Met je kind op de loopfiets, kun je nét even een langer stukje wandelen. Ideaal! Je kindje leert stap 1 in het fietsen. Het is goed voor hun evenwicht en ze kunnen lekker hun energie kwijt. En als je net zo creatief denkt als een kind, kun je nog zovéél meer met een loopfiets 😉 Wat dan zoal?

Jaja, je ziet het goed. Nog steeds geen spijt van onze plastic dreumes loopfiets. Hij is zelfs door heel Europa mee gegaan op de camperreis.

Kinderen en wat hun ontoereikende fantasie kan doen met een loopfiets

Spelen gaat bij kinderen om fantasie. En die gaat veel verder dan bij ons, grote mensen. Je kunt nog zo’n tof, duur of groot stuk speelgoed kopen, het wordt al gauw iets anders. En dat is geweldig!

Ook leuk: “Klei smijten, stampen en prikken. (En wat je allemaal nog meer kan doen met klei)”

5x nog meer leuke dingen om te doen met een loopfiets

1 | Fietsenmakertje spelen

Maak een garage. Bijvoorbeeld met omgedraaide stoelen of bouw een tent met doeken. De houten fiets staat daar omgekeerd in. Je kind kan lekker aan de wielen draaien en fantaseren dat hij een fietsenmaker is. Of gewoon lekker in het tentje spelen.

2 | Klussen aan je fiets

Een leuk idee om samen met papa te doen. Lekker klussen aan je fiets. Zeker als je een 2-in-1 fiets hebt (fietsen op fietsen), is deze makkelijk te verbouwen. Haal alle onderdelen los en zet ze vast. Je kind kan lekker helpen.

3 | Artistieke fietskunst

Pak een paar potten klei en laat je kleine kunstenaar haar loopfietsje versieren. Maak lange slieren aan de hendels of maak een creatieve gekleurde velg. Ook kun je de fiets overtrekken op een groot tekenvel. Of probeer hem na te tekenen met kleurpotloden, stiften of krijtjes.

4 | Spelenderwijs leren met de fiets

De loopfiets is ook een leuk item om educatieve spelletjes mee te doen. Zo kun je samen de fietsonderdelen leren. Of vragen stellen zoals: Wat gebeurt er als je er een wiel afhaalt? Of kun je ook fietsen zonder stuur?

5 | Fietsspelletjes onder het fietsen

En kan je kindje niet wachten om gewoon rond te racen op zijn loopfiets.. Dan kun je natuurlijk stoere, donkere tunneltjes maken in de tuin met stoelen en doeken. Of teken buiten een groot race parcours met stoepkrijt.

Meer creatieve ideeën? Lees ook: “De Spel Schijf van Vijf; gevarieerd spelen met kids”

Wat kun je nog meer doen met een loopfiets? Ik ben benieuwd naar jullie (kinderen hun) creatieve ideeën!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.