Met een kopje cappuccino zit ik in het raamkozijn van een authentiek hotel in het mooie Wenen. De ochtendzon verwarmt langzaam de straten waarop ik uitkijk. Gisteren rond deze tijd krasten we op Schiphol de kaart open die onze bestemming bevat. Als moeder ben je normaal gesproken zo voorbereid op een weekendje weg. En nu totaal niet! Hoe ging onze city trip met bestemming onbekend?

Ook leuk: “Staan deze toffe kinderboeken over reizen en voertuigen al op je wishlist?”

citytrip-Wenen1
In het prachtige Wenen

Oja, de transfer naar het hotel!

Op het vliegveld check ik nog snel op wifi hoe ver het hotel van het vliegveld is. Tijdens de vlucht bespreken we of we kiezen voor een taxi of het avontuurlijkere openbaar vervoer. De Nederlander naast ons mengt zich in het gesprek. “U woont in Wenen?” Voordat we opstaan om uit het vliegveld te stappen roept hij nog snel: “Ik heb het even opgezocht! Jullie moeten de citytrein nemen en dan metro 3 en 2!”. De lieverd! Zo gezegd, zo gedaan!

City trip Wenen

Daar lopen we in de brandende middagzon op zoek naar een supermarkt, op ons gevoel. De kaart zit in mijn andere tas. Ons richtingsgevoel bracht ons ver uit de richting en een hond uitlatende inwoner dirigeert ons naar daar. Daar kwamen we dus vandaan. Oops. De tram is sneller en al sjeezends door het Weense denken we: “Oops geen kaartje”. Na 3 haltes zien we onze straat! Pffieuw.

Verder vragen en doorvragen

Wat zullen we vanavond en morgen doen? We vroegen het gewoon aan haar daar en hem hier in our best English yesh.

Het resultaat in de broeierige avond?

Een heerlijk hapje Grieks bij een culinair openlucht theater in een sfeervol verlicht, groen park. Er hangt een reuzachtig scherm op een nog grotere kerk. We zien beelden van Wenen, met muzikale begeleiding van Mozart.

Een bloedhete Weense middag

De bestemming voor de volgende 36 graden hete dag? Ik ben ervan overtuigt dat we naar het zwembad werden gestuurd, via metro 3, 4 en een busje. Mijn viendin hoorde de local het strand noemen. Onderweg discussieren we wie er gelijk heeft. Nee, waar komen we terecht, toen we – zoals de local zei – de bikinimenigte moesten volgen?! Een groot groen eiland met parkjes, zwembaden, standjes, van alles! Wat een prachtige plek voor deze bloedhete Weense Zondag.

Tip & clou van het verhaal

Grootste tip: koop voor je city trip een weekendkaart voor het openbaar vervoer. Waar je ook heen wilt – of verkeerd rijdt. Het maakt niet uit. Je komt ermee op de mooiste en leukste plekjes terecht. En het moraal van het verhaal? Gewoon doen! En wat je wilt of niet weet kun je aan iedereen vragen!

city trip Wenen

Wat hebben wij genoten!!

Leestip: “kindvrij+vriendin+onbekende reisbestemming = avontuur!

Onze “verrassings” city trip was in één woord geweldig! Ik schrijf nog een review (zie boven) over srps.me omdat we zo tevreden zijn en dit 100% kunnen aanbevelen. Jullie weleens een retourtje bestemming onbekend gedaan, zoals deze city trip Wenen?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

1 Reactie

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.