Voor mijn werk zit ik veel in de auto op de weg. Heerlijk vind ik dat, om op veel plekken te zijn, veel te zien. Een gevoel van vrijheid. Al wordt die vrijheid iets beperkt door de lange dagen die erbij horen, maar dat neem ik voor lief.

Tegen mezelf praten in de auto

Aangezien ik daar toch zo’n bijna 10% van de dag doorbreng, kun je het maar beter leuk hebben. Ik houd van kletsen en grapjes maken, dus praat ik terug tegen de radio. En geef Mevrouw Navigatie altijd een goedkeurende OK als ik het begrepen heb dat ik de derde straat rechtsaf moet. Ik zet de muziek altijd lekker hard en zing mee uit volle (en uhm.. tijdens drukte uit halfvolle) borst – wat eindelijk kan omdat ik niemand hinder met mijn ‘muzikaliteit’.

Ook lezen: “hoe ziet mijn werkdag eruit i.c.m. het moederschap”

File parkeren? Neeeuhhh

Door ervaring leert men, maar mijn XX chromosomen zijn erg dominant. Fileparkeren? Dan rijd ik toch liever door en bespaar mezelf die, helaas welbekende, gênante situaties. En die MO-(eder)chromosomen zijn tegenwoordig ook erg dominant. Tijdens het Begin de dag met een dansje 7.30 uur @3fm schiet ik altijd vol bij het horen van die schattige kindjes allemaal die gaan zingen. Please, don’t let me be that only fool……

Stomme chipknip

Oh en erg hinderlijk, al die parkeermeters waar je alleen met Chipknip kan betalen. Wat een uitvinding.. NOT. Die van mij is altijd leeg of net te laag. Ook zo hinderlijk, die sukkelbumperklevers op de linkerbaan… ik vraag me altijd af of zij kinderen hebben? Of in ieder geval beseffen dat ándere mensen kinderen hebben? Zelf heb ik de – tot in den irritante aan toe – tik om continu tot twee te tellen tussen mij en de auto voor mij.. Ik weet daarom ook niet in hoeverre die 2-seconde-regel écht veilig is.. haha het leidt mij alleen maar af!

Gokken welke baan?

Al fileschuivend zie ik de gemiddelde Nederlander voorbij rijden. Het doet me altijd denken aan een casino. Het blijft toch gokken welke sneller gaat, de linker, midden of rechter? I don’t care, een lekker SlamFM’metje doet wonderen. En heb overigens toch een hekel aan gokken.

Plezier met jezelf

Tot slot lig ik altijd met mijzelf in een deuk. Door bijvoorbeeld gedrag te bestuderen. Van die wélgokkers uit de vorige alinea die eigenlijk nooit sneller eindigen. Of door vrouwen die (ook, – want ik doe het ook -) hun haar doen, en lippen-glossen in de file. Koplampen, remlichten, je kan er de leukste dingen in zien.

Ken je dat spelletje dat je met een lusje om stroomdraad gaat en het niet mag aanraden want dat je anders zo’n irritante toon hoort? Nou, een of ander autotype heeft dat lusje als remlicht dus… ik zie het nu overal. Weet jij welke ik bedoel? Tja, filé plezier. Beetje kansloos, maar je moet wat 😉

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.