Een loopfietsje is helemaal a la dreumes en staat garant voor plezier. Lekker buiten spelen en actief bezig zijn, supergezond toch?! Destijds kozen wij voor een simpel plastic dreumes loopfiets à €9,95 in plaats van de mooie, stevige Puky à €39,95. En zonder spijt, waarom gaan wij dit keer wel voor plastic en goedkoop? 🙂

dreumes loopfiets: Basic plastic VS superhippe Puky

Waarom kiezen wij voor de plastic fiets? Sowieso scheelt het qua prijs. Maar we ondervinden nog veel meer voordelen, ondanks dat ik probeer zoveel mogelijk te plastic minderen..

dreumes loopfiets

Kind onder arm links, fiets onder arm rechts

Halverwege een wandeling met hond en dreumes-op-loopfiets, wil mijn dametje: “drááge, drááge”. Als supermom til ik easypeasy mijn dreumes inclusief fiets op, en paradeer met de hond aan de lijn in mijn andere hand, terug naar huis. Halleluja lichtgewicht fietsje.

Hoppa, onderin de kinderwaggie

Boodschappen doen gaat hier altijd net iets gemakkelijker met mijn dreumes vastgesnoerd in de kinderwagen. Ik zou niet weten waarom. Ha. Toch wil je opvoedkundig wat beweging voor je kleintje, dus stop ik stiekem alvast ‘t fietsje onder de kinderwagen. Als ik dan na de boodschappen mijn “vondst” laat zien, krijg ik een blij gezicht als beloning en een gegarandeerde fijne wandeling terug. Danku mini fietsje.

Regen? Op naar binnen

Fietsen in huis? Waarom niet! Kan prima met dit petit stukje plastic.

“Zelluf doen”

Elke kleine krachtpatser krijgt dit lelijk gekleurde geval opgetild. Dus ook onze mini versie. Hoppa, wat nou een moeder nodig? Ons meisje tilt het gewoon helemaal zelf over een dikke drempel. *happy face* Dus ook mama, een happy face 🙂

Ook leuk: “Creatief spelen: nog meer leuke dingen om te doen met een loopfiets?”

Ik knijp een oogje toe

Tijdens het koken zijn hier meer dingen geoorloofd dan normaal. Ik weet het, niet zo consequent. Maar ja, that’s life. Per ongeluk tegen de hond aan fietsen? Niet de bedoelde ofcorse, maar onze grote lobbes voelt niks van deze not-so-weels-on-steel.

Wat je alleen niet moet doen is er zelf op zitten. Dan eindigt het verhaal met een luide krak. De Puky (die heeft oma namelijk en is eigenlijk ook wel Heel Erg Leuk) houdt mij wel. Conclusie? Mini race :-p En verder.. De plastic fiets, is ondanks mijn aversie, helemaal goedgekeurd.

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

7 Comments

 1. Krak? Ben je nu toe aan een nieuwe loopfiets? 🙂

  Ik weet niet meer waar ik de Puky loopfiets voor het eerst heb gezien, maar ik zag ‘m en vond ‘m gelijk fantastisch. Dan heb ik het wel over de tweewielers (met luchtbanden). Ik zocht uit wat voor merk dat was en toen ik las dat het een Duits merk was en het frame ergonomisch was ontworpen (zadel kan bijvoorbeeld heel laag) was ik helemaal om. Het was geen geringe uitgave, helemaal omdat wij er meteen twee nodig hadden voor onze tweeling, maar een plezier dat ze er van hebben gehad! Volgens mij waren ze twee jaar toen we de puky fietsen kochten en nog steeds worden ze gebruikt (mijn dochters zijn nu 6). Het was voor onze kinderen een goeie oefening in balans krijgen als voorbereiding op het leren fietsen. Het zal je niet verbazen dat ze nu ook een Puky fiets hebben 🙂
  …Anita schreef als laatst…Een kastje per dag: opruimen nieuwe stijlMy Profile

 2. Ik snap de voordelen van het plastic fietsje maar zou het vanuit milieuoogpunt gezien nooit kopen.
  Mijn 5 kinderen hebben allemaal op dezelfde Puky gereden 🙂

  • Lori Reply

   Grappig, je slaat de spijker op z’n kop. Ik zo anti-plastic en dan toch zo’n favoriet plastic speelgoeditem hebben. Ik denk ook maar “het wordt in ieder geval goed gebruikt”.

 3. Wij hebben de pucky gehad voor onze dochter. Ze is nu net over naar een grotere loopfiets. Wij vonden de pucky echt het geld waard, zo stevig en stabiel. Super ding!

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.