Eindelijk mag die koffer van zolder, want het is tijd voor wijn-en-piemels-lalalalala. Je gaat op welverdiende vakantie, maar ojee, wat moet er mee?! Ik ken dat. Gelukkig heb ik in de camper een voorraadkastje voor de wijn en een verborgen condoomvakje voor om die piemel. Blijft over: de onvermijdelijke kledingkeuze stress die de charmante vrouwmens transformeert tot een woest, fronsend gromwezen.

Kledingkeuze stress? Kies een bh!

Als zeer onervaren camperaar met als doel Europa in haar glorieuze klimaatverschillen, is het noodzaak om verstandige, volwassen keuzes te maken qua kleding. Voorzichtig mijmer ik: “Misschien één paar hakken voor stel we gaan een avondje uit?” Het antwoord kan ik al op mijn klompen aanvoelen. “Mijn toffe, nieuwe high-waist-skinny-jeans dan? .. Een, twee of drie extra jurkjes, voor de leuk?” Beteuterd zeg ik tegen mezelf, dat ik ook niks mag van mezelf.

Ik ben inmiddels aanbeland bij het hoofdstuk pyjama. Voor de kids neem ik een onesie mee, handig om ze te douchen als je 50 m moet lopen naar een fraaie, gezamenlijke douchevoorziening (of losse strandpaal). “Zal ik ook mijn konijnenonesie…” Neeee, kán écht niét. Ik spreek mezelf streng toe: “Je hebt 2 joggingbroeken gekocht die er leuk uit zien en lekker zitten. Maak goede keuzes en zoek een beetje naar een all-in-one outfitdingetje.”

Goed dan. Als onderkleding kies ik in ieder geval mijn 2 mooiste bh’s, tenminste de mooiste die dan ook comfortabel zitten. En 7 mooie slipjes, zodat ik tenminste onder mijn all-in-one outfit nog een beetje te pruimen ben voor manlief. Anders hebben die condooms ook geen nut. Ik sta mezelf wel één uitgelubberde onderbroek toe, dat is toch wel geoorloofd tijdens het rode weekje?

Maar een lekker zittende pyjama blijft het vraagstuk. En bij twijfel: laat het open, want je antwoord komt vanzelf. Heb je toch nog wat aan die 75 euro per uur consulten uit eigen zak, als je kiest voor een goede psycholoog, die net niet onder de maatschappelijk gangbare normen valt van onze fraaie Nederlandse zorgverzekering. Maar goed, dat terzijde want inderdaad, het antwoord kwam vanzelf.

Waterdichte wandelschoenen en geitenwollen sokken

Na een lange reisdag, kids op bed, schop ik mijn waterdichte wandelschoenen uit en leg mijn in geitenwollen sokken gestoken voeten op tafel. Om volledig tot de relaxstand te komen is er nog 1 ding nodig. En terwijl ik handig mijn bh onder de dikke trui vandaan goochel, rolt pardoes de oplossing van het vraagstuk uit manliefs mond: “Zo, heb je lekker je pyjama aangetrokken”.

Lees ook: Column | Mijn Engelstalige gevoel voor richting

Met trotse borst vooruit, kijk ik tevreden terug. De niet zo zwoele Franse nacht telt -2 graden, en ik kruip voldaan met warme trui en joggingbroek, maar zonder bh aan in bed. Is dat pyjamaprobleem toch maar mooi de wereld uit!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

2 Reacties

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.