Wat sporten betreft ben ik echt een lazy loser. Lazy, omdat ik voor mijn gevoel meer moet bewegen voor mijn gezondheid. Loser, omdat ik maar niks kan vinden dat bij mij past. Hoe komt dit nou toch? En een sportchallenge bleek niet mijn ding, misschien hardlopen dan?

Lees ook: “Buiten wandelen voor een leeg hoofd, mijn tips”

De zoektocht naar mijn sportding

In de sportschool heb ik continu het vreselijke gevoel dat iedereen mij aanstaart en uitlacht. En thuisfitness dan.. nope, ik vind die oefeningen gewoon stom en saai.

Verder voel ik mij in een teamsport het buitenbeentje, want ik ben niet goed genoeg. En qua dans-en-yoga groepjes ben ik zo bang dat ik de pasjes niet kan of steeds vergeet.

En ik weet het, het is mijn onzekerheid, wat mij tegenhoudt. En dan haat ik dát weer. Maar voor nu blijven we even bij de body in plaats van de psyche 😉

Hardlopen lijkt mij wel wat!

Ik begon te fantaseren over hardlopen. Gewoon in mijn eentje langs mooie plekjes. Dat zou ik wel willen. Volgens mij raakt mijn hoofd dan lekker leeg, ik ben in de natuur én ik ben alleen. Echt iets voor mij.

Nu nog doen! En mijn partner grapte alweer: “Je kunt ook gewoon iets eerder weg gaan!”. Ja-ha. Ha.

Impulsieve sport shopper

En als echte impulsieve ram heb ik direct een setje sportkleding en goede hardloopschoenen gekocht. Ik beken.

En daar gá ik dan!

Mijn eerste twee hardloop-dagen zitten erop. Helemaal kapot hijgend en met knalrode wangen kom ik voldaan thuis. Langs ervaren groepjes renners, kijk ik gauw weg. Ik doe vast wel iets niet goed.. maar ik ben al trots dat ik ben begonnen! Wel leuk om tijdens het laatste slopende stukje, een bemoedigende “Kom op!” te horen van een mederenner of een “Goed zo!”, uit het niets van een wandelaar. Of zie ik er gewoon stom uit? (K.U.T. onzekerheid).

Anyways, als ik langs ons mooie Noord A meertje ren, voel ik mij zo zen. Ik geniet van de wapperende plukjes gras en zwierende koeien. Ja, ik voel ‘m wel 🙂

Nu het moeilijke: volhouden!

Balijbos Zoetermeer / hardlopen
Mooie plekjes in Zoetermeer

Oké, hardlopen is toch niet zo mijn ding

Een paar weken ging het goed. Toen vond ik het tóch niet zo leuk. Het gevoel erna wel hoor, alleen de motivatie voor die letterlijke eerste stap was algauw ver te zoeken. Helaasie.

En terugkomend op die psyche.. “Je moet jezelf niet zo neerhalen!”, zeg ik tegen mijzelf in een betere bui. Fitness, sport of hardlopen is dan niet zo mijn ding. Maar buiten wandelen en lekker met de kids fietsen wel. Da’s ook beweging!

Ook leuk: “Toeren met je peuter: op speeltuintjesjacht en andere tips voor buiten spelen”

Note-to-self: kijk naar wat ik wél doe. En niet naar wat niet. Heb jij een sportding?

Afbeelding: Pixabay

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

7 Reacties

    • Bedankt, wat een goede tips van jou daar heb ik zeker wat aan. Vandaag weer wezen rennen. Heer-lijk!

  1. Goed bezig! 🙂 Ik ben in maart gestart met start to run en ben nog steeds aan het lopen. Tips om het te blijven volhouden: de lat niet te hoog leggen, een kort loopje op een dag dat je geen zin hebt is nog altijd beter dan niets te doen. Iemand zei mij eens ‘wanneer je gaat lopen als je geen zin hebt heb je daar achteraf nooit spijt van (integendeel), maar wanneer je in de zetel blijft zitten heb je altijd spijt ;-). Zelf ben ik intussen geblesseerd en nu al twee weken rust aan het nemen en ik haat het … je raakt verslaafd aan dat lopen, je zal het zien! 🙂
    …Sheena schreef als laatst…De Sorbetto TopMy Profile

    • Oehh.. hoe weet je dat je geblesseerd bent? En dát is echt de beste tip “een kort loopje op een dag dat je geen zin hebt is nog altijd beter dan niets te doen. Iemand zei mij eens ‘wanneer je gaat lopen als je geen zin hebt heb je daar achteraf nooit spijt van (integendeel), maar wanneer je in de zetel blijft zitten heb je altijd spijt” Dankuuuuuuuuu!

    • Wat goed!! Ik kan alleen maar zeggen: “tijd maken” (maar weet nu al precies wat je ermee bedoelt…… moeders)

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.