Fashion kleding boeit mij niet zoveel, maar ik vind het wel belangrijk om er leuk en verzorgd uit te zien! Mijn ochtend begint dan ook regelmatig met getwijfel voor de kast. Wat moet ik aan? Boehoe, ik heb niks. Correctie: ik heb teveel. En toen kwam ik bij iets cools: Project “The Best 33”. Een manier om met minder kleding, altijd een perfecte match te vinden! En dat kan blijkbaar al met 33 kledingitems per seizoen.

Ook leuk: “Stappenplan | Zo kies ik eerlijke en duurzame kleding (fair fashion) in de strijd tegen milieuvervuiling, dier- en mensenleed”

Wat is project: “The Best 33” voor kleding minimaliseren?

The Best 33 is dus een uitdaging voor iedereen die interesse heeft in minimaliseren. Je gaat súper kritisch je kleding bekijken. Dit doe je per seizoen of je kunt natuurlijk een lente/zomer set maken en een herfst/winter set.

Je stelt jezelf de vragen: Wat vind ik écht leuk? Zit écht lekker? En wat valt goed met elkaar te combineren?

Langzaam en bewust ga je met dit in je hoofd, kleding weg leggen dat niet aan de eisen voldoet. Deze kleding kun je uiteraard verkopen of weggeven. En tadaaa jouw perfecte garderobe blijft over! Slechts 33 kleding stuks per seizoen. En ja, dan kan echt!

De voordelen?

  • Nooit getwijfel voor de kast, want alles is leuk of zit lekker.
  • Met een beetje creatief nadenken, zorg je voor een kledingset van 33 stuks, welke onderling ook goed te combineren zijn.
  • Je ziet in één oogopslag, wat er écht ontbreekt en dat kun je zonder schuldgevoel aanvullen. Geen onnodige kleding aankopen meer.
  • Beter voor het milieu en heerlijk voor je eigen geest 🙂

Een andere variant van kleding minimaliseren is het maken van een Capsule Wardrobe (kids). Ook leuk!

Ik ga het ook doen! Kleding minimaliseren tot 33 items (mijn Project 33)

Een grove schatting op het blote oog, is dat ik misschien wel 50% van mijn garderobe niet of nauwelijks draag. Hmm. Het kopen van goedkope kleding, gaat gewoon zo snel met ál dat aanbod! Verder ben ik gewoon niet zo goed in combinaties maken en ik vraag mij af of 33 kledingitems wel echt mogelijk is. Maar ik ga het doen!

kleding minimaliseren

Lees verder over mijn avontuur met daarbij de tips per stap!

  1. Ik begin met het uitmesten van mijn kast en kleding sorteren.
  2. Daarna mixen en matchen! Er zijn verrassend veel kledingcombinaties mogelijk. Bekijk hier ook een handig lijstje met hoeveelheid kledingstukken.
  3. En mijn terugblik op Project 33 voor kleding minderen. WAUW!

Let’s go! En zou kleding minimaliseren ook iets voor jou zijn?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

1 Reactie

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.