Ken je dat diepe gevoel van heimwee? Zo van: “Toen was alles goed..” Dat heb ik met Costa Rica. De mijlpaal van mijn eerste verre reis. Maar nog Zo Veel Meer. De vibe en jungle raakten me. Deeply.. Het rauwe, het natuurlijke, het pure. Het heeft me zelfs geïnspireerd tot mijn blognaam 🙂

Geniet van de meest heerlijke reisvoorbereidingen en bekijk: reisgidsen Costa Rica

Een huwelijksreis in de jungle van Costa Rica

Na onze verrassingsbruiloft en een stukje sparen, is het zo ver! Op naar Costa Rica. Een groepsrondreis door de jungle. Van kleine vissersdorpjes naar de ruwe jungle. Fantastisch! Ik droom er nog vaak naar terug. Hier is dus de plek, waar mijn liefde voor groen en puur is ontstaan. Kijk mee door mijn ogen en de Canon en voel de vibe!

Met een klein bootje varen we door de mangrove

De natuur is stil als in rustig. Maar je hoort van alles. We speuren in de hoogste boomtoppen en tussen de takken aan de oever. En met flinke voldoening. Rondslingerende aapjes, kwetterende vogels in alle kleuren en fantastische kroko’s.

Adembenemende natuur

De natuur rondom de jungledieren, is adembenemend. Je voelt je klein, maar gerustgesteld. Een eenheid, verbinding. Bruisende watervallen, stofwolken om wilde paarden. Hoogtes en dieptes. Warme zomerse zonnestralen met afwisselende klamme regenbuien. Je volgt geen klok of tijd. Maar de natuur en je gevoel.

Chillen en relaxen. Zeker niet zomaar een vakantie. Het is de sfeer, de lifestyle. Wat een prachtige omgeving. Vogels hadden eerder nooit m’n interesse. Tot ik de kleurenpracht en enorme diversiteit zag. Just open your eyes..

En nog meer dier & natuur in beeld..

Costa Rica
Costa Rica

Pura Vida!

Pura Vida! Het pure leven. Zelfs mijn oude tuin was op Costa Rica gebaseerd, haha. Een speelhuisje voor de kids en een buitenbar voor de iets grotere kids.

tuin Costa Rica

Op reis naar Costa Rica?

Zin in een Costa Rica rondreis? Ik kan alleen maar zeggen: DOEN!! En ongelooflijk maar waar.. Hetzelfde jaar ga ik weer naar Verweggistan. Op naar de sprookjesachtige Chinese bruiloft van een goede vriend.

Heb jij ook een bepaalde reis die zich diep in jouw ziel heeft genesteld? Waar was dat?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

3 Comments

  1. Wat een prachtige foto’s van deze reis. Ik kan me voorstellen dat je ze nog vaak bekijkt 🙂 Zeker voor de natuurliefhebber een echte aanrader zie ik. Deze bestemming staat ook nog hoog op mijn wishlist!
    …Esther schreef als laatst…Top 10 Must See & Do in IstanbulMy Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.