Met je kind op de loopfiets, kun je nét even een langer stukje wandelen. Ideaal! Je kindje leert stap 1 in het fietsen. Het is goed voor hun evenwicht en ze kunnen lekker hun energie kwijt. En als je net zo creatief denkt als een kind, kun je nog zovéél meer met een loopfiets 😉 Wat dan zoal?

Kinderen en hun ontoereikende fantasie met een loopfietsje

Spelen gaat bij kinderen om fantasie. En die gaat veel verder dan bij ons grote mensen. Je kunt nog zo tof, duur of groot stuk speelgoed kopen, het wordt al gauw iets anders. En dat is geweldig! Met blokken kun je ook leren tellen of kleuren sorteren. Een grijper wordt een stokpaardje, met duplo speel je “keukentje” en smijten met klei kan educatief prima. Wij grote mensen verliezen vaak die creativiteit en daarom vind ik het heerlijk om af en toe lekker te omdenken.

5x nog meer leuke dingen om te doen met een loopfiets

Soms gaat het vanzelf. Je kind verzint zijn spel. En soms is het leuk om zelf wat ideetjes aan te dragen. De meeste kinderen zijn direct verknocht aan hun loopfiets. Een loopfiets is daarom vaak cadeau nummer één. Tijdens een tweede verjaardag, Sinterklaas of onder de boom met Kerst. Om die reden hebben wij ook een loopfiets aangeschaft. Ware het niet, dat kind 1 de loopfiets pas leuk vond, toen zij al bezig was met fietsen met zijwieltjes. En kind 2 vind de loopfiets een beetje eng. Mijn grote vraag luidde dan ook.. Wat zijn nog meer leuke dingen om te doen met een loopfiets?

Lees ook: “Een plastic fietsje of een duurdere variant?”

1 | Fietsenmakertje spelen

Maak een garage. Bijvoorbeeld met omgedraaide stoelen of bouw een tent met doeken. De fiets staat daar omgekeerd in. Je kind kan lekker aan de wielen draaien en fantaseren dat hij een fietsenmaker is. Of gewoon in het tentje spelen ????

2 | Klussen met je fiets

Een leuk idee om samen met papa te doen. Lekker klussen aan je fiets. Zeker als je een 2-in-1 fiets hebt (fietsen op fietsen), is deze makkelijk te verbouwen. Haal alle onderdelen los en zet ze vast. Je kind kan lekker helpen.

3 | Artistieke fietskunst

Pak een paar potten klei en laat je kleine kunstenaar haar loopfietsje versieren. Maak lange slieren aan de hendels of maak een creatieve gekleurde velg. Ook kun je de fiets overtrekken op een groot tekenvel. Of probeer hem na te tekenen met kleurpotloden, stiften of krijtjes.

4 | Spelenderwijs leren met de fiets

De loopfiets is ook een leuk item om educatieve spelletjes mee te doen. Zo kun je samen de fietsonderdelen leren. Of vragen stellen zoals: Wat gebeurt er als je er een wiel afhaalt? Of kun je ook fietsen zonder stuur?

5 | Fietsspelletjes onder het fietsen

En kan je kindje niet wachten om gewoon rond te racen op zijn loopfiets of is zij er eindelijk aan toe? Dan kun je natuurlijk stoere, donkere tunneltjes maken in de tuin met stoelen en doeken. Of teken buiten een groot race parcours met stoepkrijt.

Meer creatieve ideeën verzin je gemakkelijk zelf met de spel schijf van vijf in je hoofd. Spelen, maar dan anders. En voor je het weet fietsen ze met je mee langs het strand op hun eigen mountainbike 😉 Have fun!

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.