Als blogger kan ik op de achtergrond precies zien met welke zoektermen lezers op mijn blog komen. Dit geeft interessante informatie, maar is vooral ook heel erg grappig! Met welke zoekwoorden komen lezers hier op Mama’s Jungle binnen? En hoe was dit in mijn eerste blogjaren? Lees ook hoe je deze zoekwoorden op je eigen site kunt terug vinden. Van dubieuze zoektermen tot bijzondere levensvragen, lees er alles over in deze “gekke zoektermen TAG”!

En wil je weten waar ík naar Google? Lees dan de leuke “Google It” TAG (stiekem in míjn browsegeschiedenis koekeloeren)

De gekke zoektermen TAG

Wanneer je dus iets intypt op Google of op een andere zoekmachine, dan noem je dit zoekwoorden, zoektermen of zoekzinnen. Met bepaalde Plugins (zoals Jetpack op WordPress) of met Google Analytics kun je als websitebeheerder deze zoektermen op je eigen site bekijken. In deze gekke zoektermen TAG laat ik je zien met welke zoekwoorden nieuwe bezoekers op Mama’s Jungle binnen komen..

Leuke boekentips over bloggen: “De Blogbijbel“, “Bloggen voor Dummies” en “Het blogboek“.

1. Welke zoektermen staan in je top 3 alle tijden?

De 3 meest ingetypte zoektermen op Mama’s Jungle zijn veilige kindernagellak, de opvouwplank (DIY) en de Zeven Zussen wanneer (boek). Vooral de opvouwplank is grappig, omdat dit één van mijn allereerste artikelen is geweest en dit eigenlijk uit een grapje is ontstaan. Blijkbaar ben ik niet de enige met een strijkhaat 😉

 • Kindernagellak
 • Opvouwplank
 • De zeven zussen wanneer

2. Bij welk artikel hoort jouw nummer 1 zoekterm?

Ik had in de eerste instantie niet verwacht dat het artikel over kindernagellak zo populair zou zijn. Toch kan ik het mij wel voorstellen. Dit artikel is bij mij namelijk ook ontstaan doordat mijn dochter graag haar nagels wilde lakken en ik mijn twijfels heb bij dit soort chemische cosmetica. Ik onderzocht daarom: wat is veilige kindernagellak? Hoe zit het qua ingrediënten? En is bijvoorbeeld in water oplosbare nagellak wel zo prettig?

3. Om welke zoektermen moet je vreselijk hard lachen?

Ik heb heel hard gelachen om de zoekterm Buurvrouw gekocht. En niet één keer, maar vaker. Hopelijk dezelfde persoon? Ik ging het even nagooglen en ja hoor.. ik sta dan helemaal on top! Met het artikel: “Heb je nou een koe gekocht?! Aldus de buurvrouw.”

gekke zoektermen

4. Naar aanleiding van welke zoektermen heb jij wel eens een artikel aangepast of geschreven?

Toevallig ben ik bezig om mijn oude content te actualiseren. Ik vernieuw afbeeldingen en check de leesbaarheid. Ik pas eventueel wat taal en tekst aan. En ik controleer de links. Ik heb net het artikel over gezond en duurzaam vlees eten; waarop letten? (biologisch supermarkt vlees & online vlees) geüpgraded. Dit artikel heb ik gemaakt naar aanleiding van deze zoektermen: vlees koe, vlees kopen bij de boer, grasgevoerd vlees bij ah, biologisch vlees en delen koevlees

5. Wat zijn de meest dubieuze zoektermen?

Deze zoekwoorden en zoekzinnen kwam ik tegen en zijn toch wel op z’n zachtst gezegd dubieus.. haha!

 • Mama’s tepel, dubbele tepel
 • Wasbare condooms
 • Vagina vachtje
 • Lekkerdingetje in een stringetje…

6. Welke zoekterm ben je zelf gaan Googlen om te kijken waar je dan op uit komt?

Naar lekkerdingetje in een stringetje was ik toch wel heel erg benieuwd… En ja hoor, daar stond een artikel van mij bovenaan (over roken is zóóó stringetje boven je broek)! Vlak boven “bejaard koppel betrekt een lekker dingetje bij dampende sex”. Oh my.. haha!

Ook ben ik de zoekterm alveolitis gaan nagooglen. Ik kreeg meteen de rillingen, want dit is een pijnlijke en relatief veelvoorkomende complicatie na een extractie (kies trekken). Ook wel dry socket genoemd. En je raad het al.. ik was de Sjaak en schreef daar ooit een blog over!

gekke zoektermen TAG tandarts

7. Wat zou je willen vragen aan de persoon achter een bepaalde zoekterm?

Ik ben wel benieuwd naar de motivatie achter de zoekzin “Jong gezin geen geluiden vakantie accommodatie”. En, hebben jullie er één kunnen vinden? (-:

8. Welke zoektermen omschrijven het best jouw blog?

9. Welke bijzondere levensvragen (hele zinnen zoektermen) zijn er aan jou gesteld?

Tussen de zoektermen, staan ook zoekzinnen. Deze onderstaande zinnen zijn dus bij een zoekmachine ingetypt en daarna heeft de lezer een artikel van mij aangeklikt. Wat wordt er zoal “aan mij” gevraagd? 😉

Hebben de mamas ervaring met huid bleken? Niet bleken, wel met medische peelings en laserbehandelingen bij pigmentvlekken. Huid bleken is overigens niet iets dat je op eigen houtje moet doen. Veel van de goedkopere blekingscrèmes zijn erg agressief. Een mogelijke bijwerking van huidblekende crèmes (zoals hydrochinon, hydroquinone) is juist dat je er pigmentvlekken van kunt krijgen. Confetti pigment genoemd.. Raadpleeg een arts, dermatoloog of huidtherapeut.

Kan men van anti depressiva huidproblemen krijgen? Jazeker. Van sommige antidepressiva wordt je huid licht-overgevoelig. Als je dan in de zon(nebank) komt, kun je pigmentvlekken krijgen.

Ik weet niet wat voor kleding ik aan moet? En dat vraag je aan een geitenwollensokken type..

Creme voor de baby billen de grijs potje schoonmaken? Met een tissue ofzo 😉

Ik hoorde dat baby product goed voor je droge huid is is dat zo Nee, niet per se. Dat ligt aan je eigen huidtype en aan het soort baby product wat je bedoeld. Persoonlijk let ik helemaal niet op de termen (man, vrouw, baby) op cosmetica, maar bekijk ik de ingrediënten.

Bekijk ook de “Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder TAG

10. En welke zoektermen slaan volledig de plank mis?

De zoekterm “Nakomertje 38ste liet mijn wenkbrauwen lichtelijk fronsen. Ik hoop dan in ieder geval dat daarmee de leeftijd bedoeld wordt 😉 Of is dit een voorspelling voor mijn eigen toekomst?!! Ojee, ojee. Ik begin net weer te begrijpen wat doorslapen betekent en we zijn hier nagenoeg uit de luiers… 😉

Pixabay eendjes

Zoektermen op Mama’s Jungle door de jaren heen

In mijn eerste blogjaar (2014) kwamen bezoekers vooral via Bloglovin’ binnen. Dit is een site waar je jouw favoriete blogs kunt verzamelen. Ik gebruik het zelf nog steeds en krijg zo elke dag een handig overzichtje van mijn favoriete bloggers en nieuwe artikelen per e-mail. De meest populaire zoektermen uit mijn eerste blogjaar zijn: opvouwplank, mamasjungle en lunch. Grappig hè, die opvouwplank weer.

Andere zoekwoorden: Milovia luiers // eistempeltje // dubbele tepel // koortsziekte // net zwanger naar China // zwangerschapskledij voor lovehandles // zwangerschapsmasker van anti-depressiva // junglemamas // mamastieten (ehh) // trouwfotos anders.

In het jaar daarop (2015) is het wel heel grappig om te zien wat er toen populair was qua zoektermen. Die gingen allemaal over huilende baby’s, borstvoeding, de Rapley methode en wasbare luiers. Gelukkig zat ik niet als enige moeder in dat schuitje 😉

 • Over huilende baby’s: ooeefff… daar heb ik aardig wat over geschreven, ja. Ik heb bij beide kinderen toch wel de eerste twee jaar, zware nachten gehad. Lezers kwamen hier via zoektermen: dreumes dreinen // regels dreumes // baby 4 maanden slaapdrama // baby laten huilen voel me schuldig.
 • Over borstvoeding en de Rapley methode: op mijn blog schrijf ik inderdaad veel over borstvoeding geven en het introduceren van vaste voeding met de Rapley-methode. Zoekwoorden die voorbij kwamen op dit vlak zijn: blog duurzame mama // rapley in een notendop // koortsziekte // borstvoeding na het 1e jaar // borstvoeding troostvoeding // biologische speen.
 • Over wasbare luiers: vragen over wasbare luiers zijn hier ook populair. Begrijp ik wel, want een groot deel van onze eerste mamajaren zitten we er volop in (hopelijk niet al te letterlijk, soms wel). Deze zoekwoorden kwam ik veel tegen: Wasbare luiers klittenband // wasbare billendoekjes ervaringen // huilen bij natte wasbare luier (haha) // de luier is drama (klopt).

Hoe vind je die gekke zoektermen op je eigen blog?

Tot slot, hoe vind je nou die zoekwoorden op je eigen website? Ik maak mijn blog op WordPress en daarbij heb ik de Jetpack plugin gedownload. Via het linkermenu ga ik dan naar Jetpack >> Site Stats >> Zoekmachine-termen. Hier kan ik de samenvatting bekijken met alle zoekwoorden, waarmee lezers via zoekmachines op mijn website terecht komen. Als je Google Analytics gebruikt, kun je daar ook je zoekwoorden vinden.

Leesboeken over bloggen

Wil je de “Gekke Zoektermen” TAG ook overnemen?

Lees deze TAG verder bij: LifeByJess, LisetteSchrijft, TipsVoorPapa, Gelukineenrompertje en Papaisdeliefste. Wil jij ook de gekke zoektermen tag invullen? Leuk! Kopieer de vragen hieronder. Als je mij linkt in je artikel krijg ik een seintje en kan ik ook bij jou komen neuzen.

 1. Welke zoektermen staan in je top 3 alle tijden?
 2. Bij welk artikel hoort jouw nummer 1 zoekterm?
 3. Om welke zoektermen moet je vreselijk hard lachen?
 4. Naar aanleiding van welke zoektermen heb jij wel eens een artikel aangepast of geschreven?
 5. Wat zijn de meest dubieuze zoektermen?
 6. Welke zoekterm ben je zelf gaan Googlen om te kijken waar je dan op uit komt?
 7. Wat zou je willen vragen aan de persoon achter een bepaalde zoekterm?
 8. Welke zoektermen omschrijven het best jouw blog?
 9. Welke bijzondere levensvragen (hele zinnen zoektermen) zijn er aan jou gesteld?
 10. En welke zoektermen slaan volledig de plank mis?

Welke hele vraag heb jij laatst aan Google gesteld? (hele zoekzin ingetypt) En kon je je antwoord vinden? 😉

Update 2021 / Afbeeldingen: eigen & Pixabay

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

9 Reacties

 1. Grappig om te lezen! Ik heb bij mezelf eigenlijk nog nooit gekeken (geen idee ook waar te vinden bij Google Analytics maar daar kom ik vast wel uit) dus ik ga eens op zoek. Bedankt voor de tag. Of ik er een blog over schrijf weet ik nog niet, tags zijn niet zo mijn ding verder, maar wie weet verwerk ik het in een algemene post over bloggen t.z.t.!
  …Tessa schreef als laatst…De vervelende eerste keren van mijn kindMy Profile

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.