Met een klusvent in huis, zijn de mogelijkheden eindeloos! Dat is superfijn, al zijn dat continue geklus en je huis aldoor in puin wat minder fijn. Maar slimme veranderingen voor extra ruimte zijn altijd welkom! Vandaag heb ik een gastblogger voor je die ons tips geeft over extra ruimte in huis creëren, zoals bijvoorbeeld een dakkapel bij gezinsuitbreiding plaatsen!

Extra ruimte creëren in huis

Heb je vanwege gezinsuitbreiding behoefte aan extra ruimte in huis, maar wil je liever niet verhuizen? De kosten van een verhuizing kunnen aardig in de papieren lopen. Een andere oplossing voor extra ruimte is het laten plaatsen van een dakkapel. In dit artikel lees je wat voor leuke mogelijkheden je hebt bij het laten plaatsen van een dakkapel.

Ook leuk: “Een nieuwe of grotere dakkapel plaatsen voor meer winst op je huis (en budget tips)

1. Maak gebruik van je zolder

Wanneer je behoefte hebt aan extra ruimte, is de zolder de ideale kamer om om te toveren tot extra ruimte. Door het plaatsen van een dakkapel op zolder creëer je een zee aan ruimte en veel lichtinval. Maak van je oude rommelzolder een compleet nieuwe slaapkamer. Of kies ervoor om op bijvoorbeeld de badkamer naar de zolder te verplaatsen, en van de oude badkamer de babykamer te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

2. Slaapkamer op zolder

kinder kamer op zolde

Deze zolder is door het plaatsen van een dakkapel veranderd in een prachtige kinderslaapkamer. Kies er bijvoorbeeld voor om je oudste kind een prachtige nieuwe en grote kamer op zolder te geven, en laat jullie nieuwste gezinslid op dezelfde verdieping als papa en mama slapen, zodat je altijd in de buurt bent.

3. Badkamer op zolder

badkamer

Een andere mogelijkheid is het verplaatsen van de badkamer. Geniet op zolder van een heerlijke nieuwe en ruime badkamer en maak van de oude badkamer een nieuwe slaapkamer. Zoals te zien is op de foto zorgt de dakkapel hier voor extra loopruimte en veel inval van daglicht. Zie jij jezelf al tot rust komen in je badkamer op zolder?

Lees ook: “Hoog tijd voor een verplicht mama-only momentje in de badkamer!*

4. Creëer een speelzolder

Heb je ook na de gezinsuitbreiding al genoeg slaapkamers, maar ben je op zoek naar meer ruimte voor de kids om te spelen? Dan is het leuk om de zolder in te richten als een echte speelzolder. De kids zullen boven op zolder uren zoet zijn, terwijl jij geniet van de rust in de woonkamer.

speelzolder/ dakkapel bij gezinsuitbreiding

5. Breid de kinderkamer uit

kameruitbreiden

Heb je geen beschikking over een zolder of wil je de zolder blijven gebruiken als opbergruimte. Kies er dan voor om de kinderkamer uit te breiden. Werd de kamer echt te klein voor je eerstgeborene? Een dakkapel zorgt voor veel extra ruimte. Heeft je kind de leeftijd bereikt dat er huiswerk gemaakt moet worden? Door het lichtinval van een dakkapel verander je de kamer in een ideale leeromgeving.

Ook leuk: “Tips voor een eco kinderkamer; veilig en duurzaam slapen en spelen

Wat kost een dakkapel bij gezinsuitbreiding?

De meeste dakkapellen zijn 150 cm hoog en 250 cm breed. De prijzen van een dakkapel variëren per materiaal. Om je een beeld te geven van de kosten die je mag verwachten hebben we de vanaf prijzen voor je op een rij gezet per materiaal.

 • Houten dakkapel prijzen vanaf 3.000
 • Kunststof dakkapel prijzen vanaf 3.750
 • Prefab dakkapel prijzen vanaf 3.750
 • Polyester dakkapel prijzen vanaf 4.250

Het voordeel van een investering in een dakkapel is dat je woning in waarde stijgt. In veel gevallen verdien je de kosten bij verkoop van je huis dus weer terug.

Bedankt voor de leuke ideeën, zoals een dakkapel bij gezinsuitbreiding. Zelf is onze dakkapel een beetje lek, dus binnenkort moeten wij er ook aan! Eerst maar even sparen. Hoe heb jij je ruimtegebrek in huis opgelost? Heb je ook een dakkapel?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

5 Reacties

 1. Eens met Leisje, echt gaaf zo’n speelzolder, als daar ruimte voor is uiteraard :). Freekje

 2. Heel leuke ideetjes Lori. Verhuizen is iets wat ik niet wil overwegen. Ja, we wonen krap maar we wonen in een mooie buurt. Mij is verteld door onze klusbuurman dat je tegenwoordig ook een pre-fab dakkapel van polyester kunt plaatsen waardoor je nog voordeliger uit bent.

 3. Wij hebben maar twee woonkamers en drie slaapkamers. Ging prima toen we nog 2 dochters hadden, maar toen kregen we een tweeling! Zij hebben eerst gewoon een tijd bij ons op de kamer geslapen (is ook ruimtebesparing ?) en later hebben wij onze slaapkamer in tweeën gesplitst, met als resultaat dat wij nu ons washok ensuite hebben ? Maar ik ik droom wel over een huis met zolder hoor, vooral die speelzolder vind ik er heel leuk uitzien!
  …Liselotte schreef als laatst…What was I thinking?! De tweeling blijft voorlopig in de buggy!My Profile

  • Hi Liselotte, ja echt een Pinterest speelzolder, zo leuk! Aii.. washok.. maar toch, slim bedacht om zo met je ruimte om te gaan!

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.