Ik was een verwend meisje. Kreeg als kind genoeg speelgoed of dingen. Deed als puber wat ik wilde. Kocht als jong volwassene gewoon de dingen die ik wilde. En dat is superfijn dat dat kon. Tegenwoordig sta ik echter veel stil bij het feit dat anderen het soms zo veel slechter hebben. Met name dan kinderen. Dat is echt iets wat ik ineens heb ik nu moeder ben. Ik kan daar serieus soms echt heel verdrietig om zijn. Dat is ook de reden dat ik probeer heel erg bewust te zijn met de vraag of ik dingen wel écht nodig heb. Of ik niet te veel koop om te kopen? Maar ook of een product wel eerlijk is gemaakt. Afijn, dat lukt allemaal redelijk. Behalve met.. Lees over mijn valkuilen van bewust en minimalistisch willen leven.

Ook leuk: “De groene moeder in loedermoederland

Mijn valkuilen van bewust en minimalistisch willen leven

1. Niet teveel kleding nieuwe kleding kopen?

In het kader van bewust en minimalistisch start ik het leuke kleding project the best 33. Met 33 kledingstukken het seizoen door. Dat is haalbaar, ja. Maar als ik in de stad loop en wat leuke items zie, denk ik wel oh leuk. Zal ik dat kopen? Of als het boekje van de H&M op mijn mat valt. Even kijken. Ik zal eerlijk zeggen dat ik best uitkijk naar het volgende seizoen zodat ik weer leuke dingetjes kan kopen. Maar heb ik het nodig? Nee. Ik wil het gewoon omdat ik het leuk vind. Daarnaast heb ik wel geshopt voor de kleine meid. Was dat nodig? Half. Was dat leuk? Ja 🙂

Met zoveel mogelijkheden om goedkoop kleding te kopen, is het best lastig om het níet te doen

2. Ook niet zoveel speelgoed?

Dat is ook zo’n leuk cliché hè, al die voornemens die je doet als jonge moeder. Ik koop bewust speelgoed, duurzaam hout, koop niet te veel, kwaliteit in plaats van kwantiteit, mijn kleintje moet de waarde van spullen leren kennen. Heel leuk, maar in de realiteit wil je gewoon al die leuke dingen voor die kleine kopen. Je gunt haar dat zo. Het is zo heerlijk te zien om hem of haar zo lief te zien spelen. Afijn, da’s hier ook zo. Schaamteloos veel speelgoed, en die bergen groeien maar.

Leestip: “Gevarieerd spelen volgens de spel schijf van 5”

3. Leuke actionachtige prulletjes

Ook ik liep regelmatig de Action (Xenos etc.) in omdat ik iets nodig had en vervolgens met heel wat meer iets de winkel uit ging. Uit zelfbescherming vermijd ik die winkels zo veel mogelijk en dat werkt wel hoor. Tot ik een hele week plat lag met griep op bed, ik naar het balkonnetje keek en ineens zeer ontevreden vond dat het daar lelijk was en ik het wilde opfleuren. Dat is op zich niet erg natuurlijk. Maar toen ik weer fit was en wat winkels afging tjoep een tientje bij de Xenos en een tientje bij de Action tjoep vijftien euro bij de Blokker tjoep vijfentwintig euro bij het tuincentrum. Kleine bedragen an sich, maar mijn bankrekening was wel 60 tinten lichter. Ahum, lekker minimalistisch voor wat vrolijkheid op het balkon, not.

Lees ook: “Een groene mama zijn is stom en kost geld!”

balkonnetje2

4. Boodschappen en eten

Ook qua boodschappen heb ik een net budget van 50 euro per week, met een uitloop van 50 euro per maand. Inmiddels weet ik aardig goed bewust boodschappen te doen én tegelijkertijd gezonde en bio dingetjes te halen. Maar oh, omdat ik het allemaal zo leuk vind laat ik mij regelmatig gaan in een natuurwinkel (dat is voor mij als een snoepwinkel, hè). Kom ik thuis met heel veel meer producten, die ik… inderdaad, eigenlijk niet nodig hebt!

Leestip: “5x Een bio babe of “groene moeder” herken je aan.. “

Ben ik de enige die mijzelf beperkingen oplegt vanuit een bepaalde visie (waar ik echt achter sta) maar mij dan toch soms zo laat gaan. Wat wil jij nu echt graag wel of niet voor jezelf, maar wat soms echt niet lukt of sterker nog, mislukt?

afbeelding Pixabay

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

1 Reactie

  1. Ik herken het principe van de Action en Xenos. Soms moet je jezelf inderdaad simpelweg niet in de verleiding brengen. En jezelf soms dingen ontzeggen omdat je ergens in gelooft is volgens mij prima.

    Ik moet van mezelf bijvoorbeeld hardlopen omdat ik weet dat het gezond en goed voor me is.
    …Vlijtig Liesje schreef als laatst…7 Tips om minder te strijkenMy Profile

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.