Het leven van mama Gans met een peuter van twee. Oeff, wat heb ik toch respect voor mama’s die nu al een tweede kindje hebben! Toch vind ik mijzelf inmiddels ook al een aardig doorgewinterde moeder, gniffel. Kijk maar.

Ik ben een doorgewinterde moeder als..

..ik in een split second de autostoel van de ene naar de andere auto overzet, terwijl peutergirl al half naar binnen klimt. Weet je nog? Die stoeipartij met dat ellendige autostoeltje in het begin?!

..ik luiers verwissel op de meest onmogelijke plaatsen en in de meest bizarre houdingen. Een verschoningskussen? Kiss my ass.

..ik de mute knop in mijn oren heb leren bedienen. Aan de kassa negeer ik rustig de “ik wil die aaagrrrrraaaaahhhh huil en brul” oerschreeuw. De omgeving reageert iets anders. Maar de doorgewinterde moeder heeft ook geleerd dát stukje te negeren.

..ik krachten heb ontdekt die uit mijn tenen komen. De zware boodschappentas, een vermoeid kind én een klein fietsje? Dat loop ik in één keer. Met gemak. Ik heb nog net geen bouwvakkerspleet. En een verhuizer is er niks bij.

..ik precies weet hoe ik dat laatste half uurtje van mijn beauty sleep kan doorpakken. Wat? Een op-hoofd-springende en tepel-grijpende peuter in mijn bed? Niks van gemerkt. Soort van.

..ik meerdere dingen tegelijk kan doen – er dan wel altijd iets mis gaat, maar hey, het is sort of gelukt. Da’s goed genoeg. De groente net te zacht, het vlees iets te hard en mijn peuter een picasso-hoofd? Boeie, om stipt 6 uur eten we als gezin aan tafel.

doorgewinterde-moeder

Ode aan de moeders!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

11 Reacties

    • haha thanks. En moet je nagaan dat het hele tafereel bínnen vijf minuten gebeurde 😉

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.