Sinds ik in een doorsnee-rijtjeshuis woon, sta ik ook op de doelgroeplijst van deurgladjakkers. Dat was niet op onze vorige drie hoog achter zo, trouwens.

Wie is die deurgladjakker?

Een deurgladjakker is enerzijds ook maar gewoon een mens met een baan, anderzijds is het ook iemand met gladde praatjes en net zulk glad haar, die zijn bonus verdient over jouw rug.

Het kan altijd goedkoper, offehh..

Want of je nou energie, dit of dat kunt (moet) kopen, het is altijd goedkoper dan wat je nu hebt maar uiteindelijk ben je duurder/moeilijker uit. Er zit altijd wel een addertje onder het gras. Dat geldt trouwens ook voor telefoongladjakkers. Vroegah.. toen ik nog veel gel in mijn haar had, heb ik dat werk ook nog eens gedaan. Bij een callcenter, boehoe. Dat ik het nog geen twee weken volhield zegt waarschijnlijk genoeg. Ik ben veel te gevoelig voor die shit.

Lees ook: “Check of jouw groene energie niet per ongeluk sjoemelstroom bevat”

Vriendelijk afwimpelen

Maar ik sta wel in voor vriendelijkheid. Daarom ben ik übergoed in het op een vriendelijke manier afwimpelen van de gladjakker. Want zoals ik al zei, het is ook maar hun baan en hun brood op de plank.

Dingdong. “Mevrouw, ik heb écht iets voor u. Bent u ook zoveel geld kwijt aan.. blabla…” “Meneer, mag ik u even onderbreken, voordat u een heel verhaal hebt verteld voor niks. Ik kan u alvast vertellen dat ik NÓÓIT iets aan de deur koop. En dan bedoel ik écht nooit. Smile. Ik bekijk het namelijk graag zelf eerst op mijn gemakje.” Bij een “oh, oke” wens je de beste man met een opperbeste vriendelijke smile veel succes verder en bij een “maar..” spring je zo snel mogelijk in de reden, met een duidelijke “néé, echt niet”. Ook weer een big smile en een succeswens voor de rest van de dag.

Zo. Klusje geklaard. Zonder chagrijnigheid of ruzie. Hoe doen jullie dat?

deurgladjakker

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

4 Comments

  • Lori Reply

   De blog was ook naar aanleiding van een specifieke deurgladjakker aan mijn deur. En hij was ook gewoon een échte deurgladjakker, haha. Niet normaal!

 1. Ik heb het niet vaak gehad, hiervoor woonden we op 1 hoog en kwam er bijna niemand en nu in dit dorp hebben we ook nog niemand gehad… Scheelt misschien van dorp en stad?
  Maar ik heb er wel altijd moeite mee om ze weg te wimpelen.. vooral de telefoonbiatches haha, ik klink toch altijd te bot ofzo geloof ik!
  …Nicole schreef als laatst…Douchen met je babyMy Profile

 2. Ooh wat herkenbaar:) ik doe het meestal net zoals jij. Soms ben ik overdonderd door iemand die zo snel begint te praten en dan luister ik eerst t hele verhaal af en zeg dan vriendelijk nee bedankt.

  En heeeeel soms als ik moe en chagarijnig ben ga ik een domme discussie met zo iemand aan… Stom ik weet t. Maar soms… Kan ik er niks aan doen haha.
  …Miranda schreef als laatst…Favorite Friday: speeltje van PuckMy Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.