Ik geloof dat ik er deze winter in woon: een heerlijk dikke, zwarte kattenonesie (met staart ja). Aan mijn voeten slobberen wollen Warmbat sloffen met een diep ingeslepen voetafdruk. En mijn standaard bedritueel begint met het verwarmen van een eeuwenoude kersenpittenzak. Tot slot mag een bloedheet bad op z’n tijd ook niet ontbreken. Het is zo vanzelfsprekend maar de moeite waard om hardop te zeggen: ik ben dit seizoen echt dankbaar voor de keuze om eens toe te geven aan de “luiheid”, maar ook voor de warmte! En daarom heb ik ook een paar leuke voorbeelden om je radiator mooi weg te werken. Dubbel genieten!

Luie warme winter

Deze winter is mijn thema gebleken; toegeven aan luiheid. Jammer dat mijn gedachten daar eigenlijk een negatief woord op drukken. Toegeven aan mezelf dat ik het heerlijk vind om wekenlang te niksen, niet zo productief te zijn en veel dingen voor mezelf te kiezen is eigenlijk heel positief! Ik bewaak mijn behoeften en grenzen. Dieren hebben ook een winterslaap nietwaar ?????

Gewoon even géén high goals

Social media kan me niet zo boeien, qua blog opdrachten heb ik het nu even rustig en ik ga zelf ook niet zo actief op zoek naar opdrachtgevers. Ik heb al enorm veel seizoenen van Grey’s Anatomy gekeken en mijn e-reader licht ook regelmatig op. Qua smartphone games ben ik in het spelletje “Jungle run” gezogen en als mijn kids er zijn, maken we voor de 1000ste keer een treinbaan binnen. Mijn variant van de winterslaap, ik vind het eigenlijk wel prima zo.

Ook lezen: “Leuke nieuwe boeken op mijn wishlist in 2020; spannende thrillers & (erotisch) literaire romans*

Warme voetjes op de radiator

Ik zei het al maar wat ben ik dankbaar voor de mogelijkheid tot warmte deze winter. Mijn voetjes op de verwarming wanneer die aanslaat of een voorverwarmde handdoek na het douchen. Dat is gewoon big time genieten. Moet je een oldskool paneelradiator kopen? Ik vond deze toffe manieren om je verwarming leuk en mooi weg te werken. Lekker bij je benen onder de speeltafel, achter een robuuste inbouwkast of juist pontificaal als decor in de kamer verwerkt. 

Oops de temperatuur!

En als ik dan mijn pittenzakje in de magnetron stop voordat ik naar bed ga, denk ik oops even de temperatuur checken. Het is de moeite waard om deze – eigenlijk al twee uurtjes – voordat ik naar bed ga laag te zeggen, bijvoorbeeld op 18.

Een mooi puntje om nog extra bedacht op te zijn, want ja dat vergeet ik nog wel eens 😉 

Op welke temperatuur staat jouw thermostaat ’s nachts?

Afbeeldingen radiator; Pinterest

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

1 Reactie

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.