Zo vlak voor Kerst en het einde van het jaar wil ik graag stilstaan bij mijn belangrijke momenten. Mijn 2015 in vogelvlucht. Voorbij gevlogen. Zwevend van geluk, soms badend in tranen. Maar zo dankbaar.

Mooi: “Andere manieren om Kerst te vieren”

Dochterlief

Tante peuter. Dit jaar begon jij jezelf te ontdekken. Wat vind ik leuk? Wat wil ik? Een geniepig zinnetje “Mijn! Mama!” kreeg menig ander kind naar zijn hoofd. Ik sprak je streng toe, maar werd elke keer stiekem warm van binnen als jij je strijdkreet uitte. Want zo denk ik ook vol trots over jou. “Mijn dochter!”

Mijn liefde, mijn man

Dit jaar jaar werd voor ons duidelijk hoe gemakkelijk je uit elkaar kan groeien door de dagelijkse beslommeringen van werk, een kind hebben, je eigen ding doen en de verplichtingen des levens. Plotsklaps ben je van een eenheid weer een tweeheid. Ik zal altijd voor je vechten. Dit jaar ontdekten wij ook de kracht van onze liefde. Die zo sterk is. Die ook de tegenspoed overwint. Om weer een eenheid te vormen.

Bloggen

Meer, wilde ik dit jaar. Meer volgers, meer comments. Net zoals die andere bloggers; die mij voorbij groeiden in aantallen en cijfers. Ik ging ook aan de seo. En Facebook. In het najaar had ik een dipje, uh writersblog? Toen ineens werd de bedoeling weer helder en sprak ik mijzelf streng toe: je moet de focus niet leggen op leuk gevonden worden door zoveel mogelijk mensen. Dat is gewoon niet jouw tak van sport. Schrijf over waar je echt mee bezig wilt zijn. Jouw leven duurzamer, gezonder en leuker maken. Waarom? Omdat ik mijn steentje wil bijdragen aan de wereld. En ik daar gewoon gelukkig van word.

Ook leuk: “Leestips over kerst & Spam je kerstblog”

Familie

Een staande ovatie voor mijn familie en schoonfamilie! Waar ik kon aanschuiven met een lege maag, waar ik terecht kon voor oppasmomenten en waar ik zelf nog lekker kind kan zijn. Benen omhoog en je laten vertroetelen. Dankjulliewel.

Spiritueel

Ook dit jaar draaide mijn bovenkamer overuren. Over al die ellendige dingen soms ook om ons heen! Gelukkig vond ik de schakelaar en zette deze op positief. Dit jaar heb ik weer veel naar en met mensen gelachen, naar mensen geluisterd en mooie verhalen gehoord. Daar ben ik dankbaar voor. Voorbijgangers, cliënten, mensen die je regelmatig terug ziet of juist nooit meer. Mooie mensen en momenten die mij bijblijven.

Dankbaarheidsstokje

Ik ben ook erg dankbaar en blij met alle fantastische (mama)bloggers die ik dit jaar heb leven kennen. Wat hebben we toch een bijzondere virtuele wereld, naast de echte. Graag verleid ik hierbij mijn medebloggers tot het schrijven van hun eigen dankbaarheidsblogje. Te starten met de mamabloggers West: Marijke, Sonja, Mariska, Marije, MarikeMargueritaCharlotte, Nanouk, DhiniEva en verder natuurlijk alle anders bloggers die dit leuk vinden om te doen!

2015, bedankt voor alle bijzondere mensen, mooie momenten en eindeloze gedachtegangen. Ik kijk op je terug met een grote lach, een kleine traan en een hart gevuld met liefde.

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

4 Comments

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.