Een loopfietsje is helemaal a la dreumes en staat garant voor plezier. Lekker buiten spelen en actief bezig zijn, supergezond toch?! Destijds kozen wij voor een simpel plastic dreumes loopfiets in plaats van de mooie, stevige Puky. En zonder spijt, waarom gingen wij dit keer wel voor plastic en goedkoop? 🙂

Ook leuk: “Je kind leren over dieren: geef een tijger!”

Een dreumes loopfiets: Basic plastic VS superhippe Puky

In de zoektocht naar een leuke én handige dreumes loopfiets kwam ik vaak de Puky tegen. Mijn ouders hebben er één. Erg mooi en kwalitatief. Trouwens ook goed tweedehands te verkopen. En hoe cool is zo’n houten bakfiets voor kids?!

Maar dan toch, terwijl ik zoveel mogelijk probeer te plastic minderen.. trok een simpele, goedkope loopfiets mijn aandacht. Waarom?

Waarom koos ik toch voor een plastic loopfiets? (-:

1. Kind onder arm links, fiets onder arm rechts

Halverwege een wandeling met hond en dreumes-op-loopfiets, wil mijn dametje: “drááge, drááge”. Als supermom til ik easypeasy mijn dreumes inclusief fiets op, en paradeer met de hond aan de lijn in mijn andere hand, terug naar huis. Halleluja lichtgewicht fietsje.

2. Hoppa, onderin de kinderwaggie

Boodschappen doen gaat hier altijd net iets gemakkelijker met mijn dreumes vastgesnoerd in de kinderwagen. Ik zou niet weten waarom. Ha. Toch wil ik opvoedkundig wat beweging voor m’n kleintje, dus stop ik stiekem alvast ’t fietsje onder de kinderwagen.

Als ik dan na de boodschappen mijn “vondst” laat zien, krijg ik een blij gezicht als beloning en een gegarandeerde fijne wandeling terug. Danku mini fietsje.

3. Regen? Op naar binnen

Fietsen in huis? Waarom niet! Kan prima met dit petit stukje plastic.

4. “Zelluf doen”

Elke kleine krachtpatser krijgt dit lelijk gekleurde geval opgetild. Dus ook onze mini versie. Hoppa, wat nou een moeder nodig? Ons meisje tilt het gewoon helemaal zelf over een dikke drempel. *happy face* Dus ook mama, een happy face 🙂

Ook leuk: “Creatief spelen: nog meer leuke dingen om te doen met een loopfiets!”

5. Ik knijp een oogje toe

Tijdens het koken zijn hier meer dingen geoorloofd dan normaal. Ik weet het, niet zo consequent. Maar ja, that’s life. Per ongeluk tegen de hond aan fietsen? Niet de bedoelding ofcorse, maar onze grote lobbes voelt niks van deze not-so-weels-on-steel.

6. Makkelijk mee op vakantie

Tot slot is dit plastic ding enorm handig om mee te nemen op pad of op vakantie. Het weegt niks en neemt haast geen ruimte in. Whoehoe.

En het allerleukste (dit voeg ik 7 jaar later toe) is dat dit fietsje 2 eigen kinderen heeft overleeft en inmiddels wordt gebruikt door ons buurjongetje. Dat is dan toch wel weer duurzaam, voor die 15 euro.

Heb jij ook wel eens iets van ‘slechtere’ kwaliteit gekocht, dat later toch wel heel handig, praktisch en toch duurzaam bleek? Klets mee in de reacties! 🙂

Laatste update 2022.

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

7 Reacties

  1. Krak? Ben je nu toe aan een nieuwe loopfiets? 🙂

    Ik weet niet meer waar ik de Puky loopfiets voor het eerst heb gezien, maar ik zag ‘m en vond ‘m gelijk fantastisch. Dan heb ik het wel over de tweewielers (met luchtbanden). Ik zocht uit wat voor merk dat was en toen ik las dat het een Duits merk was en het frame ergonomisch was ontworpen (zadel kan bijvoorbeeld heel laag) was ik helemaal om. Het was geen geringe uitgave, helemaal omdat wij er meteen twee nodig hadden voor onze tweeling, maar een plezier dat ze er van hebben gehad! Volgens mij waren ze twee jaar toen we de puky fietsen kochten en nog steeds worden ze gebruikt (mijn dochters zijn nu 6). Het was voor onze kinderen een goeie oefening in balans krijgen als voorbereiding op het leren fietsen. Het zal je niet verbazen dat ze nu ook een Puky fiets hebben 🙂
    …Anita schreef als laatst…Een kastje per dag: opruimen nieuwe stijlMy Profile

  2. Ik snap de voordelen van het plastic fietsje maar zou het vanuit milieuoogpunt gezien nooit kopen.
    Mijn 5 kinderen hebben allemaal op dezelfde Puky gereden 🙂

    • Grappig, je slaat de spijker op z’n kop. Ik zo anti-plastic en dan toch zo’n favoriet plastic speelgoeditem hebben. Ik denk ook maar “het wordt in ieder geval goed gebruikt”.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.