Alles wat ik krijg, daar mag ik dankbaar voor zijn. Zeker cadeautjes. Of toch niet..? Ik vroeg me af, met welke kerstpakketten zou ik eigenlijk totaal NIET blij zijn en waarom? Kortom, doe mij kerstpakketten maar niet.. En welke dan wel?!

Ook lezen: “De allerleukste adventskalenders met duurzaam speelgoed voor kids 2019

Wie geeft wie kerstpakketten

Een kerstpakket aan het einde van het jaar, is toch dat extra schouderklopje van de baas. En dat is fijn. Je kunt ook zelf een kerstpakket geven. Misschien ben jij die baas wel. Of je geeft een kerstpakket(je) aan je zakelijke relaties, aan je schoonmaakster, pedicure of oppasser. Als dank voor de zorg, het afgelopen jaar. En hoe zit het met de ZZP’ers? Zal ik mezelf een kerstpakket geven dit jaar? ????

Mijn #fails, doe deze kerstpakketten maar niet

Even fantaserend. Welk kerstpakket zou ik met een wrange glimlach aannemen?

Onpersoonlijk kerstpakket

Ik denk als eerst aan een box vol plastic (on)handigheidjes. Dingen die ik totaal niet gebruik in mijn dagelijkse leven. Of etenswaren geconserveerd in pot of blik. Of een pakket vol ongezonde snacks. Deze dingen passen gewoon totaal niet bij mij als persoon en dat maakt het cadeau zeer onpersoonlijk. Het slaat de plank mis.

Niet bij nagedacht?

Verder maak je me ook niet blij met cadeaubonnen van winkels waar ik nóóit wat koop. Zo heb ik ooit een bloemencadeaubon laten verlopen, omdat die winkel niet bij mij in de buurt zat. Zo zonde van het geld en van het gebaar.

Geen moeite gedaan?

Tot slot vind ik het ook niks om zelf een pakket uit te kiezen. Enerzijds voorkom je hiermee ontevreden cadeau-ontvangers. Dat snap ik ook. Maar anderzijds is het juist zo fijn als iemand moeite steekt in het uitkiezen van een passend kerstpakket. Als de producten niet helemaal mijn smaak zijn, kan ik het in ieder geval waarderen dat iemand echt een waardevolle poging heeft gedaan.

En waar moet een kerstpakket dan wél aan voldoen

Los van de inhoud, vind ik het dus vooral belangrijk dat ik bij een kerstpakket voel dat er aandacht aan is besteed. Hoe groter de organisatie is, hoe moeilijker het natuurlijk is om de artikelen in het kerstpakket te laten aansluiten bij de individuele werknemers. Wat ik een mooi idee vind, is daarom ook om het kerstpakket te laten aansluiten bij een bepaald thema of gevoel. Dit maakt het persoonlijk. Onderstaande originele kerstpakketten spreken me wel heel erg aan.

Heerlijke kerstpakketten met gezond of lekker eten in het thema “keuken

Mooie gevoelens bij een kerstpakket

  • Dankbaarheid (voor de onderlinge werksfeer of de presentaties van je werknemers);
  • Vertrouwen (in je werknemers dat ze de juiste keuzes maken of resultaten behalen) of
  • Enthousiasme (dat je in vuur en vlam raakt van de input van je werknemers).

Dit memo-kerstpakket vind ik ook mooi in het kader van een lach op iemands gezicht toveren. En de achterliggende gedachten achter het koffer-kerstpakket ook. Een mooie reis in 2020.

Mooie thema’s bij een kerstpakket

  • Vrijheid > iets met reizen;
  • Gezondheid > gezonde verzorgingsproducten of healthy food of
  • Warmte & sfeer > dekentje, vuurtje, winterpakketten.

Deze kerstpakketten stralen warmte, liefde en genegenheid uit. Dit vind ik echt een waardevolle gedachte achter een kerstpakket.

kerstpakketten maar niet ongezonde troep a.u.b.
Enne.. jep, dit bio-organic kerstpakket is natuurlijk helemaal míjn ding 😉

Lees ook: “Andere manieren om Kerst te vieren (met de focus op: aandacht voor elkaar)

Ook al word ik normaal gesproken nooit zo warm van commercieel gedoe, ik vind een kerstpakket gewoon superleuk! Helaas komt er dit jaar niks, omdat ik een gierige baas heb, haha. En jij? Kijk jij uit naar je kerstpakket dit jaar? En heb jij wel eens een kerstpakket gehad die VOLLEDIG de plank mis sloeg, zoals mijn bloemencadeaubon. Dat vind ik dat ook wel geinig om te horen 😉 Klets met me in de reacties!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.