Ook alweer bijna een jaar geleden haalde ik mijn eerste Odin groente tas. Dit is misschien iets minder bekend dan de Hello Fresh Box omdat er niet veel reclame voor wordt gemaakt. Een regelmatige natuurwinkelbezoeker zal het wellicht kennen. Wat is mijn ervaring met het bio groente pakket van Odin?

Lees ook: “Zoveel mogelijk bio boodschappen doen” en “Ons boodschappenbudget” 

Wat is een bio groente pakket van Odin?

Elke dinsdag kan ik een nieuwe groente en fruit tas ophalen bij “mijn” natuurwinkel. Er zijn verschillende pakketten mogelijk, ik heb meerdere geprobeerd en ben blijven hangen op de 1-persoons. Hierin zitten tenminste drie groenten en twee fruitsoorten in (bijvoorbeeld: spruiten, andijvie, knoflook, wortelpeterselie, sinaasappels en peren) voor € 8,75. Ook zit er altijd een toelichting bij met een paar passende recepten. Met dit pakket heb ik altijd bio groente en fruit in huis. Soms haal ik nog wat extra (bio) als ik toch boodschappen doe bij een supermarkt. Later stap ik over naar het grote familiepakket.

 

Filosofie van Odin’s bio groenten en fruit

Een Odin pakket staat voor altijd vers, biologisch of biologisch-dynamisch geteeld, uit het seizoen en niet ingevlogen maar per boot of vrachtwagen aangeleverd. Je kunt zowel bekende als minder bekende producten verwachten. Met een Odin-abonnement kies je voor smaakvolle, gezonde voeding uit vruchtbare landbouw en een eerlijke economie.

Wat zijn de voordelen van zo’n wekelijks abonnement?

Je bent hiermee écht verzekerd van bio groente en fruit. Er zitten twee recepten bij waarvan ik er altijd minimaal eentje probeer. Je hebt in feite een abonnement, maar er wordt bij mij altijd gevraagd of ik de tas volgende week weer wil. Dan betaal ik die tas alvast vooruit. Zo niet, dan niet of je kunt reserveren voor een week later. Niet bindend dus. De prijs vind ik absoluut te doen, zeker niet duur. Ondanks Odin een winstoogmerk heeft (en dat mag ook), heb je dus zeker een goede prijs-kwaliteit.

Welke nadelen ervaar ik?

De tas moet je wel zelf ophalen. Bij mij ben ik er fietsend in tien minuutjes, maar als je verder van een natuurwinkel af woont is dat wat lastiger.

Gemak VS biologisch

100% biologisch en eigenlijk ook gewoon gemakkelijk, ik vind dit zo’n aanrader. Op de website van Odin kun je checken of dit bij jou in de buurt mogelijk is.

Is een bio groenten en fruitpakket iets voor jou? Of gebruik je al zoiets, van welke bedrijf neem jij het af? Klets mee in de reacties!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

7 Reacties

  • Ja opzich wel maar dan alleen groente en fruit. En je moet het zelf halen. Maar wel helemaal bio/ dio-dynam 🙂

  • Bij hellofresh krijg je alle ingredienten om een maaltijd te maken. Bij een biologisch groentepakket krijg je alleen de groenten (en evt fruit als je ook fruit abonnement hebt). Je krijgt er vaak suggesties bij van recepten die je kan maken van wat er in je pakket zit. Zelf vind ik dit prettiger want ik bepaal liever zelf wat ik precies op tafel zet.

 1. Ik had vroeger ook odin, maar het ophalen op een onhandige dag op een gegeven moment begon tegen te staan. Nu bestel ik bij bioaanhuis en zij leveren aan huis af. Het pakket staat in het portiek als ik thuis kom 🙂
  Daarnaast kun je elke week extra dingen bestellen zoals granen, groenten, eieren, kaas etc. Superhandig!

  • Thanks voor je tip ik ga daar zeker eens naar kijken! Volgens mij heb ik eens zo’n bezorgwagen zien rijden, nu je het zegt.

 2. Wij hebben ook een Odin tas, al sinds eind 2008. En het bevalt heel goed. Wel begonnen met de grote groente tas, maar na een winter waarna ik geen pastinaak meer kon zien, eerst de éénpersoonstas uitgeprobeerd( na een zomer met z’n drieën) en overgestapt naar de kleine groente tas. We kunnen hier niet met z’n allen van eten, dus ik vul de tas aan met zowel biologische als niet biologische groente. Dus voorlopig blijf ik iedere dinsdag na m’n werk de tas ophalen.
  …Sandra schreef als laatst…tijdMy Profile

  • Haha beetje teveel pastinaak :-p ik haal ook toch wel echt een deel erbij bij de ah ofzo 🙂

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.