ook.. een traktatie van een andere moeder. En oh gosh. Een simpel doosje met twee stempeltjes. Het eerste wat ik dacht: “wat superlief en attent”. Vervolgens kon ik wel janken. Wat zit ik nou toch moeilijk te doen!!!

Maarrrr, later maakte ik dit artikel! Lees ook: “Een kindertraktatie kan ook duurzaam en gezond! (10 voorbeelden)

Waarom denk je onbewust zo moeilijk over dit soort dingen, waarom wil je het beste, het perfecte. Het gaat om het gebaar. Ik voel me zo, zo onvolwassen. Ik durf niet eens te vragen wat jij hebt gedaan qua traktatie, zo slecht voel ik me haha.

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

10 Reacties

 1. Die traktaties, het is me wat 🙂 Hier blijft het bij een zelfgebakken cake. Gewoon rechttoe rechtaan, niet meer en niet minder dan dat. Kinderen vinden het geweldig, juf vindt het ook haalbaar wegens niet te plakkerig, kortom, ideaal dus . Ik ben je blog nog maar net tegengekomen, dus moet me nog wat inlezen, maar voor een keertje iets minder eco of gezond meegeven kan ook geen kwaad hoor.
  In ieder geval, je meisje zal zich er niet minder jarig door gevoeld hebben. Volgend jaar begin je er gewoon iets vroeger aan en dan maak je lekkere druivenrupsjes (lekker, gezond en bijna geen voorbereiding ;-)) of piratenbanaantjes (dat lukt mij zelfs!) .
  Het feit alleen al dat je je er schuldig om voelde maakt van jou een lieve mama . Dus probeer het allemaal wat los te laten (zei de moeder van vier die daar ook heel veel moeite mee heeft ;-))
  …Annelore schreef als laatst…Het zal toch geen homo worden zeker?!My Profile

  • Hoi Annelore, bedankt voor je leuke reactie! Gewoon een half gezonde (bananen) cake of zo iets bakken. Wat een goed idee! Druivenrupsjes en piratenbanaantjes, like!

 2. Ik ben een “”ervaren” moeder met 5 kinderen die nu allemaal “groot” zijn.
  Troost je; je doet het nooit goed. En dat is prima. Er zullen altijd moeders zijn die fris gedouchet, met het haar in de laatste mode, de mooiste kleren en op hoge hakken keurig opgemaakt op het schoolplein staan. Er zullen altijd moeders zijn met de meest prachtige traktaties, de geweldigste feestjes en de meest fantastische ideeen voor een speelmiddag. Ze zijn leesmoeder, knutselmoeder, luizenmoeder, schoolreismoeder, sportdagmoeder, klassenmoeder, toneelmoeder, eind-van-groep-8 moeder en ze zitten in de ouderraad en de medezeggenschapsraad. Laat ze lekker.
  Wees jij voor jouw kind maar gewoon de Liefste-moeder-van-de-wereld-moeder. Dat is echt genoeg 🙂

  • Als een ervaren moeder van 5 (wow cool!) dat zegt, neem ik dat helemaal aan 🙂 🙂

 3. Wat een onzin is dat altijd, dat vaders en (vooral) moeders nachten lang zitten te nkutselen op een traktatie voor hun kinderen, om maar iets mooiers en originelers te hebben dan de rest… of om gewoon een beetje mee t e doen?
  Ben er ooit ook ingestonken hoor. Maar tegenwoordig mogen de kinderen gewoon kiezen wat ze lekker vinden. (Niet al te ongezond, maar een cakeje vind ik prima) En moet het er leuk uitzien, dan helpen ze maar zelf mee met knutselen of bedenken 🙂

  • Het had me gewoon zo leuk geleken om met echt iets helemaal leuks en gezonds te komen. Ik hoop volgend jaar

 4. Voel je niet slecht, niemand is perfect: je oma was het niet, je moeder is het niet, jij bent het niet, je dochter ook niet (sorry . . . ), écht niemand is perfect.
  Zolang we maar van elkaar houden, om elkaar geven en anderen helpen waar we kunnen . . .
  xxx van je moeder

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.