De daken van ons houten klushuis waren niet bepaald geweldig. De dakkapel op de 1e etage was verrot en er waren sporen van lekkage. En ook de dakkapel van zolder, kon wel een renovatie gebruiken. Het pannendak, was zelfs helemaal niet geïsoleerd. Op de vliering zie je de dakpannen los op de latten liggen.. Tijd om over onze dakrenovaties te vertellen en waarom wij uiteindelijk een dakdekker inhuren.

Eerst de lekkage oplossen, daarna toch een nieuwe dakkapel plaatsen

De dakkapel op de 1e etage willen we vervangen en vergroten. Eerst nog even sparen ???? en we beginnen met het oplossen van de lekkage. We zien tot onze verbazing dat de vorige eigenaar nogal los is gegaan met PUR-schuim. Nee, de lekkage is niet van gister. Ook zien we nu pas goed dat het hele onderdak verrot is. Vanwege ons budget kiezen we toch eerst voor een reparatie. We plaatsen een nieuwe bituumlaag. Helaas volgen er nog een paar lekkages. We zetten haast bij het sparen, en plaatsen uiteindelijk een prachtige, grote nieuwe dakkapel.

Leestip: “Je trap mooi maken voor je eigen plezier (en gunstig voor de verkoop)”

Het pannendak extra isoleren en dakpannen vervangen

Van het pannendak hebben we de kapotte dakpannen vervangen voor nieuwe. Althans, tweedehands goede. Het kostte een verre rit naar de andere kant van het land, maar dan heb je ook wat (gratis). Toch leuk. Omdat het dak helemaal niet geïsoleerd was, hebben we op bepaalde stukken isolatie toegepast. Zoals in de kinderkamers en op de vliering. Dat scheelde al een hoop qua tocht en warmteverlies. De rest van de dakpannen hebben we gebruikt voor op de schuur die we in de tuin hebben gebouwd. Meer dakdekker info.

Wat staat die dakdekker hoog!

Nu is de laatste dakkapel aan de beurt. De isolatie en afwerking aan de binnenkant hebben we zelf gedaan. Maar omdat de buitenkant toch wel hoog is, laten we dat liever over aan een specialist. Een extra voordeel is dat je dan garantie hebt. De dakdekker heeft de oude bitumen daklaag verwijderd en daarna een nieuwe bitumen laag geplaatst. Hij was een ochtendje bezig. Lekker op zijn gemakje, inclusief bouwvakkerspleet ???? . We hebben rond de 250 euro betaald voor een klein dakje, wat wel overeenkomt met de dakisolatie prijs. Het zag er netjes uit en we hebben geen lekkages meer gehad.

En natuurlijk een hoop hoogtevrees bespaard ????.

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

2 Reacties

  1. Marie de Jonge Reageren

    Wij hebben ook een aantal dakpannen moeten vervangen toen we last hadden van lekkage. Gelukkig was dit snel gedaan. Binnenkort gaan we onze zolder beter isoleren om problemen in de toekomst te kunnen voorkomen. Lekkage verhelpen kan een lastige klus zijn wanneer je dit niet tijdig aanpakt.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.